Образователен Говорилник - 21 - Рецепта за красота

• 27 253
  • 775
  •   1
Отговори
# 210
Да, яко е. Чеша си клавиатурата от сутринта с такива.

# 211
И при нас тестовете се купуват от родителите. Има по комплект за малките деца, но след няколко седмици ще почнат да ваксинират и тях и тестовете и за тях ще се платени.
А цените им са от 69 до 200+ за тест.

# 212
  • София
В коя тема ги четеш тези работи, санака? Ковидната ли?

Аз пък днес прочетох, че ЧУ си купували тестовете с разходка до аптеката, а ДУ били лишени от правото на тестване. Пак се чудих как точно да отговоря.

Ти докато се чудиш, аз отговарям. Многократно. Полза никаква. Joy Тази пуста дискриминация на нищо я направиха. Laughing

# 213
  • София
Аз те знам открай време, че си много чуствителна на тема дискриминация във форума Simple Smile

Ама то не беше дискриминация, спекула, ЧУ харчат парите от държавната субсидия за тестовете, тестовете ги грабят с разходка до аптеката докато за децата от ДУ няма ли, няма. Ми да се организират, да му се невиди. Имат вайбър групи - събират се повече от 50% родители (което не би трябвало да е толкова трудно) и купуват.

Лошото е, че който няма пари, няма да може да си позволи да купи и ще е много, много неприятно - в най-искрен смисъл. Но другите родители или УС могат да помогнат временно. Абе въобще, много ни е смотана държавата. Да не помага на бедните хора в тази ситуация е престъпление (в преносния смисъл; санака, да не ме емнеш Confused)

# 214
  • София
Абе, по-трудно е да се организира в ДУ, факт. Но не е невъзможно и това, че е по-трудно не е нито дискриминация, нито закононарушение от страна на ЧУ.

# 215
  • София
Абе, по-трудно е да се организира в ДУ, факт. Но не е невъзможно и това, че е по-трудно не е нито дискриминация, нито закононарушение от страна на ЧУ.
Спекулата закононарушение ли е Joy?

# 216
  • София
В ЕД ни пуснаха писмо за тестването. Ще закупят тестове.

# 217
  • София
санака, в Испанската ще се организирате ли?

# 218
A защо трябва да помага държавата? Тя си слага мерките, а хората се оправят. Нали това е така исканата държавност?
Когато пиша, че реално не знаете какво искате имам предвид точно това, защото бленуваните мерки от чужбина не биха отървали на никого.

# 219
  • София
A защо трябва да помага държавата? Тя си слага мерките, а хората се оправят. Нали това е така исканата държавност?
Когато пиша, че реално не знаете какво искате имам предвид точно това, защото бленуваните мерки от чужбина не биха отървали на никого.
Ох моля те, не ме разсмивай. В Канада случайно да са поставили тестване като условие за ПО и да са накарали родителите сами да си плащат тестовете?

# 220
  • София
Изпратих декларацията с 200. Joy

За Испанската: мисля да пиша на училищното настоятелство да помислят за организация. То е много активно и работи съвместно с училищното ръководство много добре. Но вероятно и те ще искат да изчакат изрична промяна на Насоките. Rolling Eyes Дори СС ще ги чака.

# 221
Аш, въпрос на време.
Общественото мнение и мнозинството иска да е като в Австрия, да има локдаун за неваксинираните, да не можеш да ходиш на училище ако не си, да се таксуват повече пълните, пушещите, пиещите, хапващите фаст фууд.

Не знам дали в Бг плащате данъци на домовете си, от които едни 40% годишно са за училищата само, а другите за смет, сервизи и услуги.
Но хората искаха тези ( средно данъците са около 3-4Kна година или 1400$ на семейство с една къща за училищната система), пари да не им се удържат и да могат да си плащат частни уроци като хоум скулват, но не би.
 Тези пари биха подпомогнали много семействата избрали децата им да се хоумскулват или да са на ДО, но всички ги плащат и не получават помощ от държавата.

С тези 8-10К спокойно може да се плащат частни уроци или ЧУ, но не работи така обществото.
Същото е и с другите данъци- плащат се 50% данъци за да може да се раждат безразборно деца, да се стои вкъщи с години, да им субсидират жилища , градини и спорт за децата, и все някой да ги подпомага с всичко, но плащащите родители не се подпомагат. Та така.

Тенденциите са такива.

Последна редакция: чт, 18 ное 2021, 14:42 от Анонимен

# 222
Интересно мнение, Контеса. Преди 16 год. ММ се прибра от Канада и каза, че там системата им е сбъркана. Не можел точно да каже всичко, но едното и най-важното беше, че там било по-лесно да си на lay off, отколкото да работиш. И държавата да те хрантути. А когато работиш парите ти заминават за данъци, застраховки, наеми и реално за теб....

# 223
И колкото в по-висок сегмент са ти доходите, толкова по-високи данъци плащаш.

# 224
Интересно мнение, Контеса. Преди 16 год. ММ се прибра от Канада и каза, че там системата им е сбъркана. Не можел точно да каже всичко, но едното и най-важното беше, че там било по-лесно да си на lay off, отколкото да работиш. И държавата да те хрантути. А когато работиш парите ти заминават за данъци, застраховки, наеми и реално за теб....
Потвърждавам.
Само където й се носи славата на социална държава. Социална за рефюджитата, тези с многото деца, мързеливите и индианците.

Общи условия

Активация на акаунт