Професионални серии за коса- тема 152

• 48 591
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Стара Загора
А кои серии са примерно за "ежедневна" употреба, за нетретирани и сравнително здрави коси?
Моята коса е небоядисана, суша само със сешоар, но е с тънък косъм, склонна към цъфтеж.
Ползвам Денсифик, Биокленз, Лореал Про лонгър, Олиосета, бялата серия на Алфапарф. Да си призная честно само от Денсифик съм сууупер доволно, но няма как на всяко миене да го ползвам. Имам и Ш Екстеншънист, но ми слепва зверски косата.

# 571
  • Пловдив
Dessy1988, Керастаз Архитект е хубава серия и може би първите пъти ще ти хареса, ще ти уплътни косата, ще имаш обем. Но трябва да внимаваш да не я използваш на всяко миене, защото има опасност да ти пресуши косъма или пък да имаш усещането, че косата не е мита.
По принцип тази серия е сериозен протеин и се използва при по-увредени коси, а твоята виждам, че не е третирана. Но може да пробваш как ще ти се отрази.
Цимент термик аз не харесвам, защото ми втвърдява косата, а аз от това бягам като дявол от тамян, защото и без това ми е много твърда. Но ако търсиш този ефект, може би ще бъде подходящ за теб.

# 572
  • Някъде там
Привършва любимият ми шампоан,Керастаз за дълга коса.С кой бихте ми препоръчали да го заменя?

# 573
Момичета, получих днес комплекта на Мороканойл от Експерт Бюти. За съжаление в ужасно състояние. Нещата са изтекли и всичко е омазано😖 Писах им имейл със снимки, да видим какво ще отговорят. Надявам се да ми пратят друг🤷🏻♀ Как мислите, какво да очаквам?

# 574
  • Варна
Dessy1988, Керастаз Архитект е хубава серия и може би първите пъти ще ти хареса, ще ти уплътни косата, ще имаш обем. Но трябва да внимаваш да не я използваш на всяко миене, защото има опасност да ти пресуши косъма или пък да имаш усещането, че косата не е мита.
По принцип тази серия е сериозен протеин и се използва при по-увредени коси, а твоята виждам, че не е третирана. Но може да пробваш как ще ти се отрази.
Цимент термик аз не харесвам, защото ми втвърдява косата, а аз от това бягам като дявол от тамян, защото и без това ми е много твърда. Но ако търсиш този ефект, може би ще бъде подходящ за теб.
Благодаря за мнението, по принцип мия на 2-3 дни зависи от вида й. Спрях се на шампиона само, но явно ще редувам с нещо друго подходящо за по-честа употреба. Косъма е слаб и тънък. Отстраних сама цъфтежите и на допир сега е леко гладка, мека си е, но със сухи краища, блясък й липсва също. Другото от прочетенето из стари теми термик за дълга коса сложих в кошницата и маската за дълга коса Extensioniste, търся и растеж. Ясно е че трябва от някъде да се започне., а перфектен продукт няма, да не говорим и други фактори. Аз лично считам за основна причина, от красивите ми гъсти масури не остана помен след раждания, кърмене, работа в операционна с шапка с часове наред, после и небрежност от моя страна и въпреки това винаги можеше и да е по-зле. Оредяла е доста, а отделно идва от изтънелите, накъсани краища. Понеже я чупя с леко намачкване (баща ми е къдрав) аз съм чуплива, дължините на косата са различни,къде от фризьор, къде от накъсване. Та като го сметнах пак излиза 100 лв грубо 3те неща, но сякаш по-добре така отколкото цялата серия от едно.
    Някога използвах един балсам /крем на Davines от аптека закупен за къдриците да ги оформям, не беше лош. Ако трябва да съм точна харесвам ги оформени, меки с мачкане и изсушаване, а не да стоят твърди.
   Вкъщи си имам една дългокоска под дупето и момче, леле как им растат на тях косите Joy за сметка на мама 😀. тук е буквално без да съм я правила нищо
през лятото
И някога
   Понякога стават и по-хубави къдрици, ако не са те, вижда се от първата снимка колко малко коса като количество. Ето и снимка след последния фризьор преди месеци(скарана съм и само на една се доверявам на 300 км от мен)

# 575
  • Пловдив
Мисля, че се хвалеше балсама Extensioniste, а не маската. Може да погледнеш и него.
За растеж аз съм взела хидр.тоник за скалп на Филип Кингсли, но още нямам дългосрочни впечатления. Това, което забелязвам обаче е, че много хубаво ми хидратира и успокоява скалпа.
За растеж погледни и шампоан Фолиген на Меди. Аз го харесвам много, а мисля, че е хит и в темата.

# 576
Може ли да ми помогнете? Кой продукт би ми дал ефект за обем и термозащита: мус за плътност и обем Alterna Caviar Volume, хидратиращ спрей с алгае L’Alga SEAMIST, пяна за коса LANZA Style Design Foam или Nectar Thermique?

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 14:53 от Ivelionora

# 577
А кои серии са примерно за "ежедневна" употреба, за нетретирани и сравнително здрави коси?
Моята коса е небоядисана, суша само със сешоар, но е с тънък косъм, склонна към цъфтеж.
И на мен ще ми е интересно в последно време на  косата ми и идва всичко в повече. Преди 2 дни се измих със един шампоан Дав, то един обем,като гръмнал бойлер бях, и блясък си имах. Аз в последно време от Профи продукти такъв ефект не получавам.

# 578
  • София
Според мен серията Alterna My Canvas

# 579
bobi_bs, Керастаз Генезис, сериите за обем и за боядисана коса на Ф. Кингсли.
Впечатлена съм от тази за боядисана коса, страхотно уплътняване ми дава при употребата на ш и б. Дотолкова ми хареса, че си поръчах втори балсам на намалението, защото винаги балсамите ми свършват първо, а намалението си заслужаваше. Аромата е на слънцезащитно мляко, не е лош, но не ми е и парфюмен /тип Лалга или Керастаз/, но не се и задържа кой знае колко, така че ме устройва.

# 580
Момичета, получих днес комплекта на Мороканойл от Експерт Бюти. За съжаление в ужасно състояние.
Ужас. При положение, че самите опаковки са вече така опаковани, че да издържат транспорт, наистина е интересно по каква причина са изтекли. Дали са били отваряни (откъм капачката) или са се пръснали самите шишета (ако при доставката е имало по-тежни пакети отгоре). Аз съм имала втория случай и тогава фирмата поиска от доставчика компенсация (имат застраховка), а на мен ми пратиха нещата нови.

# 581
Момичета, получих днес комплекта на Мороканойл от Експерт Бюти. За съжаление в ужасно състояние.
Ужас. При положение, че самите опаковки са вече така опаковани, че да издържат транспорт, наистина е интересно по каква причина са изтекли. Дали са били отваряни (откъм капачката) или са се пръснали самите шишета (ако при доставката е имало по-тежни пакети отгоре). Аз съм имала втория случай и тогава фирмата поиска от доставчика компенсация (имат застраховка), а на мен ми пратиха нещата нови.

При мен по- скоро са се отворили, защото шишетата не са спукани. Явно са нямали защитно фолио.
Дано ми ги сменят. Да не се окаже, че няма наличност🤷🏻♀

# 582
  • Варна
За ежедневна употреба на нетретирани здрави коси често препоръчвам Олиесета за блясък. Хем бюджетна хем лекичка серия,която дава овлажняване на краищата и дългосрочен план косата е прилична. Купувам я редовно на племеницата ми-тийн.
Честно казано при млади,нетретирани коси даже дрогерийните продукти от малко по-висок клас са ок. Ако добавими един свестен финиш и маслени маски от време на време съвсем не е нужно да се нагазва в нашето блато.
При тетирани коси и напредващо ЕГН обаче нещата са доста по-сложни и съответно по-скъпи.

# 583
Момичета , с коя с серия ще ми препоръчате да комбинирам маската за скалп на GG или не е от особено голямо значение ? В момента привършва тен на алтерна и мисля дa взема продукти на Medavita, шампоанът зa блондинки е без пaрaбени и сулфати , дaли ще е Ок  ?

# 584
Има ли действащ код за Арлен?

Общи условия

Активация на акаунт