Отговори
# 615
Здравейте!
Бързо оздравяване Red rose. Надявам се вече да имаш подобрение! Flowers Four Leaf Clover
И аз преди няколко дни имах ужасни болки ниско долу само при ходене/ изправено положение. Нещо наподобяващо мускулна треска. За около два дни ми мина, но на втория за всеки случай взех 2 нош-па. Бебето на последния преглед беше седалищно разположено и мисля, че не си е променило позата, защото усещам ритници само ниско долу (буквално преди интимния триъгълник, не знам как се нарича тази част на тялото).
Аз досега съм била на 3 фм, като на 21-ви ми предстои последна, която се прави между 28-30-та седмица и досега не съм получавала 4д снимка, така че задължително ще питам за такава. На ж. к.  ми мерят кръвното и килограми и ми дават подробен лист от прегледа с размери и тегло на бебето. Но никога не ми дават снимка, така че и там ще питам, защото реално само от фм получавам, а това ще е до този месец.
Относно кошарата next to me, ние взехме втора ръка на чико. Матракът е сравнително твърд, но доколкото знам трябва да е такъв. Отделно съм поръчала една подложка от мемори пяна против обръщане и задушаване, в която ще слагам бебето първите месеци и мисля, че леко ще омекоти положението. И поръчах един спален комплект и 2 спални чувалчета. Честно казано не ми е ясно в какво и как трябва да спи новороденото. До колкото прочетох не било препоръчително да се завива с одеяло, защото можело да се задуши.  И мисля на първо време да пробвам с чувалчета. Вие с какво ще завивате вашите малчовци?

# 616
Точно вчера ми попадна тази картинка за съня:

Знам че е важно да е без възглавница. Под главата се слага само калъфката или пеленка, ако повърне да е върху нея. Мисля с чувалче да спи. Нямам опит, но това съм си структурирала в главата.

# 617
Аз съм взела едно чувалче за сън и мисля да взмема още едно тези дни. Какво мислите за гнездата, момичета? Много искам да взема хубаво гнездо, но като разглеждам по сайтовете не ми допадат, ходих и до айко и тези, които имаха също не ми вдъхнаха много доверие. Някоя от вас може ли да препоръча качествено гнездо за бебчето, ще съм много благодарна?

# 618
По принцип е най-добре в чувалче. На практика с 10-12 пъти смяна нанпамперс първоначално мен чувалчето много ме изнерви и го изоставих. Карах със съвсем леко и малко одеалце, но да завивката не трябва да е плътна, тежка и обемна. Без възглавница, но под матрака е добре да се постави триъгълна възглавница с наклон, мисля че ги водят антирефлукс, предотвратяват задавяне на бебето, ако повърне и най-добре е да се поставят под матрака.

# 619
А, да Almond ме подсети. Йоана, проверете дали кошарата има антирефлукс функция, защото нашата има.
Аз също ще се чудя за гнездо. Мисля са взема. Моя приятелка много ползва, но е в чужбина и не мога да кажа от къде е.

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 12:42 от Bubbless

# 620
Момичета, коя от вас се следи в Надежда и при кой доктор.? Обмислям да се преместя.

# 621
И аз се чудих за гнездо, но реших, че няма нужда. Просто се знам, че няма да го ползвам..

# 622
Здравейте!
Благодаря ви за пожеланията и положителните мисли.
Като цяло се чувствам добре,само накашлям по няколко пъти на ден (докато отхрача) и изгубих обоняние на цяло (без да имам хрема ) Други оплаквания нямам.Не са ми изписвали антибиотик и малко ме притеснява как ще ми мине без,но...
В събота си правих кръвни, много е завишен показателя за тромби. Пия Натаспин и аспирин и в петък трябва да изляза и да направя повторно изследванията.

На 10.12 трябваше да съм на ЖК,но съм карантина до 16ти вкл.Доктора ми каза,че от 17-ти няма да е в България. Предполагам отпуска за празниците, кога ще видим бебето не знам.🤷‍♀️

Честит празник днес и на всички,които имат именници в семейството.
Бъдете здрави и се пазете 🍀

# 623
Ред, надявам се не се стига до антибиотик. То е вирус, АБ не убиват вирусите. Само ако се усложни и прерасне в бактериална инфекция е редно да се пие. Но съм сигурна, че при теб няма да се стигне до там.
За съсирването/тромбите не мога да кажа нищо.
За консултацията е много кофти, че ще я изпуснеш. Не можеш ли да запишеш час при друг лекар, колкото да се успокоиш, особено преди празниците?

# 624
Аз съм взела едно чувалче за сън и мисля да взмема още едно тези дни. Какво мислите за гнездата, момичета? Много искам да взема хубаво гнездо, но като разглеждам по сайтовете не ми допадат, ходих и до айко и тези, които имаха също не ми вдъхнаха много доверие. Някоя от вас може ли да препоръча качествено гнездо за бебчето, ще съм много благодарна?

Ето това

https://dundio.com/red-castle-%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0% … aby-10012086.html

# 625

Ето това

https://dundio.com/red-castle-%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0% … aby-10012086.html

Много благодаря, изглежда толкова удобно, че на мен ми се прииска да си взема такова 😃

Аз не се следя в Надежда, защото не съм от София и ми е по-спокойно да си имам лекар и тук, но мисля да се местя януари, защото искам да раждам там и засега мисля да е при д-р Ненов. Иначе ходя там на ФМ и на кардиолог за мен и бебчо профилактично, много съм доволна от отношението и професионализма на всички лекари в тази болница.

# 626
Писах, писах и накрая го изтрих...
Та сега отначало 😁
Ред Роуз, и аз мисля, че няма нужда от антибиотик. Пожелавам бързо оздравяване на всички ви.
Относно спането - със синът ми не съм ползвала спален чувал. Спеше си с по-широк гащеризон и леко одеалце от горе. И с бебка мисля да е така.
Относно ЖК. Няма ли да има заместващ АГ? Когато моят отсъства има заместващ АГ, който поема ЖК и евентуални раждания. Попитай все пак .

# 627
Здравейте!
Благодаря ви за пожеланията и положителните мисли.
Като цяло се чувствам добре,само накашлям по няколко пъти на ден (докато отхрача) и изгубих обоняние на цяло (без да имам хрема ) Други оплаквания нямам.Не са ми изписвали антибиотик и малко ме притеснява как ще ми мине без,но...
В събота си правих кръвни, много е завишен показателя за тромби. Пия Натаспин и аспирин и в петък трябва да изляза и да направя повторно изследванията.

На 10.12 трябваше да съм на ЖК,но съм карантина до 16ти вкл.Доктора ми каза,че от 17-ти няма да е в България. Предполагам отпуска за празниците, кога ще видим бебето не знам.🤷‍♀️

Честит празник днес и на всички,които имат именници в семейството.
Бъдете здрави и се пазете 🍀
Предполагам имаш предвид д-димер. Моя, след Ковид, е 262, при референтни стойности от 0 до 200. И личната и АГ казаха, че е ОК, ако мога да съм ти някакъв ориентир. Пия Натаспин 1х1.

# 628
Предполагам, че ще ме насочи към някой ,но тъй като има много време до края на карантината и не се знае как ще се развие болестта отговора му беше:ЖК ти е най-малкия проблем в момента!

Точно за D-димер.При мен е 2.60 при <0.3

# 629
D-dimer има различни стойности при бременните

Общи условия

Активация на акаунт