Образователен Говорилник - 21 - Рецепта за красота

• 27 239
  • 775
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Гадамер, за снимката, която си сложила четох коментари в една група- заключението е, че щом са с раници в Мола и пушат в асансьора значи са от Частни училища. Простоооооооо....€%$№%№()_

# 196
Гадамер, за снимката, която си сложила четох коментари в една група- заключението е, че щом са с раници в Мола и пушат в асансьора значи са от Частни училища. Простоооооооо....€%$№%№()_

явно това е по дефолт.

# 197
То в процента "ваксинирани" трябва да се предвиди и някаква фира фалшиво ваксинирани. Бизнесът върви с пълна сила и до колкото разбирам и цената е паднала. Преди месеци познаат заради Гърция си плати 700 лева, сега май вече е под 300, а братовчедка ми днес ми каза, че са й се "похвалили" за сертификат среу 150 лева....

# 198
Точно заредих гориво в една бензиностанция в Самоков. Познайте дали някой беше с маска вътре, освен мен? Два напълно различни балона. И после тези хора, за които Ковид не съществува, ще обикалят и ще висят по стълбите на болниците.
Ами трябват яки глоби за такива. И аз един път се изглъгах да влезем в Кауфланд в Ботевград. Пълно беше с такива.

Има едно интервю на проф. Хинков за реанимациите в България от миналата година.
Струва си да се чуе какво е състоянието им: https://www.facebook.com/BurgasMetro/videos/2453448598092564

# 199
  • София
Такива постове много ме плашат:

"Поголовен локдаун за всички неваксинирани.Навсякъде.Няма какво да ни занимават с правата си неваксинираните.Те нарушават правата на другите,понякога фатално.Пък ако не искат,остават вкъщи.Даже няма нужда да излизат до магазин и аптека.Да поръчват онлайн.Нали много се хвалим с дигиталните възможности,нека сега ги използват.Не говоря само за Б-я.И в Румъния,и в Нидерландия и пр."

"Това много няма да работи, особено с нашия балкански манталитет - ще почнат едни гостуване, едно влачене от къща на къща и пак смърт и пак вълни... Тези убийци (без извинение 🙂) ще намерят начин да разпространяват заразата си. Да не мислите, че им пука и ще стоят вкъщи да цъкат на компютъра. А и кой нормален човек ще дойде до вратата на такъв да му донесе поръчаното.
Трябва да са затворени, ама не вкъщи... Тогава може и да видят какво причиняват на обществото."

Стават все по-чести и все по-брутални.

# 200
Дъждец, специално за лечението съм се замисляла, нали всички, които не се ваксинират го правят на собствена отговорност. Но в един момент тази собствена отговорност пълни болниците и всички сме лишени от нормално здравеопазване. Колко от вас ходят редовно на профилактика от както има КОВИД - аз не съм стъпила в поликлиника и дори лаборатория освен за тест. Представям си ако ми се наложи нещо. На 2 близки бащите им починаха точно така - имаха планирани операции, запънаха се да не отлагат заразиха се и си заминаха. Не бяха възрастни, под 70, активни хора с бизнес.
За влизане в болница наистина е доста опасно, но на профилактики ние сме ходили на всякакви плюс на изследвания по лаборатории за всички в семейството, като се налага. На зъболекар гледам да ходим, когато бройките са по-ниски.

Санака, много е плашещо. Дано държавите се опомнят, че не е това начинът!

# 201
  • София
На тази, последната, й написах ироничен отговор, че няма какво да се занимаваме със затваряния, а направо да ги пращаме в газовата камера. Не е схванала иронията и ми е сложила лайк, което е още по-плашещо.

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 15:30 от sanaka

# 202
И мен ме плашат Санака, и хората ме плашат с увълчените си възгледи, но явно са такива обществата ни в съвремието.
Никъде няма да сложат такива мерки като в Австрия примерно, ако има остро възпротивяващи се хората на  антихуманността им.

Децата ходеха на у-ще с много рестриктивни протоколи, които като пишехме в темите мнозина казваха, че никога не си биха пуснали децата на у-ще при такова положение.

Понеже страха беше огромен и насаждан всеки ден и седмица с нови мерки и открития над 40% от хората избраха децата им да са ДО в последните 2 години, а не да са в у-ще.

Чак тази година се върнаха много от децата в у-ще след като ваксината се появи като панацея и спряха трейсването на контактите, не карантират класове и все се коментира как искат същите драконовски мерки, как искат локдаун повечето и децата да са ДО, защото спряха програмата ДО по избор.
Та хората си искат ДО и хоум офиса и не желаят децата им да са подлагани на такива мерки за да ходят на училище.

Последна редакция: чт, 18 ное 2021, 14:44 от Анонимен

# 203
  • София
Санака, уви и в другата крайност зачестяват. Не мога да го намеря да го копирам, но господин информира, че си е направил PCR тест, който е положителен, но на него му нямало нищо освен хрема и си ходил на работа. Нямало как да го лишат от конституционното му право да работи. Коментари отдолу и на други, които нарушават карантината бол.
И двете неща ме плашат много Sad Само не мога да преценя кое от двете повече...

# 204
Рейни и двете са еднакво плашещи - не се зачитат закони, няма ценности, няма възпитание. Има само егоцентризъм. Всеки гледа от собствената си камбанария. То си е стресиращо...

# 205
И ето точно в такива случаи можеш да оцениш нивото на държавност.

# 206
  • София
И двете са плашещи, но като че ли първото ме плаши повече, защото започва да се институционализира.

# 207
  • София
В коя тема ги четеш тези работи, санака? Ковидната ли?

Аз пък днес прочетох, че ЧУ си купували тестовете с разходка до аптеката, а ДУ били лишени от правото на тестване. Пак се чудих как точно да отговоря.

Лейка къде се загуби? Да не е в афтърпарти за рождения ѝ ден?

# 208
М не, дискриминационно е ЧУ да могат да си купуват тестове, а ДУ да не могат. И не проумяват, че всъщност могат, стига да се организират като настоятелство примерно.

# 209
  • софия
М не, дискриминационно е ЧУ да могат да си купуват тестове, а ДУ да не могат. И не проумяват, че всъщност могат, стига да се организират като настоятелство примерно.
Стига де! Знаеш ли колко е яко друг да им е виновен!

Общи условия

Активация на акаунт