Работа, CV-та, HR-и, съвети - 76

• 53 288
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 150
Е, то това си е средна фирма. Малка - под 10 човека.

# 151
Работила съм в малка, средна, средно голяма и огромна. Последните две са ми най-окей. В малките фирми всеки върши всичко, неясни процеси, много често се ползват допотопни методи тип ръчно-крачно и да, няма никакво развитие.

# 152
Развитие няма,ама и спокойствието е голямо.

# 153
Тук вече има значение кой какво търси.
Аз си обичам професията и искам да се развивам, както и да увеличавам дохода си. Не ми е на първо място спокойствието - след 10 години друго мога да търся, но сега това е положението.

# 154
От 15г. съм в малка фирма.... Има всичко друго, но не и спокойствие... Развитие в заплащането има, да, значително. Друго не съм търсила.
Какви са впечатленията ви за трудовия пазар в момента за възрастните? С опит, знания, квалификации?
Твърдо реших ще сменя работното място.

# 155
  • Сф
Здравейте,

Дали някой може да ми даде информация за Labcorp (бившите Covance)? Свързаха се с мен през ЛинкдИн за позиция, която е интересна и отговаря на квалификацията ми, но не намирам никакви данни за фирмата като заплащане, фирмена култура и тн, а е от няколко години в България.

Ако може някой да ми даде повече информация ще съм благодарна (може и на лично). Не съм в предизвестие и в период на активно търсене, но се оглеждам понеже нямам никакво развитие в настоящата си компания (почти 4 години работя в нея), водила съм вече разговор с прекия си ръководител, така че варинатът ми е смяна, но не искам да се хвърлям насляпо, ще бъда благодарна за всяка информация Simple Smile

Благодаря предварително.

Не знам, че са от години в България. В момента се местят в нов офис, наемат стремглаво. Дават доста добри пари, но яката бачкаш за тях. Но поне заеш за какво го правиш. Откраднаха доста кадри на другите shared service центрове

# 156
Какви са впечатленията ви за трудовия пазар в момента за възрастните? С опит, знания, квалификации?
Твърдо реших ще сменя работното място.

В момента е трудно и несигурно. Изчакай поне до пролетта. Поне аз така ще направя...

# 157
  • София
От 15г. съм в малка фирма.... Има всичко друго, но не и спокойствие... Развитие в заплащането има, да, значително. Друго не съм търсила.

И аз така за малката фирма, само че съм в такава от 2 години.
Преди това бях в средна - 9 години.
И в двете съм имала израстване финансово, в малката по-бързо и по-значително.
В средната и като позиция, но там започнах от ниско. Тук си започнах на сравнително висока позиция и няма реално на къде да раста.
И двете фирми обаче са стабилни, никога не е имало бавене на заплащане, скрито-покрито.
Работи се с модерна техника, каквото е необходимо се купува, набавя, инсталира и т.н. и си зависи от мен, не трябва да се прехвърля към други хора и да се одобрява.

Негативите при малката в сравнение със средната са, че реално на всичко се учиш в движение и сам, проба-грешка, поне при мен няма кой да поеме щафетата като съм отпуска, затова понякога ми излиза през носа след това и не мога да се изключа напълно, на спешни имейли и обаждания отговарям. Позитивите от моя гледна точка са, че работата е разнообразна много (реално работя на няколко фронта) и трупам опит и знания, това може и като негатив да се приема от някои хора, но за мен в момента е +.

# 158
Благодаря Simple Smile

Здравейте,

Дали някой може да ми даде информация за Labcorp (бившите Covance)? Свързаха се с мен през ЛинкдИн за позиция, която е интересна и отговаря на квалификацията ми, но не намирам никакви данни за фирмата като заплащане, фирмена култура и тн, а е от няколко години в България.

Ако може някой да ми даде повече информация ще съм благодарна (може и на лично). Не съм в предизвестие и в период на активно търсене, но се оглеждам понеже нямам никакво развитие в настоящата си компания (почти 4 години работя в нея), водила съм вече разговор с прекия си ръководител, така че варинатът ми е смяна, но не искам да се хвърлям насляпо, ще бъда благодарна за всяка информация Simple Smile

Благодаря предварително.

Не знам, че са от години в България. В момента се местят в нов офис, наемат стремглаво. Дават доста добри пари, но яката бачкаш за тях. Но поне заеш за какво го правиш. Откраднаха доста кадри на другите shared service центрове

# 159
Здравейте,

Благодаря предварително.
Здравейте, работила съм в LabCorp в Щатите обаче, за около година и не знам доколко опитът ми може да е полезен.  Дори не знаех, че имат клон в България. Едно е сигурно, като голяма международна компания, може да очаквате, че е стабилно място за работа с изградени политики за развитие на служителите.

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 23:43 от Анонимен123

# 160
Някой има ли представа какви са нивата на заплащане за позиции тип Translation/Localization Project Coordinator/Manager? Гледам, че често излизат подобни обяви, но не мога да преценя дали си струва откъм заплащане и възможности за развитие, както и дали има нещо по-специфично, което може да се придобие като умение в сравнение със стандартните координаторски позиции.

# 161
КОсвен това, за да се избегне субективността, на всяка оценка различна от според очакванията, дали в минус или плюс се посочваха конкретни ситуации. При хора от екипа, които бяха оценени под очакваното, разговора на края на оценявания период се провеждаше в присъствието на шефа, не само между мен и служителя.

Просто от любопитство - а как се определя очакваната оценка, от която евентуално би могло да се отклониш? Не е ли съгласно същите критерии, съгласно които се определя и окончателната такава?

# 162
  • София
Аз този разговор за повишението съм го водила много пъти, съвсем директно- виж, мисля, че допринасям доста за целия екип, че много често излизам извън длъжностната си характеристика по всякакъв повод и съм била опорна точка в няколко от най- критичните ситуации + че съм обучила подобаващо немалко хора. Отговорът винаги е бил повече от положителен... и до там. Обсъждали сме какво ли не като идеи за развитието ми, но на думи. Постоянно имаше някакви внесени документи и идеи за еди- каква си длъжност, но реално няма. Водим разговори, обучения, но и това си остава там. Вдигнаха ми веднъж заплатата с ... 1.5%. Не говоря за начислението за прослужено време. И индексация спрямо инфлация не е, беше в контекст на "награждение", че останах, когато имах друга възможност.

Наскоро ми сервираха и нещо неособено забавно, та след НГ ще се оглеждам сериозно. Искам да работя в голяма фирма, но не съм много наясно с пазара. Мисля, че Samsung, Grohe, Kaufland и Siemens са добри работодатели. Искам реално да се развивам, а имам чувството, че в определен сектор, ясно кой, единствената ти възможност е да станеш TL и да звероукротяваш един набор от социално неадекватни индивиди, имащи чат- пат някакви езикови способности и  да се обясняваш нагоре като гламав колко е страхотен екипът ти. Да потушаваш,а не да решаваш конфликтите, докато издеянят хората, защото така или иначе ще напуснат след някакво късо време.

# 163

Наскоро ми сервираха и нещо неособено забавно, та след НГ ще се оглеждам сериозно. Искам да работя в голяма фирма, но не съм много наясно с пазара. Мисля, че Samsung, Grohe, Kaufland и Siemens са добри работодатели.

За каква позиция става въпрос?

# 164
Интересно ми е с какви прически идват дамите на интервю? Повечето българки ходят имат  дълга коса, как я сресват?

Общи условия

Активация на акаунт