🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 11 (14.11 - 21.11) 🐄

• 61 507
  • 1 213
  •   1
Отговори
# 840
За Пламен - аз не мога да уважавам мъж, който харесва такава жена (Теодора).

Аз все си мисля, че е възможно да се заплеснеш по грешния човек, дори и да си свестен, но при Пламен не е само увлечението по Теодора. При него и изборът на приятели е много съмнителен, което според мен говори доста повече за това, че не е особено стойностен човек. Така че общо взето тези две неща (увлечението по Теодора + избора на приятели) в комбинация няма как да са случайни.

И между другото се коментира колко отчаяни Ралица и Ваня бяха обединението във Фермата да е истинско и тяхната готовност да забравят подигравките и обидите, просто за да могат да имат нормални отношения с групичката. Много хора им беше непонятно подобно поведение, но Пламен прави същото като тях, да не кажа бетер. Ваня и Ралица поне се опитваха с нещо позитивно да се харесат на отворковците, тоест да се включат в шегите и забавленията, а идеята на Пламен за това как да се присламчи отново към дружките си е като се включва в гаврите с другите и повтаря техните злобни опорки по-явно отвсякога, въпреки че в седмицата след бележката всичките го направиха на г*з. Порицаваха го на масата по време на селския съд, анализираха личния му живот и семейните му връзки, хулиха вярванията му, та накрая едва ли не го изкараха психопат и изнасилвач...но Пламен тъпото пак си ги търси, въпреки че много от тези неща минаха през неговите уши и много явно се усещаше кофти отношението на групата към него в продължение на седмица. Просто няма как да избяга от природата си, така че винаги ще гравитира около хора като Теодората, Мартина и Любо тира.

# 841
Ваня е биткаджия и го показва. Разсъжденията й за "светлината" и разни подобни щурутии са малко откачени, но във коментарите й за хората много често има доста точни попадения, умерена е и показва, че може да  мисли "out of the box".  Много от нас забравят, че тя е човек успял да пребори залитането си по дрогата и алкохола, което е много повече, от която и да е нейна победа във Фермата. Критиките за усмивката и външността й не заслужават даже коментар.
Теодора извън Фермата едва ли е тази "ревла", която виждаме, но си личи че излезе ли от зоната си на комфорт и трябват седмици да се събере. Колкото по-рано тръгне от Фермата, толкова с по-малко психически поражения ще се размине. Да му мисли този, който ще е покрай нея в следващита няколко месеца. Не се живее лесно с такива хора сигурно и искрено съчуствам на мъжа й. Надявам се да е бил против влизането й във предаването знаейки, че това ще е катастрофа на забавен кадър. Такива предавания в 90 процента акцентирт на кофтите качества на учасниците и след приключването "героите" излизат с един месец слава и купища прякори.

# 842
Снощи гледахме състезанието с приятели и коментирахме, то как иначе и мъжът, който е един от най-спокойните и възпитани хора, които познавам, шеф, успял човек, когото подчинените му го гледат в очите и го слушат като хипнотизирани, защото освен за себе си, работи и за тяхното благополучие, винаги с точни аргументи и изключително прям, и директен човек, каза: аз, ако съм вътре при тая сбирщина от идиоти, сигурно също няма да издържа и ще почна да ги обиждам. Един читав няма вътре, как успяха да ги съберат толкова плява на едно място?!

# 843
Снощи гледахме състезанието с приятели и коментирахме, то как иначе и мъжът, който е един от най-спокойните и възпитани хора, които познавам, шеф, успял човек, когото подчинените му го гледат в очите и го слушат като хипнотизирани, защото освен за себе си, работи и за тяхното благополучие, винаги с точни аргументи и изключително прям, и директен човек, каза: аз, ако съм вътре при тая сбирщина от идиоти, сигурно също няма да издържа и ще почна да ги обиждам. Един читав няма вътре, как успяха да ги съберат толкова плява на едно място?!
Това последното обобщава сезона и най-точно като коментар за мен. Има отделни светлинки в тунела, които събират симпатии като Стефан, Ваня/ аз продължавам да не я харесвам, но има моите симпатии  като играч/Ралица / същото ми е отношението като при Ваня/ Всички останали са толкова първични в реакциите към хората , които не харесват, че е потресаващо. Но за съжаление го виждам около себе си от хора на ръководни позиции, които не прикриват неприязънта си към такива, които просто не харесват.
Но каквото и да си приказваме вътре са хора,  не светци, така че и реакциите са такива.
Не сме идеални.
Пламен нито е глупав, нито се търси, напротив много си е добре. Хлътнал е по една красива омъжена жена, това болднатото е голям фактор при него. Това, че ние и виждаме злобата не означава, че за хората които я харесват тя е такава. За тях си е бяла светлина, ние може да виждаме тъмния и ореол, но това нищо не значи. За близките и приятелите си сигурно си е прекрасна. Пламен има самочувствие на мъж с притегателна сила за жените и си се възползва от това. Това, че иска да се реабилитира в глутницата, а не да го играе вълк единак е ясно, защото ще загуби гръб и близостта си с Теодора. Разбира се участието му в общото ръмжене и зъбене срещу Ралица доста опростачва образа му и не му прави достойно представянето му, но ще си носи негатива от това. Харесваше ми, сега ми падна в очите, но не ми изцяло черен.

# 844
Аз пък да ви кажа симпатизирам на повече хора в този сезон, отколкото в миналия примерно. Миналия сезон съчувствах силно на Милена, Стоян и Поли, които бяха смазвани от групата, но ако трябва да съм честна, извън това нямах особено симпатии към тях. В един момент, даже спрях да гледам предаването, защото на никой не симпатизирах, дори мъничко.

Сега пак започнах да симпатизирам на групата на Живка по-скоро от съчувствие, но с времето при мен наистина се зароди реална симпатия към тези хора. Живка е страхотна според мен. Да, анализатор, стратег, схемаджийка, но я намирам за човек, когото си заслужава да слушаш, за забавна, когато времето позволява, а и е красива жена. Приятна ми е за гледане и слушане. Ваня също намирам за борбена личност. Адмирирам силно това, че е преборила наркотична зависимост. Имам  връстник, който наскоро почина именно от това, никога не го пребори и знам колко е трудно. А във Фермата конкретно я намирам за човек, който има чувство за справедливост, опитва се да направи правилното нещо и е казвала стойностни неща, когато може. Георги много сме го коментирали също, просто този човек възкръсна в моите очи. Начетен, добър приятел и съветник. Ралица анализирам като човек, който е свикнал да е фокусиран върху занаята си. Тя е добра е това, получава непрекъснати адмирации за творенията си, но сега изпада в трета глуха, защото занаятът й всъщност се превръща в причината за подигравки и осмиване, но мисля, че и тя започва да изгражда защитен механизъм срещу простаци. Трябва да се научи да цени себе си. Стефан също е коментирам. На мен ми е симпатяга.

Казвайки всичко това, не твърдя, че тези хора са перфектни. Живка пусна някоя друга интрига, Ваня също имаше някои провокации, Ралица доста се отдаде на безличност, Стефан беше също невидим, Георги пък имаше гнусни изпълнения с пърденето и целуванията. Не са перфектни тези хора, но са хора. Вижда се човечността им, емпатията и съчувствието, което често демонстрират. Бих се зарадвала искрено, ако някой от тях триумфира и си похарчи парите със здраве.

# 845
Аз не мисля, че всички са кофти вътре, но 2/3 от тях просто за нищо не стават. Народът е толкова изперкал и озлобен, че, казвам ви, аз истински се страхувам от този тип хора - зъл, отмъстителен, такъв, който ще те ритне отзад когато реши, че това за него е изгодно и въобще няма окото му да мигне; който ще ти демонстрира превъзходство и ще ти каже в очите, че ти за него си нищожество когато е очевидно, че той е дори по-лош от теб. Когато той не е успял и просто те мрази, защото ти се справяш по-добре с живота си от него. Хората са станали ужасно лоши, зли и смятат, че всяко право е само тяхно.
Скрит текст:
Един пример от снощи - бяхме на гости, както споменах. Паркирахме на свободно място. Тръгваме си след 22 и пред нас, ама на 10 см от бронята спрял джип, така че почти не можем да помръднем. Този човек смята, че мястото му за паркиране пред този блок му е бащиния и всеки, спрял там без да се съобрази с него, ще бъде наказан. Няма да ви казвам как и с колко маневри се измъкнахме от там, а ако някой беше спрял от дясно, нямаше изобщо да можем да излезем! Ние също сме с джип и е трудно да маневрираш сред толкова коли пред всеки блок наредени в безпорядък...
За две седмици мъжът ми извади две рапидки от гумите, очевидно не са влезли в тях случайно.
Преди седмица пред собствения ни блок, прибираме се, има място пред входа, а улицата ни е натоварена и мъжът ми включи аварийки за да подскаже на следващите три коли зад нас, че прави за 10 секунди маневра на заден, за да влезе в свободното място. Е, не! Този зад нас, се залепи за бронята и не мърда. Слиза мм, и му казва: колега, защо се залепи за мен? Дадох аварийки, искам да си паркирам пред входа, дай 1 метър назад да вляза, виждаш, че съм с голяма кола и ще преминеш. Нямало да мръдне! 🙄!!!??? Защо, бе, човек? 1 метър, 10 секунди, опашка от коли се нареди отзад, сигнализирах ти навреме, че ще правя маневра, пред нас съм си, ти преминаваш, защо правиш проблем сега? Ми, така, няма да мръдна! Отсреща още коли идват, всички светкат, свирят, ние вече ни напред можем, ни назад. На този, който беше с вид на изпаднал човечец в стара, очукана колица, му се развикаха и другите шофьори "мръдни бе, мръдни един метър да си паркира човека, събра ни тук 10 коли". Няма да мръдна! 😳 Ами... тогава аз полудях. Не искате да знаете каква сценка последва, но... нямаш избор, хора! Трябва да станеш като тях или да се откажеш. Мръдна кретена! 1 метър точно и 10 секунди за маневра на заден ход, 8 коли продължиха по пътя си, но тая мижитурка побърка и скапа вечерта на поне 10 човека! Това нещо продължи повече от 15 минути. Не знам как не си е изкарал боя до сега някъде и му казах, че има късмет, че не сме по-луди от него, че както мъжът ми е метър и 90 ще го сплеска, ако е простак. В такива моменти се чудя какво да правя, казвам ви! Ние не сме биткаджии, простаци или скандалджии, и не знаем как да се разправяме с такива хора когато сме в правото си. Те са страшни и непредвидими, и да, аз истински се страхувам от подобни индивиди! Но пък, ако се свиеш и им позволиш да получат това, което смятат, че безпрекословно им се полага, те ще стават още по-нагли - виждате ги тия от "сезонът е наш, ние сме и по-красиви, и по-умни"! В това се превръща цялото ни общество! Всеки смята, че другият е никой. Чувствам се ужасно в тоя скапан град, в който  е пълно с нереализирани, но с болни амбиции нещастни хорица, които проектират собствените си неудачи върху други хора. Искам мир и спокойствие! Но... няма, те са все по-малко тук. 😞

Ето ви едни дебати за отношенията Пламен - Теодора
https://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/kakav-e-problem … -vav-fermata.html

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 10:46 от Анонимен

# 846
  • Вестерос
Не ми харесват и на мен тези вътре, има две, три изключения и до там. НО за мен са по-добре от миналогодишните!

# 847
Благодаря, Мари, за епизода.Снощи заспах, а е била вълнуваща втора игра.
  Ваня не е моят човек,но съм на нейна страна в този дуел.Агитките са си агитки,подкрепят си своя човек.Но извън терена не е зле да са малко по - смирени. В интерес на истината не го очаквам нито от Ивайло, нито от Киро.         този пък последния , да му скоча на заявките и самочувствието.Като актьор не го знам колко е добър,но като човек си е треторазряден.
   Не симпатизирам и на Ралица, вече. Даде повод и на фермерите и на продукцията да се хванат за това, каква става като пийне и няма отърване.И в коментара на гласа зад кадър имаше подмятания за вечерта на Галена.Че ставала друг човек отново, или нещо в този смисъл.
   Пламен, също ми се смъква надолу .
  От началото симпатизирах на Стефан, дано поне той не се окепази.Продължавам да смятам,че човекът е нива над останалите. Но те нямат капацитет да го оценят и да извлекат , каквото могат от него.
   Относно спорът -чалга или не, стана вече толкова банален.Ясно е,че е музика,която масово се слуша. Има търсене, има предлагане. Някой беше писал за Фънки - рокаджия,ама неразделен с Коцето , че и в клип на Софка и Константин участва.То пък щото Рамщайн са върха на интелигентността. Най-вероятно, ако Кирил или  Стефан имаха възможност да си поканят изпълнител, част от компанията щеше да стои така залепнала за столовете , като тях.

# 848
Браво на Ваня! Такъв самоконтрол е похвален. След загубата на първата битка тя не показа яд, злоба или униние. Вероятно отвътре й вреше и кипеше, но запази самообладание и реагира с усмивка. На втората битка не се отказа, макар че Теодора водеше с много и накрая направи немислимото с тази победа. След победата отново беше с усмивка. Да губиш и печелиш по един и същи начин е изключително трудно. Докато Тедка след първата битка изпадна в еуфория, след втората я обзе гняв, яд и злоба. Тази жена е толкова лабилна, че непрекъснато залита в крайности.

Ралица не ми е любимка, има нещо мудно и особено в нея. Но не мога да разбера защо непрекъснато я нападат. Не им е направила нищо кой знае какво, че да я нападат групово и да я обиждат. Личи си, че нарочно си търсят повод да я захапят за нещо. А поведението на Кирил със закуската беше мнооого грозно. Ако срещу него стоеше някой от неговата групичка, дума нямаше да каже, че яде. Но нали беше Ралица, веднага си изля злобата.

Пламен започна вече да изпада и от моята класация. Глупаво момче ще се окаже. Беше харесван от зрителите, имаше наченки да се открои със собствено мнение и позиция, добър на арената, т.е. имаше всички шансове да бъде перфектния кандидат за победител. Но вместо това, той се залепи за групичката и започна да им приглася в нападките срещу другите.

А Лорчето нещо и то злобничко взе да излиза. В предния епизод, когато на масата групата нападна Ралица, тя гледаше с някаква злобна самодоволна физиономия. Надявам се на дуел Ралица-Лора и втората да си ходи при гаджето да й казва колко е красива.

# 849
Аз нямам претенции към това кой какво слуша, но мога да кажа спокойно аз какво не слушам, нали. Ми не слушаме чалга вкъщи, не ходим по заведения с чалга и приятелите ни не слушат такава музика. Не слушам и всеки ден класическа музика, нито пък припадам по всяко такова произведение, но има такава, която слушам с удоволствие. Както щете го разбирайте, но е неоспорим факт, че таргета на чалгата масово са нискоинтелигентни, алкохолизирани индивиди и жени с поведение, и вид, каквито не искате дъщеря ви да има.
Не съм и метъл фен с дълга мръсна коса и мърляви черни дрехи, но харесвам доста песни на Ози Озбърн, какво да направя. Не мога и да се определя каква съм точно музикално, но за да слушам чалга и да участвам в подобна вечеринка, мнооооооого компромиси трябва да направя и последно ми се случи през 2018-та на сбирка на випуска. И, съжалявам, но не уважавам лудите фенове на подобни певачки.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 12:32 от Анонимен

# 850
По-болезнената истина е, че хората приемат това за нормалност и не искат да се борят срещу тази човешка страна. Да преодолееш собствения си егоизъм е много трудно. Но аз не одобрявам крайностите, обичам баланса. Когато живееш в общество трябва да се намери златната среда. Нито да пренебрегнеш себе си или да оставиш да се обезличиш в мнозинството, нито да си си единствен  и само ти да си важен, твоите чувства да са над всичко. Грубостта, арогантността, лошотията и пълния егоизъм са грозни човешки характеристики, с които всеки трябва бори. Всяка от тях в даден момент сме я вадили на повърхността си. Но затова е разумът, за да потиснем тези черти в името на по-доброто съществуване.

# 851
  • София
Да, мерси, намерих го.
Скрит текст:
Силно се надявам да е верен!
Нали ти е ясно че като коментираш така открито спойлера издаваш какво е станало. Благодаря че ми развали гледането вечерта...

# 852
Ама каква чалга? Черната овца пя жената 😁 В интерес на истината постара се Галена да има за всеки по нещо. Друг е въпросът, че от нея всичко звучи като чалга.
И двойният аршин на Любо се видя и тук. Само Живка не била доволна. А Киро? Физиономията му, когато Галена му подаваше микрофона беше достатъчно красноречива, а и зад кадър не се изказа никак ласкаво.
За битките- едно голямо браво на Ваня. Това момиче заслужава да я пратят директно на финал.
А Теодора като викаше цял сезон дишай, издишай, бягай, скачай дали сега не и идва да  каже на агитката си да млъкнат. Мен по-скоро биха ме изнервили такива подвиквания.

# 853
  • У Диспансера ...♥♥♥
Тя Лорчето е с единия крак навън вече 😄
Да, Пламен с това мазнене и пак да го приемат, сам си реже клона на който е седнал. На мен Теодора ма грам не ми е красива, една коса има само, която не е и нейна, че като гледам при гостуването на Галена, косата ѝ беше на път и бая и прозираше темето. Каква злоба към Ванчето, щеше да я събори като я бутна 🤦🏻♀
Иначе сме много възвишени, одухотворени ангели с крилца 😄

# 854
Не беше ли точно Кирил този, който се възмущаваше от спора за бананите и че се карат за храна, а вчера обиждаше Ралица, че яде тиква след закуската? Представяте ли си да държи такъв тон на Мартина, която дори като фермер се излежаваше, като ратай нищо не свърши, и да й дудне, че яде след останалите?

Общи условия

Активация на акаунт