Turkish Airlines, AnadoluJet, Pegasus, SunExpress, Corendon

• 49 942
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Обмисляме резервация за Анталия-Лара(09.25г), но да си организираме транспорта сами, тъй като билетите ми се виждат доста скъпи от агенциите, за 2ма възрастни +дете на 3год- около 1500-600лв
1. Дали ще ни бъде по-изгодно, ако ние си организираме полетите?
2.Кога най-рано излизат датите за месец септември?
3.Има ли директни от Пловдив(Летище Крумово)?
4.Кой вариант би бил по-изгоден? София-Истанбул-Анталия, или с кола до Истанбул и от там полет Анталия.
Благодаря предварително! 😊
Учудвам се, че търсите билети от агенции, защо? Нали знаете, че посредниците доста оскъпяват?
Купете си от сайта на Пегасус (flypgs.com) билети София-Анталия-София и си запазете хотел после, чрез букинг.ком, airBNB или каквото искате. Лара е залепена за град Анталия и може да се стигне с градския транспорт, автобус KL08.
Миналата година в края на октомври за пореден път бях там.  Има трамвай от летището до центъра. Разглеждате си примерно стария град (има какво да се види) и пред Адриановата порта спира автобус KL08, той ходи до Лара, пътувате около 40 мин, ако няма задръствания.  Ако хванете трафик, може и до 1 час да стигне. Проигравал съм го много пъти.

Ако нямате пластика AntalyaKart, може да се цъкнете с кредитна или дебитна карта при качване в автобуса, взима няколко лири в повече. Тоест жълти стотинки.

p.s. По реда на въпросите:
1. Да, разбира се
2. Септември мина. А какво значи "кога най-рано"? Като час от деня или като дата?
3. Не, няма. Освен чат пат чартъри, които са обвързани с турагенции.
4. Вместо да се разкарвате до Истанбул, за да взимате директен полет до Анталия, разкарайте се до София и вземете оттук директния полет до Анталия Wink

# 541
Много благодаря на всички за отговорите, в момента от агенция офертата е най-изгодна и затова се спряхме на агенция.. Питането ми беше за дати на полетите, Роже ми отговори, благодаря😊 За трансфер и тн ми е ясно, доста информация намерих  за тях 😊

# 542
Не знам колко е "най-изгодна", като виждам за какви цифри ми говорите. Няколко пъти си взимах билети за Анталия на двуцифрена цена в евро, двупосочно. Тоест под 100 евро двупосочни като си вземете (Пегасус често има промоции), тогава сте на далавера.  Трансфери има колкото искате. Летището е близо до Лара.  Аз лично, понеже отсядам в град Анталия, си взимам трамвая до центъра.   KL08 ходи в едната посока до Лара, а  в другата посока и до лифта ТюнекТепе, има супер гледка отгоре. Работи до 18.00 (в посока на качване), особено на залез е велико!

# 543
Има се предвид цял пакет с агенция, не само самолета. Иначе предвид, че лятното разписание започва в края на март, би трябвало да го пуснат доста по-рано от март, но не ги следя.

# 544
Не знам колко е "най-изгодна", като виждам за какви цифри ми говорите. Няколко пъти си взимах билети за Анталия на двуцифрена цена в евро, двупосочно. Тоест под 100 евро двупосочни като си вземете (Пегасус често има промоции), тогава сте на далавера.  Трансфери има колкото искате. Летището е близо до Лара.  Аз лично, понеже отсядам в град Анталия, си взимам трамвая до центъра.   KL08 ходи в едната посока до Лара, а  в другата посока и до лифта ТюнекТепе, има супер гледка отгоре. Работи до 18.00 (в посока на качване), особено на залез е велико!

Имах предвид,  само за хотел от агенция със собствен транспорт, агенцията ни дава по-добра оферта, отколкото самият хотел. Идеята е да резервирам хотела от агенция , а полета да си го организираме ние 😊

# 545
Мисля, че турагенциите на правят пакети от Пловдив. За Тунис и Египет бяха правили пробно. Иначе сезонът за тази година още не е свършил. По южното крайбрежие до края на октомври си е екстра за плаж. Мармарис, Датча, Фетие и почти 10 курорта около гр. Анталия. Между 20 и 30 градуса и слънце.

# 546
Много ви благодаря за изчерпателните отговори, ще резервирам хотел от тур агенция със собствен транспорт и след март ще следя оферти за полети София-Анталия 😊

# 547
Защо ви е турагенция за хотел, ако ще ползвате собствен транспорт?
Може да си резервирате през букинг.ком например, виждам, че има по 40 и 50 евро на нощувка за двама, със закуска. Няма гаранция, че турагенцията ще ви бъде изгодна?

Или обратното, ако ще резервирате с турагенция, тогава си резервирайте целия пакет с тях, хотел+чартърен полет+трансфер.

Вие искате самостоятелно, ама пак говорите за турагенция. Не разбирам. Но ваша си работа...

# 548
  • Варна
Според мен първо трябва да се вземат билетите и тогава резервирате хотела.

# 549
Да, първо билетите, после хотела.

Пегасус имат директни полети вторник и събота, цени за октомври и ноември 42 евро, 24 евро... Сами виждате за какви цени иде реч. Вие говорехте за над 1000 лв, които са ви предлагали.

Но говоря за края на този летен сезон, 2024 (в следващия 1 месец).  За догодина е още доста рано.

# 550
Защо ви е турагенция за хотел, ако ще ползвате собствен транспорт?
Може да си резервирате през букинг.ком например, виждам, че има по 40 и 50 евро на нощувка за двама, със закуска. Няма гаранция, че турагенцията ще ви бъде изгодна?

Или обратното, ако ще резервирате с турагенция, тогава си резервирайте целия пакет с тях, хотел+чартърен полет+трансфер.

Вие искате самостоятелно, ама пак говорите за турагенция. Не разбирам. Но ваша си работа...

Искаме определен хотел в Анталия, от хотела офертата е 500+ лв отгоре, затова решихме да резервираме чрез агенция само хотела.Дават ни по-добра цена. Разликата със собствен транспорт и самолет е 1500 лв. Реших, че ако ние си организираме полета и трансфера ще ни бъде по-изгодно.Мисля, че повечето ме разбраха 😊

# 551
Трябва обаче да имаш предвид, че може и да сменят дните на полетите в новото разписание, може да не са същите като сега.

И аз обикновено резервирам първо полетите и после хотела, защото цените на полетите варират според датата. Но ако сега цената на хотела е изгодна после може и да не е.

# 552
Трябва обаче да имаш предвид, че може и да сменят дните на полетите в новото разписание, може да не са същите като сега.

И аз обикновено резервирам първо полетите и после хотела, защото цените на полетите варират според датата. Но ако сега цената на хотела е изгодна после може и да не е.

Точно това ме пристеснява,ако не са същите полетите, но ще видим. Благодаря ви много за цялата информация, доста неща ми се изясниха.

# 553
  • на земята
Здравейте, ще летим с Turkish Airlines за Дубай декември, обаче започнах да се притеснявам, че заради нападенията Иран ,Израел над са пренасочени самолетите да летят над Гърция, не над Турция.
Билетите са купени, направо се притеснявам .Какаво мислите?

# 554
  • София
Здравейте, ще летим с Turkish Airlines за Дубай декември, обаче започнах да се притеснявам, че заради нападенията Иран ,Израел над са пренасочени самолетите да летят над Гърция, не над Турция.
Билетите са купени, направо се притеснявам .Какаво мислите?
Не виждам защо се притеснявате.
Дали ще летят над Турция или Гърция, важното е да стигнат в Дубай.
Променен е маршрутът на полетите до Дубай(и не само до там), но по-важна е безопасността.
Ето откъде е минал един от вчерашните полети на Търкиш:

Общи условия

Активация на акаунт