Работа, CV-та, HR-и, съвети - 76

• 53 294
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 1 155
  • Бургас
Мениджър е, ама много хора под мениджър разбират бели ризки и лъскав офис.

# 1 156
  • София
Черна Станция, много розово си ги представяш финансистите. Един приятел работеше с пенсионни фондове. Заплатата може би беше 2.5 - 3 к, но нито офисът му беше лъскав, нито познатите.

# 1 157
Мениджър е, ама много хора под мениджър разбират бели ризки и лъскав офис.

Разнообразието и правото на избор са хубаво нещо. Аз съм за свободния избор и не осъждам никого.

# 1 158
  • София
Ръководител строителен обект също е мениджър, но съвсем не са лъскави.

# 1 159
Всъщност, от професиите, които се занимават с физически труд, сред прах и мръсотия, най-високо платени са кранистите. Там наистина могат да се договорят невероятно високи заплати. От порядъка на 4-5-6000. Но това е, защото няма такива кадри. Иначе работата се учи лесно. Но условията са ужасни. Цял ден на високо. До тоалетна не можеш да отидеш даже.

# 1 160
Такааа, пак 15-20 стр. нищене на тема високоплатена работа на висок стол и само мениджъри във всеки пост. И пак масово коментирате аутсорсинга...Наистина темата отива накриво. А в една съседна тема хората на високи позиции се оплакват как прегарят и откачат....

И аз съм била мениджър Smile, така пишеше в договора - station manager. Ако някой познае какво е без жокер, шапка му свалям! Само ще кажа, че имах обслужваща роля.
Сега съм офис планктон Wink в една ултра мега корумпирана сфера. Работя нещо, което е в конфликт с моите морални норми. Не знам дали ще се задържа.

# 1 161
А не е ли всъщност това в основата на менаджирането. Грубо казано да определяш кои задачи кой кога къде и как да ги свърши.

Само, дето с ушите си съм чувала да казват - Аз съм мениджър, не трябва да работя.
Идва се по някое време през деня, пие се кафе, малко клюки, излезе да си свърши лична работа и то станало време за тръгване...
А "мениджърските" задачи се разпределят някой да ги свърши....

Друг пример - главна счетоводителка, пенсионерка, с житейски девиз - Ако в една фирма няма интриги и колегите не се мразят, работата не върви. (не знам дали това не говори достатъчно....) Та, идва към 11 ч., събира си дружките да си поклюкарят какво, къде и кой е казал и направил, към 13 до към 15 ч. се обядва и после към 16 се сеща, че "има много работа", която се разпределя на хората, обаче се изисква от тях да стоят до 21-22 ч., за да се свърши, че "не може утре, много е спешно". А бачкаторите за по хиляда лева седят до среднощ, после пак на на работа в 8 ч., няма такова нещо като компенсации или заплащане за труд.
Няма нужда да казвам, че текучеството беше потресаващо...

Друг -  назначаваха се приятели и любовници на високи позиции, които по цял ден обикалят по коридорите и се чудят къде са си изкарат деня...
Едната калинка даже си беше позволила да направи забележка на човека, работещ с нея в един кабинет. Пуснала си да гледа филм, а той трябвало да говори по телефона. И тя му се развикала, да излезе навън и, че от него "човек един филм не може да изгледа".....

Бяха взели един "наш човек" - (дал на фирмата заем в миналото и са му длъжни). Та, той си търси момиче за отдела на някаква административна позиция. Като идвали девойките, той ги карал да се качват на бюрото и да танцуват. Triumph И, която не иска, значи била смотана и не става.... Нямам думи.

Както казах, със сигурност има и читави фирми, където всеки си знае работата и отговорностите.

# 1 162
  • София
Не си мисли,че ще минеш само с уволнение и с лоши препоръки.Никой не си оставя парите на произвола,даже да не е мафия и другите действат като нея.
Ами всъщност клиента си подписва договор за управление на портфейл, в който са заложени определени параметри, с които той е наясно. Та да, няма да го вкарат в затвора защото е купил акции на Фибанк и те са се сринали на половина например.

Soul Free, това което описваш е някакъв абсурд. Не си оцеляла фирмата, не знам защо си се задържала толкова време там.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 15:42 от ~Étoile~

# 1 163
Такааа, пак 15-20 стр. нищене на тема високоплатена работа на висок стол и само мениджъри във всеки пост. И пак масово коментирате аутсорсинга...Наистина темата отива накриво. А в една съседна тема хората на високи позиции се оплакват как прегарят и откачат....

И аз съм била мениджър Smile, така пишеше в договора - station manager. Ако някой познае какво е без жокер, шапка му свалям! Само ще кажа, че имах обслужваща роля.
Сега съм офис планктон Wink в една ултра мега корумпирана сфера. Работя нещо, което е в конфликт с моите морални норми. Не знам дали ще се задържа.
Вземай си заплатата и рушветите и си гледай рахата.

# 1 164
Само, дето с ушите си съм чувала да казват - Аз съм мениджър, не трябва да работя.
Идва се по някое време през деня, пие се кафе, малко клюки, излезе да си свърши лична работа и то станало време за тръгване...
А "мениджърските" задачи се разпределят някой да ги свърши....

Друг пример - главна счетоводителка, пенсионерка, с житейски девиз - Ако в една фирма няма интриги и колегите не се мразят, работата не върви. (не знам дали това не говори достатъчно....) Та, идва към 11 ч., събира си дружките да си поклюкарят какво, къде и кой е казал и направил, към 13 до към 15 ч. се обядва и после към 16 се сеща, че "има много работа", която се разпределя на хората, обаче се изисква от тях да стоят до 21-22 ч., за да се свърши, че "не може утре, много е спешно". А бачкаторите за по хиляда лева седят до среднощ, после пак на на работа в 8 ч., няма такова нещо като компенсации или заплащане за труд.
Няма нужда да казвам, че текучеството беше потресаващо...

Друг -  назначаваха се приятели и любовници на високи позиции, които по цял ден обикалят по коридорите и се чудят къде са си изкарат деня...
Едната калинка даже си беше позволила да направи забележка на човека, работещ с нея в един кабинет. Пуснала си да гледа филм, а той трябвало да говори по телефона. И тя му се развикала, да излезе навън и, че от него "човек един филм не може да изгледа".....

Бяха взели един "наш човек" - (дал на фирмата заем в миналото и са му длъжни). Та, той си търси момиче за отдела на някаква административна позиция. Като идвали девойките, той ги карал да се качват на бюрото и да танцуват. Triumph И, която не иска, значи била смотана и не става.... Нямам думи.

Както казах, със сигурност има и читави фирми, където всеки си знае работата и отговорностите.

Ми не знам, чета, чета - навсякъде калинки, любовници, приятели, връзкари... Ми явно в различни светове живеем, защото (почти) не съм срещала подобни неща.

# 1 165
Буболина, няма рушвети за мен, аз съм си на заплатка, просто виждам и чувам много неприятни неща...

# 1 166

Ми не знам, чета, чета - навсякъде калинки, любовници, приятели, връзкари... Ми явно в различни светове живеем, защото (почти) не съм срещала подобни неща.

Сигурно е така..... Може просто да не си разбрала за тях.

Примерите са навсякъде. Дори и във фирма (моя много близка работи там), в която на пръв поглед всичко изглежда ок горе-долу, накрая се оказва, че шефът си е уредил любовницата на хубава позиция и на всичкото отгоре си пътуват в чужбина на фирмена сметка. Фирмата не е негова, той е само директор там....

Аз, честно казано, вече си затварям очите за подобни неща, които пряко не ме касаят, понеже няма да оправя света.

# 1 167
Мъжът ми беше квалифициран и обучен инженер на тежки машини, хидравлика и много други неща. Ами писна му да мята железа за 1700 и избяга!
Последно питах за поддръжка на багери и прочие пътно строителна техника в една голяма фирма, която набира хора за определен проект. Едвам дават 1500. Да го....
Къде избяга мъжът ти, на по-добра работа ли? Мислех че инженерите са ценен и търсен персонал, не е ли така? Поне при нас ги кътат като рохки яйца и никой не смее гък да им каже.
А тези с 1500-те лв едвам ги дават, защото най-вероятно са подизпълнители. И за да станат такива са "давали" по веригата нагоре едни големи торби пари подкупи.
.... Помня навремето Киро Секирата в ТУ (тогава не беше ТУ, ама за яснота) как понякога изпадаше в лирически отклонение за сбърканата система - как най-умните младежи по инерция се записвали да следват електроника и други такива, а за машинните специалности оставали само тройкаджиите. А парадоксът бил, че големите пари после се дават за "желязото", а не за електрониката и реално тройкаджиите управляват големите пари, а за отличниците остават дребните финанси... ....
Помня го Киро, той е незабравим... Технология на металите - Материалознание ли беше Grinning На изпита ни разказваше как изпитвал задочна студентка от Факултет Електротехника, която нарисувала трансформатор по памет, но не знаела какво е това и за какво служи....
Помня и че тогава наричаха ТФ (Транспортен факултет) - Тъпия факултет - там влизаха с най-нисък бал. А се оказа, че сега те са едни от най-перспективните специалисти. Поне в нормалните държави де. Тук всичко е сбъркано.

# 1 168
  • София
Моите мениджъри са достя заети, честно казано. Понякога ми прехвърлят част от задачите си и изкуквам с колко много хора трябва да се обясняваш, на всеки да обърнеш подобаващо внимание, да влезнеш на сто кола и да го формулираш така, че и агнето сито, и вълкът - цял. Обратното ли беше. Ето, започна да ме стяга само при писането Joy. Но ако влагаш сърце и душа в това да работиш с хпрата си, а не да гледаш заплатката, според мен е удовлетворяващо. Хората да разчитат на теб и да си опорната точка, така че корпорацията да не смачка екипа ти. Да, между чука и наковалнята, ама... рисковете на занаята.
И все пак, отяарям скоба. За мен са надценени финансово. А после се оплакваме, че лекарите грешат, нямат душа, пренебрегват и правят грешки. Всичко може да се извърти, че без него не може, но аз смятам, че има няколко професии, които заслужават много повече пари и които само в България са по- ниско платени от един офисен мениджър. (Нямам лекари в семейството, тъй че мнението ми не е субективно).
21 век, автоматизации, роботи, AI, а тия неща кой ги прави и кой форсира технологичния прогрес. Пак са хора и то от най- кадърните.

# 1 169
Помня го Киро, той е незабравим... Технология на металите - Материалознание ли беше Grinning На изпита ни разказваше как изпитвал задочна студентка от Факултет Електротехника, която нарисувала трансформатор по памет, но не знаела какво е това и за какво служи....

Не си го представям да е било трансформатор, не му е в амплоато. То и нямам какво да му се рисува на трансформатора - една проста принципна схема. Иначе мен специално отказа да ме изпитва точно заради рисунка - падна ми се въпрос за уред за измерване на твърдост по Мос ли беше, нещо подобно, не помня точно.  И аз преди да пиша теорията седнах да си го нарисувам хубаво с мерак и кеф. И той докато обикаляше да гледа дали не се преписва мина покрай мен, погледна ми картинката, взе ми работата и каза "По чертежа виждам, че знаете, дайте си книжката, отличен".

Общи условия

Активация на акаунт