Затруднено дишане

• 372
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте , от години ми се появи имам проблем с дишането на моменти изобщо не мога да си поема въздух , уж нямам астма. Откриха ми ,че имуноглоболина ми е повишен и една лекарка каза че най- вероятно от това е проблема с дишането . Като започне може няколко дни изобщо да не мога да си поема въздух. Също така лятото имах и обриви и сърбеж и ми се случва подуване на лигавицата на носа и запушване на носа. Някой имал ли е подобен проблем , незнам дали са паник атаки,  че така че при тях има задух , но аз сега не съм под стрес .
Чудя се към какъв лекар да те обърна , ако някой има идея Simple Smile

# 1
Алерголог. Прилича на алергия. Ако имаш алергична астма, ще я установят само в момент на белодробен спазъм, след контакт с алерген. Алергия могат да установят с тестове на по-типичните алергени, ако имаш реакция към някой от тях.

Кой имуноглобулин е повишен? IgE често е повишен при алергия.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 23:33 от Diorela

# 2
Изследвания не са ли правени - кръв, рентгенова снимка, CT scan? Затрудненото дишане може е симптом на доста заболявания. На паник атаки - също.

# 3
Задух, който се появява временно, обриви, сърбеж, оток на носната лигавица и запушване на носа, увеличен имуноглобулин, ако е IgE, това са все симптоми на алергия.
Питай патило.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 23:41 от Diorela

# 4
И аз съм на мнението на Диорела. Аз съм с алергична астма и всички отнописаните симптоми ги получавам при контакт с алергена.

# 5
И аз съм на мнението на Диорела. Аз съм с алергична астма и всички отнописаните симптоми ги получавам при контакт с алергена.
Лятото уж ходих при една алерголожка и тя ви прави тест и каза нямаш алергия,  ходих пир друга и тя каза , че тези тестове не важат и че за да се оправя трябва някакви инжекции да се бият скъпи във Вма за това увеличено АEG.Но този задух все едно не е като от паник атака а наистина не ми стига въздуха в гърдите като спадът,  а лятото от слънцето бяха страшни обривите и носа запушен и задна хрема. Може ли да споделите алерголог , който посещавате

# 6
Много интересно как поставяте диагнози. Затрудненото дишане може да е симптом и на кардиологични заболявания, може да ставя въпрос и за белодробно заболявяне. Без изследвания няма как да се каже какво и е на жената.

# 7
Много интересно как поставяте диагнози. Затрудненото дишане може да е симптом и на кардиологични заболявания, може да ставя въпрос и за белодробно заболявяне. Без изследвания няма как да се каже какво и е на жената.
Сърцето имам само ускорен пулс иначе е ок , снимка правила и е ок

# 8
Misi_36, никой не е поставял диагноза. Казах, че прилича на алергия, изброените симптоми в комплект ги има при алергиите и алергичната астма. brumm сподели същото. И понеже авторката пита за идея при какъв лекар да отиде, казах алерголог.
При кардиологичните и белодробните проблеми, задухът не е инцидентен. Освен астмата, аз съм със сериозни белодробни проблеми, имала съм и белодробна емболия, при която също има задух. Живея с тежка алергия цял живот. Не се правя на лекар, но имам някаква представа от тези симптоми. Затова и споделих, че за да уловят алергична астма, трябва да е в момент на белодробен спазъм ( чува се на слушалка) и да уцелят с теста алергена. Защото, ако веществата, към които я тестват, не са алергени и няма спазъм в момента на прегледа, ще кажат няма алергия, няма астма.

От това, което Malkata kridks е написала, въобще не става ясно кой имуноглобулин й е увеличен, каква му е стойността, при какви референтни стойности, както и за какви скъпи инжекции във ВМА говори.

Ходя в Алергологията на Александровска болница, сега се намира в Кожната клиника.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 18:56 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт