Работа, CV-та, HR-и, съвети - 76

• 54 703
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 645
Провинциални, в пликче, в не престижни фирми.

Тогава що ревете, че било много зле в провинцията? За тез пари на село се връщам веднага.....уф, забравих, че нямам връзки аз!

# 646
Те не напущат по взаимно съгласие,а ги съкращават за да вземат 12 месеца,а не 4 пълно обезщетение.Работодателите не отказват съкращение.

Кой реве?

# 647
  • София
Ох, за тази практика 3 години работа, 1 на борсата наскоро разбрах и то от млади хора. В потрес съм, кого надлъгват?!
Буболина, напускам, напускащ е, а не напущащ. Съжалявам, но не мога да не те коригирам. Боде ми в очите.

# 648

Всички, живеещи извън големите градове - че нямало работа, пари не давали и прочие.....

# 649
Ако наистина съкращават, то или работниците и работодателите са някакви невероятни приятели, или и двете групи са пълни кретени.

Шофьорите с четирите бона в България ли возят, или чужбина?

# 650
  • София
Пущащите и напущащитене бива да имат достъп до компютър и клавиатура Joy
За какво се занимавате, тя може и да троли.

# 651
Това за трите години е практика от повече от 20  години.И годината на борсата ти се води стаж за пенсия.Какво губиш?

Нарциса,шофьорите карат международни курсове.И работодателите и работниците не са невероятни приятели.Това е предимството да работиш чрез познат,правят се компромиси и от двете страни.

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 19:17 от bubolina73

# 652
Пущащите и напущащитене бива да имат достъп до компютър и клавиатура Joy
За какво се занимавате, тя може и да троли.

Четейки, все повече и повече натам отиват нещата....

....особено след последното мнение!!!

# 653
  • София
Оле, какво губиш?! Не е истина.... Трагедия е.
Тези шофьори вземат тези пари извън България, точно не ги вземат в Хасково. Работата си е работа като всяка друга, голямо е търсенето на такива хора в момента, но не е за мен и моето обкръжение.

# 654
Курсовете  и заплатите им ги осигурява хасковския работодател.

# 655
Чакай сега, само за шофьори ли става дума, понеже прочетох и други длъжности?!? За международен шофьор - да, съгласна съм, че са такива заплатите, понеже няма желаещи да го работят, обаче за другите.....

Мед. сестрите дори в София едва ли вземат повече от 1,2-1,5 хил.лв и то, ако е с много стаж. Шивачки на 1500 лв. чисто не мисля, че е достижимо. Ама, знам, ли...в Хасково може да се разрастват бизнесите....

# 656
От написаното оставам с извода, че нито много работодатели, нито много служители познават законите и правата си.

# 657
  • Бургас
В провинцията заплатите не са много по-ниски,осигуровките са по-ниски и в повечето случаи е по желание на работниците.Един иска да взема от социалните за ток,друг детски,друг общинско жилище и т.н. Затова в официалната статистика средната заплата е по-ниска отколкото в София.Обикновенно там където осигуряват на цялата сума винаги търсят хора.Не можеш да ги убедиш,че за болничен и пенсия е по-добре да ги осигуряват на пълната сума.От девет кладенеца вода ще ти донесат,но повечето не се съгласяват.

Явно моята провинция е друга. Мен никой не ме пита. Казват ми на колко ще ме осигуряват и толкова. Ако искам. Дори и на по-ниска сума не познавам никой да ползва помощи, защото прага е толкова нисък, че е невъзможно. Също не познавам викой, който да иска по собствено желание да го осигуряват на по-малко.

# 658
Irene, ти ли беше от Бургас и си търсеше работа в IT сферата? Наскоро се сетих за този казус, защото в моята фирма ( IT, аутсорсинг неща, в София е ситуирана) наскоро започна нов колега, който си живее в друг град, далеч от София.   Та с хоум офис промените явно вече е възможно и у нас.

# 659
Шивачките са на норма. За да вържат 1500 лв, май не спят.
На 35 съм, от 21годишна съм на реалния пазар на труда. Никога, ама никога не се е случило да чуя приказки как някой общак взима 2-3 пъти колкото мене и да е било вярно. Винаги има нещо - я числото се оказва с цифра по-свито, я работата не е точно обща, я всъщност са две работни места, я човекът си послъгва, я има и компаньонски услуги... Тези приказки съм ги слушала по интервюта за продавачка, как то по принцип е на МРЗ, но можеш да докараш още между 50 и 100%, ако продаваш добре и дори да станеш управител, представяш ли си.
Помня последния път, когато ходих да проверя едни такива легенди, беше преди почти 4 години, работех като секретарка в дребна семейна фирма в София за 900 лв, но в изпитателния решиха, че не ставам (всъщност имаше нечия позната, на която се търсеше нова работа, пък аз тъй и тъй съм на 5 месеца...). Баща ми каза, че един от доставчиците му търсел човек с компютърна грамотност за приемане и изписване в склад, заплата стартова 900 лв. Разбрал от дъщерята на въпросния, тъкмо излязла в майчинство. Отивам аз доволна и сигурна, че тази работа е моя. Един чичак с вид, речник и поведение на завехнал селяндур ми заобяснява съвсем други неща. Първо, работата се оказа чист хамалин-склададжия. Заплатата стартово била цели 550 или 600, което си било чудесна заплата за тази елементарна работа, ако се работи всяка събота - стигала 800, а декември, когато се работело и в неделя - може и 900, та дори 1000. Осигуровките бяха на минимума (по онова време 450, май). Викам, на мен ми казаха друго, в момента работя в офис само в делник от 9 до 5 за 900. Чичето хлъцна и казва аз такава заплата всеки месец не мога да си позволя. Това е нещото, което най-много ме впечатли в цялото интервю - не цялостното разминаване в информацията, което само по себе си беше безумно, а че не можел да си позволи заплата, която още тогава беше вече ниска.

Общи условия

Активация на акаунт