Работа, CV-та, HR-и, съвети - 76

• 53 312
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 1 095
1500 без опит?!?
Моя позната е с 15 г.стаж и взема около 1200.
Това няма как да стане. Grinning Твоята позната нещо трябва с извинение да е изперкала с толкова години стаж и да е на 1200 нето/недай си боже да е бруто/ дори и в градовете извън София, защото само в големите градове има позиция тип HR.
Ето това за мен е обиден коментар, на човек, непознаващ обстановката в страната. Защото, доколкото виждам, в заглавието на темата не пише, че е само за София, нали?
И като цяло в темата почти изцяло се коментира работата в София, но пишат и хора от други населени места. И да коментираш по този начин техния труд и заплащане, без да си живял в конкретното населено място, за мен е обидно. Хубаво е да не сме толкова тесногръди и да не правим такива генерални заключения. Не само за работа и заплащане, а по принцип. Това, че живеем един живот, не значи, че не съществува и друг.
Пиша това е съвсем добронамерено, просто е хубаво да помислим и от друга страна на нещата.

# 1 096
  • София
Ама и в София заплатите далеч не са толкова високи навсякъде. Но пък тук в темата всички са много високо платени и много квалифицирани.  Simple Smile

Аз не съм писала за заплати, даже съм безработна, така да се каже, обаче искам да дам една друга гледна точка. В бгмама пишат десетки хиляди жени, а в тази конкретно тема с високи заплати са се похвалили колко човека? Пет, десет, двадесет? Е, нима не ти се струва нормално от хиляди пишещи да дима десетки добре платени? А останалите явно не пишат и така получаваш грешното впечатление, че или всички са добре платени и квалифицирани, или (което май прозира зад думите ти), всички лъжат и се надуват...

Не съм цитирала нито теб, нито някой конкретно, та да се засягаш. Коментарът ми е провокиран от репликата за “изперкалата”. Не съм написала толкова сложна сентенция, която да изисква такъв анализ.

Пиша в тази тема откакто ми е регистрацията в БГ-мама между другото, та е малко смдшно да ми обясняваш кои са потребителите тук и принципно във форума. 😉

# 1 097
Ами той човекът писа, че само в големите градове има такава позиция. Което наистина си е така. На много места казват HR на хора, които работят наистина от 15-20-25 години на същото място и 'правят заплатите'. Ама това, мисля, не е ейчар.

# 1 098
Аз не се засягам, а внасям друга гледна точка. Форум е това все пак, нали? Който чувства, че има какво да каже, пише. Ти ми даде идеята и толкоз.

# 1 099
  • София
Ами той човекът писа, че само в големите градове има такава позиция. Което наистина си е така. На много места казват HR на хора, които работят наистина от 15-20-25 години на същото място и 'правят заплатите'. Ама това, мисля, не е ейчар.
Е как ще им казват HR-и на ТРЗ-то?

Иначе зависи в каква фирма ще изпълняваш конкретната длъжност. Познавам HR -ка на 1200, и такава на 2500. Не знам какъв е тавана.
Познавам счетоводителка на 1000, и такава на 4000+.
Та не е само до конкретната длъжност.

# 1 100
Сигурно изпълнява няколко длъжности.

# 1 101
Е как ще им казват HR-и на ТРЗ-то?
Много лесно - звучи шикарно. Напълно е възможно някой да е почнал преди 2-3 петилетки по обява за ейчар и после да се е оказало малко по-различно.

# 1 102
  • Бургас
И на мен ми се вижда малко 1300 за HR в София.

Но ако имаме предвид данните, заплата под 1600 лв. чисто в София-град, спада към ниски заплати. Тоест ако гоните поне една средна заплата, може да си искате поне около тази сума.

Потребителката питаше за ЧР без опит и 1500лв й се струваха много малко.

# 1 103
То и аз познавам главен счетоводител на 4 хил.лв., ама не си е намерила работата през джобса, нито има намерение да напуска. Тез работи за такива заплати не се намират с обяви....

И на мен ми се вижда малко 1300 за HR в София.

Но ако имаме предвид данните, заплата под 1600 лв. чисто в София-град, спада към ниски заплати. Тоест ако гоните поне една средна заплата, може да си искате поне около тази сума.

Потребителката питаше за ЧР без опит и 1500лв й се струваха много малко.

Ако намери кой да ѝ ги даде, няма лошо.....

# 1 104
  • София
Моята позната конкретно с обява си я намери работата, но не започна на тази длъжност във фирмата, а достигна до нея Wink

# 1 105
Не думай,че не са по обяви.Тук никой не е започвал работа с връзки и познати.

# 1 106
Не думай,че не са по обяви.Тук никой не е започвал работа с връзки и познати.

Аз лично не съм. Затова си кретам с мижавата заплата и много работа.

Ако имам възможност за хубава работа и заплата чрез познат, ще се възползвам веднага...

# 1 107
Работа с 4 бона заплата не се почва с връзки. Колкото и да е свой човек някой, бизнесът иска и свършена работа, не да храни търтеи с фоа гра.

# 1 108
Нали затова има такива със заплати по хиляда лева, дето работят....

Досега за над 20 години работен опит единици са били ръководителите, назначени по обява. Почти всички се назначаваха/т с "препоръка" от този или онзи, бяха роднини/приятели/любовници, или пък с някаква цел, обикновено изгода. Работата пак е свършена, понеже има под себе си хора, които да я работят.

ПС: Къде е тази работа за по 4 бона по обява? Освен за ИТ сектора, но той е изключение.

# 1 109
То и аз познавам главен счетоводител на 4 хил.лв., ама не си е намерила работата през джобса, нито има намерение да напуска. Тез работи за такива заплати не се намират с обяви....
Намират се, намират се.

Общи условия

Активация на акаунт