Гримиране - идеи и техники. Тема №85

• 68 429
  • 770
  •   1
Отговори
# 315
Проверявам понякога от любопитство. Гледам да не се втелясвам, особено ако въпросната съставка не е на 1-2-3-то място в списъка със съставките.
Скрит текст:
Анафилактичните ми шокове нямат нищо общо с козметиката ми.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 17:00 от Agent Provocateur

# 316
Моля за идеи за минималистичен ( т.е грим с възможно най-малко продукти и отнемащ кратко време) грим. Особеност при мен е падналия клепач.

# 317
    Секунда, скоро гледах нещо подобно...

И още няколко за разнообразие...

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 17:17 от Agent Provocateur

# 318
    Благодаря, Агент! Flowers Hibiscus

# 319
    Изключително много се интересувам от състава на бялата си козметика, при грима допускам компромиси. Обаче не използвам приложения за целта, защото все още не съм намерила такова, което винаги за всеки продукт показва точен състав, концентрация и оценява съставките по вредност спрямо моите разбирания.

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 03:16 от Анонимен

# 320
    • София
    Току що и аз си свалих същото приложение. Както се стремим към здравословно хранене, така е добре да внимаваме и с какво "храним" кожата си.
    Кое приложение?

# 321
    • в 1001-та нощ
    Доста се спекулира с вредността на едно или друго, както и самите приложения печелят от това, че се свалят и използват, а не може да им се вярва на 100%. Изчела съм не едно или две мнения по въпроса от хора, които наистина разбират - защо тези приложения не могат да се ползват по този начин. Дори за уж много вредния спирт или алохол в някои продукти - коментарът беше, че често се използват за разтворител на в-ва и концентрацията в даден продукт не е, като да се полеете със спирт или алкохол и такова сравнение е крайно неуместно. Но, уви, много се спекулира и то с цел някой да спечели на гърба на други, като се използва именно страха на хората или желанието им да се грижат за себе си. Ако се колебаете за даден продукт, по-добре коментирайте с козметолог, отколкото просто да четете състава с неразбиране.

# 322
    Дами ползвате ли някакъв app за проверка на състава на козметиката и гримовете си?  
    Въпросът е в десетката, за мен:) скоро разбрах за тази възможност (мой пропуск:))и от известно време проучавам кое приложение да ползвам. За мен има смисъл. Разбира се, след съответната проверка и с идеята за любителско ниво. Към момента съм свалила и тествам 3 приложения Think Dirty, Ingredients Scanner, Detox me. Ще избера едно, което ми е най- лесно и адекватно. Тези приложения си избрах от препоръчаните. Моите предпочитания са да разчита състава, вместо да сканира само баркода. Много продукти от нашия пазар не са въведени.  Разбира се, ще тествам и пропоръчаното INCI, kopche Simple Smile

# 323
    • София
    Аз споделям опита си и съм си изградила преценка сама за себе си, до колко ми е полезно приложението, на база на 122 козметични продукти, които съм проверила от притежавана и ползвана от мен самата козметика.
    Накратко - повечето широко достъпни козметични продукти от Лидл и ДМ (. декоративна) са в категория безвредни. Руж Катрис с по висока оценка от такъв на Лореал, ТФ, Шанел... Толкова за това кой плаща на приложението за положителната оценка.
    Направете си сами тест.

# 324
    Прекрасни,какво е мнението ви за easy bake на Худа? Ако някоя има и laura marcier - би ли ги сравнила?

# 325
    Копче, Аз не споря, че приложенията са продажни, а че не винаги коректно са изписани съставките на даден продукт в INCI например (доста качих и аз там), а и че дадена съставка е обозначена като goodie например, а в конкретната концентрация и обща формулировка на практика не е така. Но аз съм луда, освен че чета доста по темата се занимавам и любителски с козметични формули (или поне се занимавах преди да родя), от около 2 години преминах в групата на чалнатите и за това какво ям (в България навън ми е много трудно), но лудостта изисква време, ако нямах такова и прохождах в козметиката съм съгласна, че е голям помощник.

# 326
    • София
    Аз ползвам приложението, като ориентир за алергените, от които страдам най-много и за проверка на слънцезащитна козметика. Нито концентрации, нито изписване на съставки гледам. Има и други приложения, базирани на machine learning, които могат да се ползват  (наскоро изкарах курс Microsoft- Artifical intelligence and machine learning, но ме мързи да се сертифицирам, отмених даже дата на изпита през април Rolling Eyes). Това е бъдещето. Вкарва се база данни в "машината", тя изчислява на база предишен опит и дава резултати с малки отклонения -false/positive. Успявам за сега да се предпазя от вредна за мен козметика.
    Скрит текст:
    Бях на дерматолог преди два дни. Не съм карала ковид (си мислех..). Имам пълен курс ваксинация + бустер. Себореен дерматит е диагнозата- типичен пост ковид синдром! Rolling Eyes Направете сметка сами- крем за 30 лв. пълен с алергени, срещу терапия за 83 лв, която платих. Избора си остава при всеки от нас. Аз направих своя и бягам от всякакви шампоани с алергени и сулфати. Не пазарувам от дълго време от ЗР вече. Кремове на промоция също вече не купувам...Weary

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 10:58 от kopche

# 327
    Момичета, какво мислите за този фондьотен? - GUERLAIN L'ESSENTIEL NATURAL GLOW FOUNDATION 16H WEAR - SPF 20 ФОН ДЬО ТЕН ФЛУИД  Simple Smile
    търся си някой по - висок клас и търся добър коректор, моля за предложения.. 🎀

# 328
    Хубав е Герлена, но лъсвам бързо и мирише на машинно масло. Ароматът му е винаги такъв не е стар или развален.

# 329
    Ха! Та това е точно за мен значи:) Умирам за аромат на машинно масло.

Общи условия

Активация на акаунт