Turkish Airlines, AnadoluJet, Pegasus, SunExpress, Corendon

• 49 812
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
НОВИ ДЕСТИНАЦИИ

Истанбул С.Гьокчен - Бремен: от 1 октомври 2024
Истанбул С.Гьокчен - Синоп: от 28 октомври 2024
Анкара - Копенхаген: от 7 ноември 2024
Анталия - Гиза: от 27 октомври 2024
Анталия - Шарлероа: от 4 ноември 2024
Анталия - Кайро: от 20 ноември 2024
Измир - Сивас: от 1 октомври 2024
Измир - Краков: от 20 ноември 2024

Така се зарадвах, като видях Анталия-Варна, а то било чартър....

# 571
E да, за Нова година от 29 дек,  с няколко турагенции, например тази.
Но от Варна всеки ден има опции с Turkish Airlines за Анталия през Истанбул. По-скоро от Бургас и Пловдив нямат тази опция.

# 572
  • София
Здравейте! Има ли опция да прибавя мили след полет с TurkishAirlines? Бях на организирана екскурзия и от там имам мили.

# 573
Разбира се. Ако не са Ви автоматично начислени, влизате си в профила и там има опция в линка Miles & smiles да ги добавите,  като попълвате подробностите около полета, дано си пазите бордната карта. Ако не се добавят до няколко дни, звъннете им.

# 574
Имате ли наблюдения, дали Turkish Airlines пускат намаления за черния петък

# 575
Аз нямам такъв спомен, честно казано.

# 576
  • Берлин
И аз не съм попадала. Май веднъж имаше преди години за места/багаж, но скоро не съм виждала.

# 577
Pegasus
Истанбул С.Гьокчен - Дъблин: от 30 октомври 2024
Анталия - Брюксел Шарлероа: от 4 април 2025

SunExpress
Измир - Шарм ел Шейх: от 3 ноември 2024

AJet
Истанбул С.Гьокчен-Шарл ел Шейх: от 1 октомври 2024
Истанбул С.Гьокчен-Хургада: от 1 октомври 2024
Истанбул С.Гьокчен-Джеда: от 1 октомври 2024
Истанбул С.Гьокчен-Техеран: от 1 октомври 2024
Истанбул С.Гьокчен-Медина: от 2 октомври 2024
Истанбул С.Гьокчен-Рияд: от 2 октомври 2024
Истанбул С.Гьокчен-Дамам: от 2 октомври 2024
Истанбул С.Гьокчен-Бахрейн: от 2 октомври 2024
Истанбул С.Гьокчен-Тузла: от 7 октомври 2024
Анкара-Техеран: от 2 октомври 2024
Анкара-Москва: от 2 октомври 2024

# 578
Промоция на Пегасус (на 7 и 8 ноември) за полети до Ница от 16.12.24 до 24.03.25. 
1 евро + таксите

Our new flights from Istanbul Sabiha Gokcen to Nice, the pearl of the French Riviera, launch on December 16!

With a special introductory fare, from just from €1+taxes!

Nice will charm you with its deep blue sea, golden sands and chic style. Stroll along the well-preserved streets, taste delicious French cuisine, and pay a visit to the Chagall and Matisse museums.

# 579
Ново промо на Пегасус за покупки на билети с Бол точки.

За вътрешни полети в Турция - 10 000 т. до края на март, 15 000 т. след това

За международни полети - 25 000 т. до края на март и 30 000 т. след това

# 580
  • У ДОМА
Нова линия на YHT (Yüksek hızlı tren - Високоскоростен влак)
ИСТАНБУЛ-СИВАС - от 4 май 2024

със спирки в Пендик, Арифийе, Ескишехир, Анкара, Къръккале, Йозгат

Всеки ден:
Истанбул-Сивас 8.40-15.58 ч.
Сивас-Истанбул 13.00-20.08 ч.

С прекачане има и други часове.
Цена 905 TL

Малко е извън темата, защото е за жп транспорт, но пак е за пътувания в Турция

Здравейте , как да закупим билети за тези скоростни влакове, от някъде бях прочел че има 50% отстъпка от цената на билета за хора над 65г. Могат ли чужди граждани да се ползват от такава отстъпка , ако я има разбира се. Много Ви моля за повече информация, предварително благодаря?

# 581
Няма логика за чужди граждани да има отстъпка, по-скоро обратното.
Аз съм пътувал до Коня и обратно с високоскоростния влак, цените бяха еднакви за турски граждани и чужденци, билети купувах директно от гарата в Пендик, на касата се показва задължително паспорт или лична карта, защото въвеждат данните. Минават се скенери... малко си е като за летище. (Да няма тероризъм и взривени влакове).  Преди да се пристъпи към скенерите показвате QR кода от билета, от хартия или от телефона. Не знам за намаление над 65 г, трябва да проверите отделно.

Билет онлайн може да купите оттук:
https://ebilet.tcddtasimacilik.gov.tr/view/eybis/tnmGenel/tcddWebContent.jsf

Принципно, за билети на турските железници търсете в гугъл TCDD (съкращение на Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, тоест Турски държавни железници), за високоскоростните търсете YHT (Yüksek hızlı tren - Високоскоростен влак). При търсене в гугъл TCDD YHT bilet веднага излиза този линк.

Има добро обслужване вътре, стюарди ... Чисто е, има интернет, но за да се закачиш за wi fi трябва да въведеш данни от паспорта и номер на билета. Тоест... анонимно сърфиране няма.  Истанбул (Пендик) - Коня е 700 км и го взе за 4 часа и 15 мин.  За сравнение Истанбул (Халкалъ) - София, което е 550 км го взе за 13-14 часа, а билетът беше доста по-скъп, но хайде... да речем, това е заради спалното място. А скоростите?

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 11:49 от diziler

# 582
  • here and now
Търкиш правят ли някакви намаления по някое време?
За Януари ми се ще да взема билети.

# 583
  • У ДОМА
Няма логика за чужди граждани да има отстъпка, по-скоро обратното.
Аз съм пътувал до Коня и обратно с високоскоростния влак, цените бяха еднакви за турски граждани и чужденци, билети купувах директно от гарата в Пендик, на касата се показва задължително паспорт или лична карта, защото въвеждат данните. Минават се скенери... малко си е като за летище. (Да няма тероризъм и взривени влакове).  Преди да се пристъпи към скенерите показвате QR кода от билета, от хартия или от телефона. Не знам за намаление над 65 г, трябва да проверите отделно.

Билет онлайн може да купите оттук:
https://ebilet.tcddtasimacilik.gov.tr/view/eybis/tnmGenel/tcddWebContent.jsf

Принципно, за билети на турските железници търсете в гугъл TCDD (съкращение на Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, тоест Турски държавни железници), за високоскоростните търсете YHT (Yüksek hızlı tren - Високоскоростен влак). При търсене в гугъл TCDD YHT bilet веднага излиза този линк.

Има добро обслужване вътре, стюарди ... Чисто е, има интернет, но за да се закачиш за wi fi трябва да въведеш данни от паспорта и номер на билета. Тоест... анонимно сърфиране няма.  Истанбул (Пендик) - Коня е 700 км и го взе за 4 часа и 15 мин.  За сравнение Истанбул (Халкалъ) - София, което е 550 км го взе за 13-14 часа, а билетът беше доста по-скъп, но хайде... да речем, това е заради спалното място. А скоростите?

Много Ви благодаря за отговора. Влязох в сайта за закупуване на билети за YHT , след като се избере място трябва да се сложи отметка че билета не е за турски гражданин, искат име , фамилия и номер на паспорта както и дата на раждане, след въвеждане на датата, която е на лице над 65 г,и се кликне на 65+ YAS, цената се намали с 50%  ,значи че отстъпката важи и за чужди граждани над 65г . Чудесно евала на комшиите!

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 12:16 от АЛИ РЪЗА

# 584
@*Алис*, и аз чакам такава промоция, за зимния период. Винаги има такава през октомври, тази година пропуснаха. Имаше в началото на лятото, за зимното разписание.

@АЛИ РЪЗА, възможно е, не съм купувал за лица над 65 г. и не знам. Принципно цените са доста по-ниски от тези в Европа (за подобен тип влакове), така че... няма драма с отстъпките, поне според мен. Билетът ми до Коня беше около 6 евро (обърнат в лири, по онзи курс... преди 2 г), за 700 км това е смешна цена.

Общи условия

Активация на акаунт