Работа, CV-та, HR-и, съвети - 76

• 53 344
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 1 080
По принцип е така, но тогава споменавайте за къде питате, за да уточняват отговарящите.
Една от причините аз лично да не съм във Варна или Бургас, ами в София, са точно тези заплати.

# 1 081
  • София
Ама и в София заплатите далеч не са толкова високи навсякъде. Но пък тук в темата всички са много високо платени и много квалифицирани.  Simple Smile

# 1 082
По принцип е така, но тогава споменавайте за къде питате, за да уточняват отговарящите.
Една от причините аз лично да не съм във Варна или Бургас, ами в София, са точно тези заплати.
По принцип е така, но вие като се присмивате на ниските заплати (не визирам точно Нарцѝса) пишете за къде е непонятно, нали?

# 1 083
И в София масовите заплати не са супер високи, като изключим ИТ сектора. Средната заплата е 1000-1200 лв., дори за хора с опит и образование. Може би е възможно да се стигне 1500 лв. Говоря за служители. За ръководни позиции са по-високи, но повечето хора не са на такива....

# 1 084
За София-град от НСИ я дават 2060-2073 средната брутна заплата, тоест чисто малко над 1600 лв. Аз съм склонна да се съглася с тези цифри, според това, което знам от близки и познати,

# 1 085
Не мисля, че някой се присмива на по-ниски заплати тук. На много места дават по 1200-1300 лв заплата за служители и семейства се гледат, и деца се раждат, и т.н. Мисля, че касиерките в хипермаркетите взимат г/д толкова. В куриерските фирми също.

Вероятно всеки си говори по подразбиране за неговия град и сектор.

На мен ми се вижда много малко 1300 за ЧР за София, но сигурно зависи какво точно прави този ЧР и дали знае чужд език и т.н.
Имам приятели recruiters, които са с по два езика и взимат добри пари, макар да не са с цял живот стаж. Пък се предполага, че ще растат нагоре и заплащането само ще се подобрява.

И в ИТ сектора от фирма до фирма има огромна разлика.

# 1 086
И на мен ми се вижда малко 1300 за HR в София.

Но ако имаме предвид данните, заплата под 1600 лв. чисто в София-град, спада към ниски заплати. Тоест ако гоните поне една средна заплата, може да си искате поне около тази сума.

# 1 087
Аз малко не съм съгласна със статистиката, защото моята заплата е 1250 чисто Simple Smile Почти всичките ми познати обаче са със заплати над 2500, т.е.двойно на моята, както и да го въртя.
По принцип не се присмивам на ниски доходи, но , виж, за несъобразени с дохода разходи мога да кажа нещичко, дето няма да се хареса.

# 1 088
Аз малко не съм съгласна със статистиката, защото моята заплата е 1250 чисто Simple Smile Почти всичките ми познати обаче са със заплати над 2500, т.е.двойно на моята, както и да го въртя.
Не знам за коя сфера става въпрос, но ако имате достатъчно опит - време е за нова работа.

# 1 089
Здравейте, да се допитам и до вас, кандидатствах за съпорт в голяма фирма , много ме харесали, но ми предлагат позиция KYC ( понятия нямах какво е , зачетох се малко та да разбера Sweat Smile ). Та въпроса ми е някой с мнение или как вървят заплатите. Предстои ми интервю другата седмица.

# 1 090
Нарциса, зависи в кой сектор са. То и един майстор, който лепи гипсокартон прави повече пари от ЧР мениджър в ИТ.
Средните заплати, които дават в НСИ и разни статистики са булшит. Маса хора са в сивия сектор, кажи-речи всичко от сферата на услугите.

Ресторантите не си осигуряват персонала понякога дори на 8 ч, държат ги на 4. Козметички, фризьорки и маникюристки също гледат да плащат минимални осигуровки.

Помня как ходех при една, която ми каза, че няма ПОС терминал, защото криела данъци. Grinning

Това, което хората получават в пликче много обърква статистиката, защото е при голяма част от хората.

# 1 091
Ама и в София заплатите далеч не са толкова високи навсякъде. Но пък тук в темата всички са много високо платени и много квалифицирани.  Simple Smile

Аз не съм писала за заплати, даже съм безработна, така да се каже, обаче искам да дам една друга гледна точка. В бгмама пишат десетки хиляди жени, а в тази конкретно тема с високи заплати са се похвалили колко човека? Пет, десет, двадесет? Е, нима не ти се струва нормално от хиляди пишещи да дима десетки добре платени? А останалите явно не пишат и така получаваш грешното впечатление, че или всички са добре платени и квалифицирани, или (което май прозира зад думите ти), всички лъжат и се надуват...

# 1 092
Да, като се имат предвид и парите в пликчета, реалната средна заплата ще стане още по-висока.
Тоест 1250 лв. чисто и без пликчета за София-град определено е ниска заплата (в никакъв случай не искам да обидя или засегна, а по скоро да препоръчам смяна на работата и търсене на нови възможности) .

Аз също не взимам кой знае колко повече пари и съм в търсене на по-добри възможности.

# 1 093
  • Mars Hotel
Не помня да съм чела някой да се е присмивал на ниски заплати тук.
Но след като живея и работя в София е нормално да коментирам какво виждам в обкръжението си. Ако някой пита изрично за заплащане в Кърджали или Силистра, ще си трая и няма да коментирам. Така че не се карайте на хората, които добронамерено коментират, а пишете конкретно какво ви интересува.

# 1 094
Здравейте, да се допитам и до вас, кандидатствах за съпорт в голяма фирма , много ме харесали, но ми предлагат позиция KYC ( понятия нямах какво е , зачетох се малко та да разбера Sweat Smile ). Та въпроса ми е някой с мнение или как вървят заплатите. Предстои ми интервю другата седмица.
KYC е know your customer. Проверка на клиенти. Събираш документите, които се изискват по регламент, правиш проверки за определени неща. Като цяло - изключително административна и еднотипна работа. Единственото разнообразие в нея е на кой документ или декларация клиентът ще загуби търпение и ще започне да ти стъжва живота.
Самият факт, че предлагат позицията на човек, който даже няма идея какво е това, би трябвало да е достатъчен, за да ти подскаже, че не е особено платена и вълнуваща работа.
Предимството е, че ако ти се чете, можеш да разучиш директивите и оттам да влезеш в същинския compliance. Където вече е доста по-платено и по-интересно. Но пък е натоварващо.

Общи условия

Активация на акаунт