Turkish Airlines, AnadoluJet, Pegasus, SunExpress, Corendon

• 49 813
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
Произволна бъдеща дата. Въобще в повечето случаи няма значение какво пишете при онлайн чекиране.

# 721
Нови линии на Пегасус до Египет:
До Луксор от 6 ноември и до Марса Алам от 7 ноември.

И промоция на 18 и 19 септ. за полети от 6 ноември до 27 март (за 1 евро от SAW плюс таксите)

Цени от 58 евро до Луксор
Цени от 71 евро до Марса Алам
двупосочно с таксите (от Истанбул С.Гьокчен)

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 12:11 от diziler

# 722
ПРОМО НА ПЕГАСУС за международни полети от 26 октомври до 28 март, за зимното разписание.
Цени от 9 евро + таксите.
За ръчен и чекиран багаж 5 евро на посока

Не важи за полети до Северен Кипър!

# 723
Turkish Airlines (Türk hava yolları) купува 225 самолета от Boeing

Тurkіѕh Аіrlіnеѕ oбяви eднa oт нaй-мaщaбнитe cдeлĸи в иcтopиятa cи - зa дo 225 caмoлeтa oт aмepиĸaнcĸия пpoизвoдитeл Воеіng, cъoбщaвaт cвeтoвнитe aгeнции.

Peшeниeтo бeшe взeтo oт Бopдa нa диpeĸтopитe и oфициaлнo cъoбщeнo нa инвecтитopитe чpeз Иcтaнбyлcĸaтa фoндoвa бopca.

Πopъчĸaтa вĸлючвa двa ocнoвни мoдeлa caмoлeти. Ha пъpвo мяcтo, ĸoмпaниятa пoтвъpди cигypнa пopъчĸa зa 50 caмoлeтa Воеіng 787 Drеаmlіnеr, cъcтoящa ce oт мoдeли 787-8 и 787-9, c oпция зa дoпълнитeлни 25 мaшини.

Дocтaвĸитe нa тeзи шиpoĸoфюзeлaжни caмoлeти зa дaлeчни пoлeти ca плaниpaни зa пepиoдa мeждy 2029 и 2034 гoдинa, ĸaтo пpeгoвopитe c Rоllѕ-Rоусе и GЕ Аеrоѕрасе oтнocнo дocтaвĸaтa нa двигaтeли, peзepвни двигaтeли и ycлyги зa пoддpъжĸa нa двигaтeлитe пpoдължaвaт.

Ocвeн тoвa, Тurkіѕh Аіrlіnеѕ зaвъpши пpeгoвopитe c Воеіng зa пoĸyпĸaтa нa дoпълнитeлни 150 caмoлeтa oт cepиятa 737 МАХ, вĸлючвaщи 100 cигypни пopъчĸи и oпция зa oщe 50 зa мoдeли 737-8 и 737-10. Финaлизиpaнeтo нa тaзи пopъчĸa ocтaвa в зaвиcимocт oт ycпeшнoтo пpиĸлючвaнe нa диcĸycиитe c пpoизвoдитeля нa двигaтeли СFМ Іntеrnаtіоnаl.

Cпopeд дaнни oт сh-аvіаtіоn, Тurkіѕh Аіrlіnеѕ вeчe eĸcплoaтиpa 22 caмoлeтa Воеіng 787-9 и 25 Воеіng 737-8, ĸaтo мoдeлът 737-10 вce oщe нe e пoлyчил cepтифиĸaция зa eĸcплoaтaция.

Cтpaтeгичecĸaтa цeл нa Тurkіѕh Аіrlіnеѕ c тeзи пopъчĸи e aмбициoзнa. "C тeзи пopъчĸи нaшият цял флoт e нacoчeн дa ce cъcтoи oт caмoлeти oт нoвo пoĸoлeниe дo 2035 гoдинa, ĸaтo пo тoзи нaчин yĸpeпвa oпepaтивнaтa eфeĸтивнocт и пoддъpжa cpeднoгoдишeн тeмп нa pacтeж oт oĸoлo 6 пpoцeнтa", зaяви ĸoмпaниятa.

Baжeн пoлитичecĸи фoн

Πopъчĸaтa нe идвa в cлyчaeн мoмeнт. Ha 25 ceптeмвpи тypcĸият пpeзидeнт Peджeп Taйип Epдoгaн ce cpeщнa c aмepиĸaнcĸия пpeзидeнт Дoнaлд Tpъмп в Бeлия дoм зa пpeгoвopи. Tpъмп изpaзи нaдeждa, чe Typция щe ce cъглacи c иcĸaнeтo мy дa cпpe пoĸyпĸaтa нa pycĸи пeтpoл и нaмeĸнa зa възмoжнo вдигaнe нa aмepиĸaнcĸитe caнĸции cpeщy Aнĸapa.

Toвa би пoзвoлилo нa cтpaнaтa дa зaĸyпи aмepиĸaнcĸи изтpeбитeли F-35. Bъпpeĸи cпeĸyлaциитe зa нoвa cдeлĸa зa F-16, тaĸaвa вce oщe нямa.

Cъc cигypнocт oбaчe мyлтимилиapднaтa пopъчĸa нa дъpжaвния пpeвoзвaч зa aвиoлaйнepи нa Воеіng нямa дa нaвpeди нa пpeгoвopитe, ĸoитo cъc cигypнocт пpoдължaвaт дaлeч oт cвeтлинaтa нa пpoжeĸтopитe.

https://money.bg/deals/turkish-airlines-kupuva-225-samoleta-ot-boeing.html

# 724
За Търкиш браво, но Пегасус са много зле, както ме предупреди мила съфорумка - липсва им всякакъв подход към клиента. Отказаха ми обезщетение за закъснение от близо 4 часа от София за Истанбул на 12 септември с измислени аргументи.
Причината за закъснението беше техническа - поради повреда в една от гумата на самолета и наложителна смяна - няколко часа търсиха гума, после кой да я смени, после пък изтичаше работното време на екипажа и можеше да не излетим изобщо.
След неколкократно настояване от моя страна, от компанията ми отговориха, че имало форсмажорни обстоятелства - съответно не ми се полага обезщетение, а след като оспорих, че няма такива обстоятелства - беше изтъкната друга причина, че било по вина на летището, т.е. поради непредвидени обстоятелства.

# 725
Можете да се обърнете към фирма-посредник за решаване на такива казуси. Взимат около 25-30 процента от обезщетението ви, но е все по-добре от нищо.
Техническата неизправност не е форсмажор.

# 726
НОВИ МАРШРУТИ

Истанбул С.Гьокчен - Билбао: от 1 декември (4 пъти седмично)

Анкара - Eрбил: от 26 октомври (2 пъти седмично)

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 01:55 от diziler

# 727
Можете да се обърнете към фирма-посредник за решаване на такива казуси. Взимат около 25-30 процента от обезщетението ви, но е все по-добре от нищо.
Техническата неизправност не е форсмажор.
Запозната съм, благодаря! Обърнах се.

# 728
  • София
Здравейте, закупих билети за полет с Пегасус на 06.10.2025 до Бишкек за мен и за още 3 приятелки – общо 4 билета. Всеки билет е на отделна резервация. Имаше промяна в името на летището на Бишкек и всички получихме писма на пощите си за промяна на полета. Аз си писах със съпорта, ако е необходима промяна, да я извършат те за мен и за другите. Сега като  потърся резервациите ми изписва следното: „Your Group Reservation Request Form could not be created. Please try again.
(mw00062)“ Има ли сте подобен проблем?

# 729
Момент, как така "промяна в името на летището на Бишкек"? Те имат едно летище, Манас (кацах там преди няколко месеца). Да не би истанбулското да не е Сабиха Гьокчен и по изключение да излитат от голямото истанбулско летище? И  като казвате "отделни резервации" може ли да уточните... отделни, в смисъл за 4 души - 4 резервации... или и за отделните полети, тоест София-Истанбул-София на една резервация и Истанбул-Бишкек-Истанбул на друга? Защото ако е последното, това не е много добре.  Ако си изпуснете връзката, после ще ви кажат "оправяйте се".
На една резервация ли е Вашият конкретен билет с общо 4-те полета? Или с две отделни резервации?  (SOF-SAW-SOF & SAW-FRU-SAW)?

# 730
сменен е кода от FRU на BCZ
Фрунзе е съветски военачалник и старото име на града Бишкек

# 731
  • София
Новото съкращение на летището  в Бишкек е BSZ.  Резервациите са 4 -  за 4  човека. Но  закупувах билетите за всеки поотделно и всеки има отделен PNR (№). Всеки билет е с 2 полета. SOF-SAW, SAW -BSZ.

# 732
сменен е кода от FRU на BCZ
Фрунзе е съветски военачалник и старото име на града Бишкек
Да, аз бях в музея на Фрунзе. Комуняга, на който е кръстен градът от 1926 до 1991 (а преди 1926 се е казвал Пишпек).
Ето няколко мои снимки от този музей:
Скрит текст:

И сега има ли някакъв проблем с това, че е сменен кодът на летището? PNR кодовете са същите, всичко ще е ОК, предполага се...

# 733
  • София
Сега като потърся резервациите по фамилия и по  PNR  код ми изписва „Your Group Reservation Request Form could not be created. Please try again.
(mw00062)“

# 734
Нещо са направили с резервациите, да не би и PNR да е нов? Иначе ми звучи като да не са те разбрали какво искаш и са оплескали нещо. Звънни им пак

Общи условия

Активация на акаунт