Работа, CV-та, HR-и, съвети - 76

• 53 337
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 1 065
Oral ли е правилно да се казва?
За английски - не. Само за френски се използва oral. За останалите езици е verbal 😉
Шегувам се, разбира се, но само с това изречение обявата сериозно олеква. Искат отлични умения, каквито там очевидно липсват. Е, кой ще го прецени този excellent английски?

# 1 066
Позволявам си да не се съглася с това категорично мнение, но няма да започвам спора отново. Колкото е останало от него незаметено все още си стои.

# 1 067
  • Mars Hotel
Очевидно освен от политика и футбол, българинът масово разбира и от английски. Не знам кой олеква от това.

# 1 068
Може ли да ме ориентирате за заплатите в HR сектора? На позицията не се изисква задължителен опит, което само по себе си говори, че и парите няма да са много. Но все пак в какъв диапазон се движат?

# 1 069
  • Mars Hotel
Много зависи за каква позиция в HR говорим и колко опит имаш. Ако нямаш опит - макс 1500 чисто.

# 1 070
Много зависи за каква позиция в HR говорим и колко опит имаш. Ако нямаш опит - макс 1500 чисто.
Подбор на персонал. Много малко ми се вижда 1500 нетно възнаграждение

# 1 071
  • София
1500 с преко сили според мен. С английски + още един чужд език са ми правили оферта за 1850 чисто. Това когато търсих работа точно в подбора на персонал без предишен опит, в средата на 2021 и пролетта някъде. Сега ако има промяна, не знам.

# 1 072
  • Бургас
Ами колко да е без изискване за опит? Даже е много.

# 1 073
  • Mars Hotel
Точно в подбора на персонал са най-ниски заплатите в HR, за съжаление.

# 1 074
1500 без опит?!?

Моя позната е с 15 г.стаж и взема около 1200.

# 1 075
1500 без опит?!?

Това няма как да стане. Grinning Твоята позната нещо трябва с извинение да е изперкала с толкова години стаж и да е на 1200 нето/недай си боже да е бруто/ дори и в градовете извън София, защото само в големите градове има позиция тип HR.

# 1 076
Не знам дали е изперкала, ама си търси работа за повече пари и споделя, че се дават 1000-1200 лв. и то при нейния опит. Не е пробвала в ИТ сектора, може би там дават повече.

# 1 077
Дават повече, но искат опит. Трябва да познаваш технологиите. В Hi-Tech подборът е специфичен. Затова и специалистите са по-скъпи. Ако нямаш опит и познания, 1500 може и бруто да са.
Извън този сектор, заплатите в подбора изобщо не са високи.
Добре платени позиции в подбора има в IT сектора и по големите агенции. Но в агенциите обикновено е на заплата + бонуси за затворени позиции.

# 1 078
  • Бургас
1500 без опит?!?

Това няма как да стане. Grinning Твоята позната нещо трябва с извинение да е изперкала с толкова години стаж и да е на 1200 нето/недай си боже да е бруто/ дори и в градовете извън София, защото само в големите градове има позиция тип HR.

Ами заповядайте при нас в градовете извън София да видите колко сме изперкали.
Едва ли има нормален човек, който умишлено да стои на ниска заплата, ако около него има по-високо платени алтернативи, нали?

# 1 079
Масово в темата пишат хора от София и наистина си мислят, че София е България. Заповядайте във Варна, масово, ама наистина масовата заплата е 800 лв! Нето! За какво ли не. И квалифицирани и неквалифицирани кадри-800лв! Много малко са изключенията 1000-1200лв. Престанете да си правите изводите само и единствено със София и пазара на труда там.

Общи условия

Активация на акаунт