Образователен Говорилник - 21 - Рецепта за красота

• 27 228
  • 775
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Тези мерки не са с епидемичен смисъл. Както преди тестовете можеха да докажат, че не си заразен и потенциален разпространител, така могат и сега. Така че тези мерки не са с цел осигуряване на безопасност, а с цел принуждаване към ваксинация до степен 100% от населението. Аз съм твърдо про ваксините, но наистина вече се стига до опасни крайности.

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 22:42 от sanaka

# 166
  • София
За съжаление тестовете хич не са сто процента верни при всякакви условия. От много неща зависи. Най-сигурното винаги си е било карантината, ама скъпо излиза. Аз ако бях на мястото на канадците щях да ги пусна да си ходят, тези които искат да се изселят. Да си платят там 2 седмици карантина в хотел, тестове, местове и да заминават, ама без право на връщане. Много по-стимулиращо ми се струва за ваксинация.

# 167
  • софия
За протокола, пълното принуждаване - викане на социални, и за мен е  прекалено. Невъзможността да напусна страната (не другата да не иска да ме приеме, а да не ми  се дава да напусна настоящата) също намирам за крайно. Може да искам да отида да живея в диво село в Родопите, да се преселя в друга страна, а може да искам да отида да живея в Афганистан където ваксините са забранени. Моя си работа. Нали ще си направя тест за да се види, че не съм опасна за пътниците в самолета и новата страна на пристигане. Но ограничението да не посещавам театър ми се струва приемливо. В крайна сметка, не мога да искам една страна да фалира и да и умират поданиците, защото не желая да спазвам мерките и препоръките и за справяне с кризата.  Ако ми е дадена опция да не се ваксинирам и да не преча на другите, да си седя тихо и кротко вкъщи, не виждам какво има да се възмущавам. Струва ми се феър инаф.

# 168
Те си заминаха вече тези, които искаха. Над 50% от дългогодишните български канадци си заминаха от лятото. Всеки си преценя кое го устройва.

Другото е ясно, че много хора не могат или искат да го разберат. Цялата политика на настройване и сегрегация на населението е пряк резултат. Не очаквам разбиране тук, просто пиша по темата с референция към нашия живот тук.

# 169
Да си платят там 2 седмици карантина в хотел, тестове, местове и да заминават, ама без право на връщане. Много по-стимулиращо ми се струва за ваксинация.
Че те и сега си плащат всички тези неща, вкл и ваксинираните и с отрицателен тест. Задължителна карантина 14 дни.преди и на хотел бяха, които според разкази на предстоели там е като концлагер.
Не мисля, че хората, които заминават някога ще се върнат. Канада винаги е била много полицейска държава.

# 170
  • София
За съжаление тестовете хич не са сто процента верни при всякакви условия. От много неща зависи.
Е, те и преди не бяха 100% верни, но ги признаваха. То и ваксините не са на 100% гаранция. През тази вълна, повечето от познатите ми, които се разболяха са ваксинирани. С това не казвам, че не трябва да се работи в посока максимално покритие на ваксините, но не трябва да се стига да ограничаване на основни човешки права. Това е опасно, защото, допусне ли се веднъж, макар и по приемливи за повечето хора причини, нищо не пречи да се допусне отново по вече не чак толкова приемливи причини. Започнем ли да градим стени, скоро можем да се окажем обградени от стени на най-неочаквани места.

# 171
  • София
Санака, то и аз това казвам. Че крайностите не ги разбирам. Има си и други начини ако човек иска да е стриктен.

Контеса, тоест това за не напускането на страната важи от скоро? Щом лятото са си тръгнали хора.

# 172
Санака, то и аз това казвам. Че крайностите не ги разбирам. Има си и други начини ако човек иска да е стриктен.

Контеса, тоест това за не напускането на страната важи от скоро? Щом лятото са си тръгнали хора.
Досега можеше и с тест, но от края на ноември няма да може.

https://www.canada.ca/en/transport-canada/news/2021/10/governmen … requirements.html

# 173
  • София
Ми, тръгвайте си. Joy

# 174
  • Отвъд алеята зад шкафа

Досега можеше и с тест, но от края на ноември няма да може.

https://www.canada.ca/en/transport-canada/news/2021/10/governmen … requirements.html

Изрично пише, че се отнася за въздушен и влаков транспорт и е логично, защото е обществен.

# 175
Повечето си бяхте нормални хора, какво ви става сега с тия ваксини😀 Ние от юли сме вакс цялата тумба у дома и гаджетата, но никой не ще трета доза. И които сме го карали, и другите.  Че напролет четвърта, че пета …… Писна ни. Е, ако за заведения и университети стане с три дози, ще размисля. Или ще си изкарам един положителен писиар, това е новата мода. Оставаме на естествен и какъвто там имунитет имаме.

# 176
  • софия
Моята свекърва успя да (то не е трудно за нея, с лекота  го прави, много и се отдава) да ни подпали къщата преди три седмици. Оказа се болна, ама не искаше на лекар да ходи, пък на никой не казала, та случайно се подредиха така нешата, че разбрахме. Чувам я какво ми пбяснява по телефона - викам на ММ "майка ти е с Ковид". Да бе да. Ядосах се, скарахме се с нея по телефона - защото искам да я заведа на лекар, тя най-упоритото магаре на света. Нищо и нямало, щяла да си отиде когато си решала на нейната лична. ММ спокоен. Ма как ще си спокоен бе, ей човек. Ковид! Била съм рязка много, трябвало да съм по-деликатна. Ей, като ви запукам всичките дето ви лекувам и ми се обаждате щото нали да попитате ама не слушате... не съм била деликатна. След 5 дена, вече толкова зле бяха нещата, та се обади милата свекърва да каже как личната я нямало. Изпидирках мм на секундста. Викам, отивай ти деликатния, докато не се е отказала, снимка, после това, после това, после това. Излизат изследванията, лекар казва какво да пие. Аз и казвам -ето виж изседванията показват че си била с ковид. А, не, не можело. Бе как не може, целия свят гори, ти не можело. Днес се върна от пулмолог - Изкарала е ковид. Хич не беше леко просто тя е магаре и не ни е казала нищо. Не спирам да благодаря, че е ваксинирана.  Та така, Нот, това ни става.
Никога не се е случвало толкова народ да боледува около мен. За последната година баща ми беше в болница и 6 месеца го възстановявахме, като малко дете с перце съм го галила. Двама негови приятели семейство бяха в болница. Жената на най-добрият му приятел - чудесен невролог жената, не може да стане от леглото вече половин година след ковид. Други двама - семейство, изкараха ковид, мъжа в болница. Мои приятели 6 на брой се извъртяха. Едно дете ходих да изписвах от Пирогов с Ковид, щото родителите му бяха карантинирани. Сестра ми, зет ми и племеника ми изкараха ковид. В момента на моя добра приятелка любимият едва говори и се страхува да не умре като двама други негови приятели - баща и син. за по-далечният кръг боледуващи познати дори не отварям дума... Еми това ни става. Не може да се продъжава така. Щом и аз всех п ковид теми да говоря, работата не е на добре. Не може да съм леко и усмихнато пъргаво птиченце, когато около тебе трещи градушка. И някой се опитва да ми построи покрив за защита (ваксините), пък някоя друга птица му казва "ама недей, скриваш ми гледката". Еми сори. Изнеси се настрани да се радваш на гледка, щом нямаш против градушката.

# 177
  • София
Големият ми син, след две дози АЗ хвана Ковид на  сватба на приятели, по времето, по което аз бях в Щатите, а малкия тъкмо заминаваше. У нас каката, ММ и баткото бяха с първи дози АЗ. Та ми стана пределно ясно нуждата от трета доза и защо.

По отношение на “естествения” ход на заразяване и “ще го изкарам” - смятам се за отговорна за благосъстоянието на няколко десетки души, и не мога да си позволя да играя на руска рулетка. Не само заради себе си и семейството ми, но и заради тези не толкова близки хора.

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 08:16 от Sharky*

# 178
Да си платят там 2 седмици карантина в хотел, тестове, местове и да заминават, ама без право на връщане. Много по-стимулиращо ми се струва за ваксинация.
Че те и сега си плащат всички тези неща, вкл и ваксинираните и с отрицателен тест. Задължителна карантина 14 дни.преди и на хотел бяха, които според разкази на предстоели там е като концлагер.
Не мисля, че хората, които заминават някога ще се върнат. Канада винаги е била много полицейска държава.

Именно, Канада не е полицейска държава от днес. Щом си отишъл там доброволно значи не ти е пречело полицейщината изобщо.
Изобщо всички дето отидоха да живеят в чужбина реда и дисциплината е едно от основните неща на които се възхищаваха. Ама сега същия ред и дисциплина вече не им харесва.
Ми елате си тука, където няма ни ред ни дисциплина и цари беззаконие и корупция. Да видим дали ще ви хареса това.
Аз съм на мнение, че тези които се върнаха от чужбина заради "полицейщината" всъщност не са били добре реализирани там и това им е един вид извинение за лошата реализация.

# 179
  • София
Аз мога да не се обаждам за избора на неваксинираните и мога възпитано наистина да не го коментирам, но не мога да остана неутрална при оплаквания за ограничаване на права (от типа скриваш ми гледката с твоята защитна стена) и коментари как ваксините не вършат никаква работа. Щом някой коментира така и аз ще му отговарям.

Да не коментирам и как някой се оплаква, че не може да ходи без ЗС в мола, а в същото време нашите деца не ходят на училище заради неваксинираните и така също нашите сънародници измират пак заради твърдоглавието да не си поставят ваксини. На кой проблемът му е по-сериозен, м?

Общи условия

Активация на акаунт