Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Професия, която отнема човешкото в хората

 • 2 256
 • 27
 •   1
Отговори
 • В тъмната гора.
 • Мнения: 2 290
Работила съм в банка, в държавната администрация, в търговията...но такова нещо като в счетоводните отдели и счетоводните къщи/кантори не съм виждала, т.е. толкова лоши хора накуп..имам предвид. За зла участ съм завършила "Счетоводство и контрол" и от няколко години се опитвам да си практикувам професията, но вече съм в пълен потрес и съм на път да я намразя. Имам чувството, че де що има долни същества са станали счетоводители. Много завист, отмъстителност, куртуазия и редица още лоши наклонности...даже и към злоупотреби. Няма емпатия или съжаление, като хиени са.
Много ще ми е интересно да се включат колеги и да се опитат да ме оборят. И пак го пиша, определено в държавната администрация е по-добре.

# 1
 • Мнения: 874
От 9 г. съм в четоводни кантори,а от 7 на едно и също място. Бих казала,че сме сплотен колектив, всеки си има определени клиенти и работи от А до Я, правят се оперативки, обсъждат се различни казуси и не се налага сам да откриваш "топлата вода", никой не те следи кога влизаш в офиса и кога излизаш, въпроса е работата да е свършена, ако искаш работиш дистанционно, ако искаш в офиса. Помагаме си в личния живот, каним се по празници, организираме си пътувания от време на време.
Разбира се, професята си има своите минуси със всичките тези срокове- съобразяваш си отпуската, а всяко едно излизане в такава ти "излиза през носа".
Клиентите са като на всякъде - има добри и лоши.
Работила съм преди това в кредитна институция, в ресторантьорския бизнес. В 80% от местата, съм попдала на добър колектив.

# 2
 • СИ
 • Мнения: 1 550

... Имам чувството, че де що има долни същества са станали счетоводители. Много завист, отмъстителност, куртуазия и редица още лоши наклонности...даже и към злоупотреби. Няма емпатия или съжаление, като хиени са...


Моля? Добре, че не си работила в съд, прокуратура или следствие. Или да имаш вземане-даване с адвокати. Какво съжаление? Ами в лекарските среди където ще те пратят и на оня свят, само и само да измъкнат повече пари?

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 13:09 от SeaHorse

# 3
 • Мнения: 9 907
Едното ми образование е счетоводство и контрол, такива са хората, приемаш го и продължаваш. Да не ти пука, търси разтоварване в спорт и разходки.
Морското конче е абсолютно прав, другото ми образование е право. И в двете е мачкане и подтискане до дупка, като не ти харесва : чао.
Майка ми е фелдшерка, тя е с напълно разбита нервна система, старая се да не контактувам .

# 4
 • Мнения: 1 239
Имам чувството, че де що има долни същества са станали счетоводители. Много завист, отмъстителност, куртуазия и редица още лоши наклонности...даже и към злоупотреби. Няма емпатия или съжаление, като хиени са.


Най-голямата грешка в това заключение е, че всички счетоводители се слагат под общ знаменател.
Ние сме хора като всички останали и тези ... качества като "завист, отмъстителност, куртуазия и редица още лоши наклонности...даже и към злоупотреби", че даже и липсата на емпатия, са точно толкова присъщи на лекари, шофьори, архитекти и т.н.
Не разбирам обаче защо "куртуазия" е лоша черта на характера...

Ако имате лично изживяване с такъв "цвят', то може би и Вие имате вина.
Общо взето "Каквото повикало, такова се обадило"
Не е до професия, а до човек.

# 5
 • Мнения: 32 305
Разсмя ме. Знаех си, че съм зла, но не очаквах да съм по дифолт Joy

# 6
 • София
 • Мнения: 20 104
Професия като професия. Има си плюсовете и минусите. Не съм забелязала тези качества във всички счетоводители. Хора всякакви има във всички фирми и професии.

# 7
 • Мнения: 1 783
Разсмя ме. Знаех си, че съм зла, но не очаквах да съм по дифолт Joy

Край , без да искам станах счетоводител . Не знаех , че съм такова " долно същество" за някои БГ мами..ки SatisfiedSatisfied

# 8
 • Мнения: 841
Нямам поглед, но това за лекарите не е така, тези които познавам гледат да помогнат доколкото могат, дори и вкъщи си носят работата и повечето много ги мислят тежките случаи, поне в началото на кариерата си, навсякъде има всякакви хора според мен.

# 9
 • Мнения: 481
Бих казал че в заложните къщи, както и в тези за бързите кредити, се достига еманацията на това за което се отнася темата. Стандартните финансови и счетоводни учреждения, са нещо по-омекотено като цяло.

# 10
 • Мнения: 1 239
Не разбирам защо институциите се отъждествяват с хората?
Ако се придържаме към линията - да, счетоводителите начисляват данъци, правят удръжки, правят декларации, по които обикновено пак се дължат пари на държавата...
Но счетоводителите са обикновени хора. Простосмъртни и със стандартните проблеми - здравословни, семейни, с места за паркиране и високи цени на хляба.
И ние се смеем на смешки, и ние ревем при болка. Имаме деца, съседи, сметки.
Кой ви дава право да ни обиждате с такива незрели квалификации?
А да се слагат всички под общ знаменател е глупаво!

Е, ако някой с "ниска камбанария" вижда само калта, то няма сила, която да го извади от нея.
Умните ще разберат какво искам да кажа.

# 11
 • Мнения: 32 305
Честно казано и аз се учудих ОТ автора на темата. Бях останала с впечатление, че е разумен и интелигентен човек.
Но се случва и счетоводителите да грешат.

# 12
 • София
 • Мнения: 31 749
Чак пък толкова. Познавам поне 10-15 счетоводители и от двата пола, прекрасни хора, които си живеят прекрасно!
В момента има много тегави осигурителни казуси за разплитане и ми помагат много.

# 13
 • Мнения: 481
Аз разбирам нещата така - самото естество на работата, предполага едно по безразлично, безчовечно така да се каже отношение към хората (в частност клиентите ). Забелязвам го и при мен, и при мои колеги, шефове и т.н. За няколко години се промених много в това отношение, въпреки че се старая да не е така.

# 14
 • Мнения: 32 305
Счетоводителят не е бездушно същество, което само трака на калкулатора.
Колко нощи не съм спала, колко съм се притеснявала за разни казуси. Но това няма как да го разбере човек, който хал хабер си няма от материята.

Общи условия

Активация на акаунт