Отговори
# 525
Аз нямам проблеми със заспиването. Имам голямо бебе на 11+ месеца и откакто се е родил той при всяка възможност спя като къпана 😂 стига да ме оставя. Така че това явно е решението за безсънието - да имаш кой да те измори хахаха!
Иначе извън кръга на шегата, почнаха ме жестоки киселини Sad и с баткото имах, накрая вече спях седнала, защото просто не се траеше, пиех някакви хапчета които АГ ми предписа... поне се роди с много коса 😃 надявам се и това да е с коса, че иначе толкова киселини и накрая някое гологлаво, ще се ядосам 😂 шегувам се де, ама принципно никога не съм имала киселини, и тея бременности просто ми разказват играта от тази гледна точка... имате ли изпитани решения за киселини?

# 526
И аз съм с адски киселини. С баткото бях така от края на шести месец и с този господин пак същото. Ама киселини да видиш! Направо ми прогаря стомах, гърло.. всичко.
Аз за сега се справям само с газирана вода, но за всеки случай ще попитам АГ в петък дали има нещо друго, което ще ми препоръча

# 527
И аз имам много киселини. И трите бременности това основно ме мъчи😔При мен временно ме облекчава сода, ябълка или прясно мляко. Особено прясно мляко с литри съм изпила...

# 528
  • sofia
Аз спя доста добре за сега. Може би защото денем съм много заета, работя усилено, макар и от вкъщи, ходя по работни срещи и накрая на деня съм доста изтощена.

# 529
При мен преди около 1 месец започнаха киселините. Предимно са ми сутрин и вечер или през нощта, докато спя ме събужда появата им. Това което приемам и е позволено при бременни и кърмещи, моят Аг ми го каза е ГАВИСКОН СИРОП с ментов вкус. Бях писала и по-горе, има вкус на течна паста за зъби, пие се след хранене, аз го пия 20мл като усетя, че започва паренето и в рамките на 2-3 мин всичко приключва.Дано съм полезна 😊

# 530
И аз спя доста добре на този етап. Будя се веднъж на нощ, но бързо заспивам. Откакто съм си хоум офис като цяло спя много добре. Въпреки че така ми липсва понякога офиса и колегите 😑 Киселини нямам също за сега… на мен проблема ми е, че почнах да задържам вода сякаш. Не съм подута, но усещам, че по рядко ходя до тоалетната. И не е честно 😀 пия по 3литра вода на ден не ям солено..

# 531
Момичета, предполагам, че повечето вече са избрали или купили колички, но все пак пускам линк. Ние сме се спрели на Peg Perego  и в сравнение с други магазини са им доста сносни цените.
Пробвах количката на моя приятелка, поне на мен ми допадна доста, а и тя работеше в магазин за бебешки стоки и каза, че не са имали рекламации за тази марка. Магазинът постоянно има някакви намаления, така че и след Коледа може би ще имат някакво.
https://vitodesimone.com/

# 532
Аз вечер не спя много добре, събуждам се постоянно- да завия баткото, то тоалетна... Но пък през деня си поспивам около 2часа.
Относно количките... Всеки сам си решава естествено, но според мен е безумие да се дават 1 000лв. + за такава.

# 533
Аз лично ходих да пробвам колички в няколко магазина и наистина разликата е огромна между тези от 500лв. и тези от 1600лв., например. Всички, които питах, казаха, че количката е много важна и е задължително да е хубава. Спрях се на Easywalker, чакам по-голямо намаление, защото не ми се дават 2000лв. Загледах също и Peg Perego, но още не съм ги пробвала. Освен количката другата наистина важна покупка е кошчето за кола - там сигурността е най-важна, а цените на хубавите столчета от среден клас започват от около 400-500лв.

# 534
Ами ние все още се колебаем за столчето. По- вероятно е да предпочетем друго пред това на Пег Перего на база резултати от краш тестове. Дала съм си още 10тина дни да проуча по- подробно за столчето, но за количката съм решила, че няма да гледам повече. Ето тук четох доста за столчетата за кола https://kidsonboard.bg/category/stolcheta-za-kola/

# 535
Искам да питам мамите, които носят очила, дали ще си правят консултация с очен лекар и кога възнамеряват да го направят? На последната ж. к. попитах Аг кога е добре да си запиша час. Каза ми месец преди термин. Обаче това не е ли много късно? Нали казват, че като влезеш в 9-ти месец, може нещата да се случат по всяко време. А и с този огромен корем изобщо не ми се обикаля поредната болница. За жалост в Надежда нямат офталмолог и трябва да се запиша другаде.
Също така искам да попитам има ли сред вас такива, чието състояние на очите не позволява никакви оперативни корекции? Моите очи не подлежат на никакви подобни оперативни намеси и най-голямото ми притеснение е, покачването на диоптер. Очите са за цял живот и не съм наясно едно естествено раждане по какъв начин се отразява след това на очите. Естествено тепърва ще се информирам, но ще се радвам, ако сред вас има жени с повече познания по тази тема.
Притеснението ми идва и от фактът, че досега изобщо не е коментирано с Аг какво ще бъде раждането. И макар, че нося очила, темата за очите изобщо не е повдигана, а според мен трябва да е точно обратното.

# 536
Аз съм с висок диоптър и нормално предишно раждане. Сега пак планирам да е така, ако всичко върви ок. Предния път ходих на консултация в края на 8-я  месец и родих в началото на 9-я, така че за мен е късно. Преди няколко дни (влизам в 7-я) си направих двете консултации с очен и алерголог.

По принцип диоптъра няма значение, мери се очното налягане и се оглежда ретината, това са единствените фактори, които имат значение. Имай предвид, че абсолютно всички очни лекари стават хлъзгави като видят бременна с очила. На първото ми раждане още влизам при очната и тя ми вика: какво да го пишем? Обяснявам й, че искам истински преглед и ако е възможно нормално. Почна да ме разубеждава, накрая видя че няма да мине, нацупи се и направи прегледа. Не откри нищо притеснително, но ми го каза само устно, в амбулаторния лист отказа да напише и писа по преценка на АГ. АГ вика ами то ако е по моя преценка защо да те пращам, но добре че е разбрана и като й казах, че всичко е ок ме остави да опитам нормално и всичко мина ок. Сега отивам при друга очна, преглед, всичко, ок, но отказа да напише на амбулаторния лист друго освен диоптъра и "без особености", доста уклончиво, нали. Казвам на док, че само толкова съм успяла да измъкна като документ, но иначе ми е казала, че всичко е ок. Той клати глава и вика - те повечето са така. В крайна сметка се разбрахме да опитаме нормално и този път.

# 537
  • София
И аз също знам, че важното е очното налягане, за да се отвърли възможността за отлепяне на ретината. Диоптъра не е толкова важен - моя приятелка роди нормално с 4 диоптър. На мен ми е първо раждане и гледах лекции как протича естественото раждане и акушерката обясняваше как по време на напъните лицето трябва да бъде без гримаси, а да си като статуя. Аз ще питам АГ и ще видя какво ще каже, но мисля да отида след НГ като съм поне в 8-мия месец.

# 538
Като статуя няма как да ти е лицето, не знам тази акушерка какви ги дрънка след като е акушерка Grinning, но е важно при напъните да си със затворени/стиснати очи, това често не го споменат, а е важно, че иначе може да има спукани капилярчета и да са ти целите кървясали за известен период.

# 539
Относно количките и ние бяхме харесали една 3в1 за 730 лв. на CANGAROO, но после приятелки с деца ме разубедиха, че много се чупели. Препоръчаха ми Bexa. Вярно, че е 1100 лв. и е 2в1, но определено има разлика от едната до другата. Вчера си я взехме и съм изключително доволна.
Аз също мисля, че избора на количка е много важен.

Общи условия

Активация на акаунт