Образователен Говорилник - 21 - Рецепта за красота

• 27 038
  • 775
  •   1
Отговори
# 150
Лично аз не бих си дала децата при неваксинирана бавачка, нито бих била спокойна при неваксинирани учители, треньори, лекари, фризьори, терапевти, колеги, съученици.

# 151
Децата от 5 до 11 ще се ваксинират и хоро ще играят. Не знам тия до 5 какво ги бавят.

# 152
  • В офиса
Какви са съображенията на Контеса да не се ваксинира, аз лично няма да коментирам, защото не е моя работа, както не е моя работа кой каква религия изповядва и дали е гей. При пресата, която са създали в Канада, при положение, че още са неваксинирани, явно имат достатъчно аргументи, които са важни за тях. Уважавам избора й. Не ми допада, че точно тук не виждам такова уважение.

# 153
  • софия
Моля, моля. Аз също уважавам избора и. Не уважавам оплакването и.

# 154
Ами в Австрия локдаун за неваксинираните как ви звучи? Мен лично ме потриса, както и предложението за пращане на социалните или невъзможността да се напусне страната. Последното чак не го вярвам.

Контеса, то и тук няма тестове по 1-2евро. Те са в Амазон. В лабораторията са 30лв, което за стандарта не е малко.

# 155
Да се ваксинира някой с тази ваксин или не, е личен избор и никой няма право да го коментира. И ваксинираните и неваксинираните имат едни и същи права.

# 156
  • Отвъд алеята зад шкафа
Сигурно ли е, че не може да се напусне държавата? Дори с личен автомобил?

# 157
  • София
И докато ги имаме, ще си влачим епидемията и ще страдаме от ДО.

# 158
Шарки, няма нужда от агресия.
Епидемията се влачи и от нас ваксинираните.

# 159
  • София
Да се ваксинира някой с тази ваксин или не, е личен избор и никой няма право да го коментира. И ваксинираните и неваксинираните имат едни и същи права.
Това става все по-невярно във все повече държави. Все повече държави ограничават достъпа на неваксинирани /и не признават тест/ до самата държава или до определени места в нея.

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 23:05 от sanaka

# 160
  • София
Брей, значи всеки има право сам да си преценя, а никой няма право да коментира Joy

Не, сериозно, малко прекалено ми идва и на мен това на канадците. Това с напускането на страната ми е крайно озадачаващо. Не, че не мога да открия никакъв смисъл. Има, да. Някакъв стимул за ваксинация на често пътуващите. Ама явно повечето там са си ок, така че има ли значение какво мислим ние? Можем само да си коментираме, ако все още е разрешено Joy

# 161
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мой познат го пусна преди малко:

# 162
  • София
Качваш се на самолет. Ако не си ваксиниран, си ако не потенциален преносител, то потенциален пациент.

# 163
  • Отвъд алеята зад шкафа
Самолет, влак, автобус са публичен транспорт. Но с личен автомобил кой ще те спре? Освен ако съседните държави не допускат неваксинирани на територията си.

# 164
  • София
Шарки, за това спор няма. Казах, че намирам смисъл, но не е това идеята. Все пак на хората, които искат да напуснат страната трайно при тези условия би трябвало да им се даде възможност да напуснат. Карантинни хотели, тестове, личен транспорт и някакви такива мерки примерно за безопасно напускане.
То и ваксиниран може да си преносител, макар и много по-малко вероятно пациент.

Общи условия

Активация на акаунт