Работа, CV-та, HR-и, съвети - 76

• 53 408
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 960
Че мен редовно си ме ползваха за такива щуротии колеги.. и им теглих една майна накрая де Simple Smile По-бързо им било мен да питат, отколкото Гугъл.. мда такова ще е Simple Smile То и да тъсиш в Гугъл си иска малко акъл..

# 961
Че мен редовно си ме ползваха за такива щуротии колеги.. и им теглих една майна накрая де Simple Smile По-бързо им било мен да питат, отколкото Гугъл.. мда такова ще е Simple Smile То и да тъсиш в Гугъл си иска малко акъл..
Идея нямаш колко хора не могат да си намерят необходимата информация в Гугъл. Директно казвам - гугълни си го и приключвам.

За парите и смяната - ами зависи от заплатата, аз съм сваляла дори. Имам си праг, под който не падам, всичко друго се определя от останалите хубавини. Сменяла съм доста работни места, но вече почна да не ми се занимава да се напъвам и доказвам. Явно остарявам.

# 962
  • София
Само да вметна, че и 5 магистратури да има човек, изобщо гаранция няма за хубава работа. Не може без поне една, сами се досещате защо, но както и сертификат по езика, няма да говори сам. Иска се ОПИТ и редица, редица други качества.

# 963
Само да вметна, че и 5 магистратури да има човек, изобщо гаранция няма за хубава работа. Не може без поне една, сами се досещате защо, но както и сертификат по езика, няма да говори сам. Иска се ОПИТ и редица, редица други качества.
+ Късмет
+ много е важно къде се търси, едно е в Лондон, друго в София, трето в малък град
+ състоянието на икономиката

# 964
То факторите са много. Ако баща ми е бизнесмен, ще имам чудна работа за високо заплащане, без никакви условия..... Ама понеже съм никоя, трябват ми умения и образование.

# 965
  • София
За счетоводител заплатите много варират, с един английски или немски , висше по специалноста и над 3-4 години опит може и много прилични заплата да се намери.
Тук проблема е да те вземат без опит, което макар и с наличие на образование е трудно и има вероятност да е за по- ниско от сегашното възнаграждение.

# 966
Одеве реших да проверя - за младши счетоводител с година стаж ми извади средна заплата 1700.
Отчитам, разбира се, че в тази статистика някой може да е глупав или да е послъгал.

# 967
Дано е вярно. Но едва ли.....

# 968
Повече съм склонна да вярвам, предвид сумите, които искат месечно. За фирмичка с двама работници и 100 документа - минимум 400 лв без ДДС , всеки месец. Повечето искат 500 без ДДС.

# 969
  • София
Много добре си се ориентирала. В аутсорс сектора джуниърите без опит са с над 1500 чисто. Е, не можем стигна програмистите, но все пак. И бг фирми има, които добре плащат, но в топ сектори. Опитах се да хедхънтна наскоро една бивша съученичка, но ми каза, че е с 4 хил.чисто, а ние такъв чак бюджет нямаме. Но тя си е с почти 20 години опит, друго не е правила.

# 970
Maidenly, да взема да дойда при вас. Grin

# 971
  • София
А ние не сме с най-добрите условия на пазара. Simple Smile Хубавото е, че работа има, дори избор има, лошото е, че обикновено е натоварено, обемите са доста на много места, хора няма и човек не знае какви изненади го чакат. Ние правим месечни приключвания в началото на всеки месец, когато няма мърда не от работа, а много български празници са все първите дни и често се налага да се работи по празници,  но пък хората и за това си плащат.

# 972
Счетоводителите с език могат да докарват много добри пари.
Относно заплатомер - той мери на базата, на която се въвеждат суми от участници в проучването. Всеки отговаря на въпроси и споделя каква заплата взима за сектора. Накрая изчислява средно. Попринцип не е най-точното и достоверно, но става за ориентир.

Мисля, че от счетоводител до счетоводител има разлика... с един-два езика е едно, друго е счетоводител в държавна институция, примерно детска градина, училище. Особено ако си със средно, сигурно ще си на минимална заплата, но пък и няма да се скъсваш от работа.

# 973
Счетоводители се търсят в аутсорсинга, макар и не да работят точно това. По-ското ги взимат заради акаунтинг опита, също и като одитори. И взимат над 2-3-4к заплати според позицията и времето във фирмата.

# 974
Аз към момента не бих се съгласила на под 2 хил., в маркетинг сферата. Но това е долна граница.
Също важни са ми дните отпуска, 20 не ми стигат, всичко над 20 за мен е голям плюс да предпочета дадена фирма.

Общи условия

Активация на акаунт