Гримиране - идеи и техники. Тема №85

• 68 445
  • 770
  •   1
Отговори
# 240
Сетваща или фиксираща пудра е едно и също!

Да не се бъркат с финишна пудра!

Няколко примера за сетинг (сетващи/фиксиращи) пудри:
https://www.ipsy.com/blog/best-setting-powder

Фининишни:

И най-вече е добре да се помни, че не трябва да се издребнява и че почти всяка пудра може да се ползва и като сетваща, дори това да е класическа финишна пудра като Метеоритите да речем. От кожа до кожа, от пудра до пудра разлики им и това, което е Светият Граал за съседката може да не ви върши никаква работа на вас.

PS Още от времето на изключително мазната си кожа от 16 до 40 пудрите са ми първото и основно нещо, което винаги имам заедно със спирала. В момента ми е невъзможно да преброя, но има не по-малко от 20++ пудри из нас (и сетващи и финишни), те поне не се развалят.

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 17:09 от Agent Provocateur

# 241
Здравейте,каква е разликата между сетваща пудра и фиксираща пудра ,и коя след какво се слага ?След фондьотена сетваща пудра ли се слага и после бронзър и руж?И фиксиращата за края на грима ли е.когато вече е сложено всичко?

Бронзер и руж се слагат винаги след пудра..така няма да станат на петна и по-лесно ще се разнасят.

Те ако ще стават на петна са за коша.
Отдавна не ползвам фиксираща пудра, което е същото като сетваща. Или върху фдт, или върху гола кожа слагам бронзър и руж.

# 242
Сетваща или фискираща пудра е едно и също!

Да не се бъркат с финишна пудра!

Няколко примера за сетинг (сетващи/фиксиращи) пудри:
https://www.ipsy.com/blog/best-setting-powder

Фининишни:

И най-вече е добре да се помни, че не трябва да се издребнява и че почти всяка пудра може да се ползва и като сетваща, дори това да е класическа финишна пудра като Метеоритите да речем. От кожа до кожа, от пудра до пудра разлики им и това, което е Светият Граал за съседката може да не ви върши никаква работа на вас.

PS Още от времето на изключително мазната си кожа от 16 до 40 пудрите са ми първото и основно нещо, което винаги имам заедно със спирала. В момента ми е невъзможно да преброя, но има не по-малко от 20++ пудри из нас (и сетващи и финишни), те поне не се развалят.
Тотално се обърках🤣 сетваща се слага преди ружа и бронзъра нали ,а финишната е последна смисъл след всички неща фондьотени руж и друго .

# 243
Croft click , и аз не ползвам пудра само   фдт или флуид и после бронзер но незнам защо понякога става на петна Може щото фдт не се попи добре в кожата от бързина..

# 244
Има ФДТ, които се "сетват" сами и върху тях всеки цветен прахообразен продукт се нанася безпроблемно.
Има и такива, които не се "сетват" остават полувлажни и всеки опит да се сложи прахообразен бронзър/руж/етц. върху тях без да са сетнати с пудра завършва не особено естетично. Но пък може да се ползва кремообразен/мус/етц.

Най-общо казано сетващите пудри както вече са казали сетват ФДТ и дават база за последващите прахообразни. Най-много да матират. Някои твърдят, че скриват и порите. Но тяхната основна функция е да фиксират ФДТ/консилър/там какъвто и да е продукт, ползван за база.

Финишните са с цел промяна/подобряване  - озаряване, допълнително маскиране с цвят, промяна на финиша, екстра матиране.

PS Онзи ден една моя колежка ми се оплака, че в Сефора и били подарили "много калпава пудра". Та погледнах какво са и дали и се засмях - ужасно популярната сетинг пудра на Лора Мерсие. Но мацката е много млада, не ползва ФДТ, има си една класическа пудра с цвят на Clarins, която ползва изключително рядко на хубавата си кожа и разбира се, тази кожа няма никаква нужда от прозрачна и матираща насипна пудра като тази, която са и подарили.

Аз лично на "гола кожа" никога не слагам прахообразен продукт преди отодолу да има "база" от някаква подходяща пудра. Изобщо не помня вече състоянието "гола кожа", най-малкото има щедро количество СПФ.

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 01:08 от Agent Provocateur

# 245
Аз си ходя с гола кожа и ми е добре. Руж и хайлайтър обаче нося винаги.

# 246
Купих си миналия уикенд течен руж на Нарс - за първи път използвам течен продукт различен от ФДТ, обаче съм тотално влюбена в него♥
Финишът е толкова красив и естествен, не съм постигала досега с пудрен руж, а обикновено ползвам Hourglass, защото най-много са ми харесали като формула досега.
Препоръчвам да пробвате, ако не сте досега, че може би откривам топлата вода късничко😀😀😀

# 247
Аз днес си поръчах течен руж на Rare. Пробвах го в Сефора, много ми хареса, а отзивите са само с пет звезди. Дъщеря ми пък се върна с една тубичка на Мейбълен. Страхотен е и ме доядя, че поръчах другия на четворна цена. Ще го върна всъщност. 😆

# 248
Най-общо казано сетващите пудри както вече са казали сетват ФДТ и дават база за последващите прахообразни. Най-много да матират. Някои твърдят, че скриват и порите. Но тяхната основна функция е да фиксират ФДТ/консилър/там какъвто и да е продукт, ползван за база.
Не е точно скриване на порите, но определено за мен тези на БайТери и Лаура създават ефекта на приглаждане. Не знам как да го обясня точно - като разликата в снимка с портретен филтър и без, когато светлината се отразява от лъщеещата ми кожа ( обикновенно от кремообразен продукт, защото иначе ми е мега суха ) по се забелязват няколкото по широки пори.
За мен финишните и озаряващите са ми пълен Х, никога не съм купувала такава.

Liquid Blush предполагам се слага преди сетващите пудри ? С какво го разнасяте ? Тъкмо си създадох техника да слагам прахообразна с четка, и сега пак нещо ново за мен Grin

Последните дни ми се прииска да си купя продукт тип стик ( или кремообразен ) за контуриране, което в момента правя само за специални поводи с четка и БахамаМама бронзант. Определено ми трябва по светъл цвят от този на ДъБалм ( той ми е ок само за летния тен ) Някое предложение от по запознатите ?

# 249
С liquid blush процедирам така-една помпичка на ръката, с пръстче разбървам по кожата и с това, което е по пръста слагам точки на бузите и след това блендвам с четка за руж😀
Звучи по занимателно отколкото всъщност е!

# 250
  • Варна
Здравейте! Последните 3 дни нищо не слагах като грим, че ми се беше изслушала доста кожата около очите и клепачите.... за щастие днес вече съм добре.

# 251
Scalestone, помниш ли, че беше обещала да опиташ 2 грима Wink
Не е точно скриване на порите, но определено за мен тези на БайТери и Лаура създават ефекта на приглаждане.
....
Последните дни ми се прииска да си купя продукт тип стик ( или кремообразен ) за контуриране
Още една ще ти препоръчам с този ефект, води си се сетинг пудра - SOFT VELVET POWDER - има я и в пресован и в насипен вариант. И тя е с хилуарон като тази на БайТери.
(Имам и бай ти Тери и кака ти Лора!)
Скрит текст:

Ето тези 2 контура, които не са прахообразни ползвам, за мен са много добри и като консистенция и като цвят , но не са най-популярните и леснодостъпни марки - Burbеrry и Kevyn Aucoin.
Скрит текст:

Имах и 2 стика на Анастасия, които също бях много удобни за целта. Сега Ния ми пусна мухата да си намеря тъмен тон от стика на YSL, който много харесвам и да го ползвам като контур.
Купих си миналия уикенд течен руж на Нарс - за първи път използвам течен продукт различен от ФДТ, обаче съм тотално влюбена в него♥
Финишът е толкова красив и естествен, не съм постигала досега с пудрен руж, а обикновено ползвам Hourglass, защото най-много са ми харесали като формула досега.
Ама показвайте ги де Wink Така е по-лесно да се "влюбим"!

Никога не съм си купувала течен руж! Суперестествен вид правя с едни мусобразни на Шисейдо. За формулата на Hourglass съгласна, много е хубава!
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 15:46 от Agent Provocateur

# 252
  • Варна
Агентче, не съм ги забравила! Ще ги направя при първа възможност!

# 253
Аз течния руж днес го нанесъх със стиплинг четка. Не ми се борави с пръсти, а и има опасност да се направя на петна.

# 254
Още една ще ти препоръчам с този ефект, води си се сетинг пудра - SOFT VELVET POWDER - има я и в пресован и в насипен вариант. И тя е с хилуарон като тази на БайТери. (Имам и бай ти Тери и кака ти Лора!)
Ния ми пусна мухата да си намеря тъмен тон от стика на YSL, който много харесвам и да го ползвам като контур
Непременно ще пробвам тази на Нарс, както и ( като обсъждахте финиш пудрите се разрових и даже набелязах ) на HOURGLASS. Живот и здраве май месец в Италианско да ги пробвам на живо.
Мн добра идея за ИСЛ - предполагам е този ?
https://douglas.bg/yves-saint-laurent-all-hours-foundation-stick-b20-conf-46842

Общи условия

Активация на акаунт