Образователен Говорилник - 21 - Рецепта за красота

• 27 018
  • 775
  •   1
Отговори
# 75
Според мен частните ще се организират и ще пуснат децата още другия понеделник.

Аш обидИх се! Аз съм самоосигуряваща и един лев не съм скрила, нито пък мога и д искам. Всъщност ако можеш мноооого щях да се замисля, поболявам се като дойде ГДД и си видим вкупом с половинката данъците. И то проблемът ми е, че ги давам на място където потъват. По добре в акции да ги инвестирам рисково, пак има шанс да получа нещо насреща.
Е то и аз съм самоосигуряваща се, но не съм майстор водопроводчик, кофражист и т.н. Тях имах предвид. Толкова тромаво и тъпо е направено всичко на НАП, че не си представям човек с такава професия да хване да се занимава да подава декларации, а и да плаща осигуровки и данъци после.

А от тази гледна точка не се бях замислила, че заради това не плашат данъциhttps://

# 76
    • София
    Едната причина е, че не искат да им излиза кешът от джоба - но това се поправя лесно с вдигане на цените към крайния потребител. А другата е безсмислената хамалогия по попълване и подаване на един куп декларацийки и заявления. Вместо да е лесно като електронно пазаруване, то е направено с ужасоподобни процеси - само и само да има какво да храни чиновниците, а и да събират пари от глоби за грешките на нас простосмъртните.

Сигурно съм ви разказвала НАП веднъж как ме глобиха за неподаден документ, който не беше входиран в системите им заради грешка в техните процеси. Иначе от моя страна си беше подаден. Глобиха ме, платих си като поп, нахраних ги и животът си продължи. Днес например подадох една декларацийка, с която казвам колко съм им превела за даден период за еди си какво. Ама нали на вас съм ги превела тия пари бре, идиоти такива, не си ли виждате движенията по сметката Rage? Ама айде, вади справка, екселче, сумирай, програмката на НАП, стартирай джава компонент, прави декларация, попълвай, подавай ... Идиоти просто.

# 77
    • София
    Aш, аз имах аналогичен случай преди 2-3 години. Уж не съм била кликнала "Submit". Иначе превела парите...Тръгнаха да ми пишат акт, бедна ти е фантазията как ги "нахраних", писах на Инспектората им, след месец в един и същи момент ми се обаждат и от Инспектората, и от данъчното...Всичко оправиха, наказателно постановление нямаше.

Че ми намериха и още пари да ми връщат от предни години...

# 78
    • София
    При мен беше неподаден документ за регистрация като СОЛ. Що неподаден - щото старата ми регистрация активна в системата им и не пуска новата. Що старата е активна, като съм подала декларация за прекратяване, ми щото колежката не е обърнала внимание да ми я деактивира (а заявлението за прекратяване дори седи сканирано и се вижда в системата им). И айде глоба за това, че новата регистрация не е влязла. Нагляри прости - от мърлявщината си се хранят Rolling Eyes

# 79
    А пък на мен преди години ми възстановиха два пъти данък. Бях ползвала някакви намаления. И аз като добро момиче им звъня. Издирвам точния човек. Главен счетоводител май беше на данъчното по местоживеене. И този човек ми се държи най-нагло и буквално: Ще върнете ли парите или да ви запорирам сметките?
    Леле, като ми кипна л...о. Нахраних я яко. Толкова, че ми се извиняваше, само и само да не подавам жалба. Очевидно щеше да се разсмърди повече, ако беше станало известно, че връщат два пъти данъци. Simple Smile

# 80
    аз в тази връзка много съм се замислила дали да не си свалям резултатите от подаването... но това е поредната хамалогия, поредното действие от моя страна за нещо просто. То дори обратното трябва да е, да можем от сайта да си изваждане справка какво сме платили.

# 81
    • София
    аз в тази връзка много съм се замислила дали да не си свалям резултатите от подаването... но това е поредната хамалогия, поредното действие от моя страна за нещо просто. То дори обратното трябва да е, да можем от сайта да си изваждане справка какво сме платили.
    Такава справка има (с КЕП) - История на плащанията се казва Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 18:50 от Аш

# 82
    • Отвъд алеята зад шкафа
    Аз си плащам на счетоводител, нямам време и нерви да се занимавам с това.

# 83
    • София
    Я да питам от 5 клас нагоре - ОК ли сте да се върнете на училище с платени тестове?

Да!
    И се надявам още следващата седмица децата да са в клас.

Ох, 10 минути се чудих кой е КирЕ, докато зацепя.... Нещо ме притеснява в него, сигурно защото е протеже  на РР. Вчера вечерта гледах Докато КП даваше изявление, Кокорко Simple Smile до него беше толкава усмихнат и щастлив че чак ми стана симпатичен Simple Smile. Много, много се надявам да греша за тях и да не са само едни кукли на конци.

Фенси, Панушева е злато. Изключителен преподавател, който дава не 100, а 120% на децата. Нашият клас си носи проблемите и пропуските от миналата година, но тя прави и невъзможното, за да наваксат. Паралелно с новия материал минават и по този от миналата година, качва материали от 5 клас,  проверява ги, има консултации.

Санака,  Котиркова наистина е велика, децата вече обожават. Тази жена за един месец ги преобрази.

# 84
    • София
    Котиркова и Панушева бяха учителите на най-голямата ми дъщеря. Simple Smile Късметлийка си, мога да кажа. Много се надявах да се паднат и на малкия. Но по математика му е Златина Митева, което пак е добре. На средната учителите бяха Демебукова и Тантилова. Последната пък за мен е най-добрият учител по БЕЛ. Тя е любимият учител на дъщеря ми ever. А тя не е фен на БЕЛ по принцип.

Четох в темата за дистанционното, че Увекинд и Френският лицей са осигурили за своя сметка тестове за големите и ги връщат в училище.

# 85
    • София
    Хайде пак да кажа, че и Иззи осигуриха тестове и нашите са вече на училище. Само тестът в понеделник трябваше да е осигурен от родителите, натам се осигуряват от училището. Всичките ни класове са присъствено.

# 86
    • София
    Добър вечер от home sweet home. Много сладко сте се разхортували, та само мъцвам и ще ви изчета сега.

# 87
    • Отвъд алеята зад шкафа
    Ооо, Бърди, добра дошла!

# 88
    • софия
    Ооооо мило, Бърдииииии! Чудесна новина!
    Наслаждавай се на макс!!!

# 89
    • София
    Ей, Бърди, добре завърнала се. Почивай сега и остави домашните да те глезят.

И аз разбрах, че за Увекинд. Много се надявам  и при нас да ги пуснат от понеделник.
    Днес на родителската среща в училището на малката казаха, че очакват от понеделник децата да се върнат присъствено.

Общи условия

Активация на акаунт