Гримиране - идеи и техники. Тема №85

• 68 373
  • 770
  •   1
Отговори
# 540
Идвам за акъл за дъщеря ми.

Решила да започва да ползва ФДТ и хайлайтер.
ФДТ- то успях да я убедя да го замени с ББ крем, даже имам наум какъв- Ербориан.
Също така й обясних, че върху него е добре да слага и лека пудра, за да го фиксира. И тук идва питането ми- каква бихте препоръчали? Насочила съм се към МАК по принцип, отново на база личен дългогодишин опит, но ще се радвам да чуя и други препоръки/ мнения.

Този хайлайтър откъде го е измислила, идея нямам. И там какво да правя, не знам.

Също се чудя какви към какви четки за сетване на пудрата и нанасянето на хайлайтъра да я насоча. И тук приемам съвети също. Аз лично се колебая от тези на Риъл Техникс до Мак.

На 17- сет е.

Давайте акъл, моля.

# 541
Аз лично не бих инвестирала много в четки за прохождащ в грима - четките на Real techniques и Ecotools са чудесни за начинаещи и лесно достъпни. От повече от 5 години се гримирам с тях и нямам развалена четка, даже ги предпочитам пред по-скъпите си четки като Sigma и Zoeva.
Може да погледнеш и комплект - ВН Cosmetics, Beautybay имат големи комплекти със съвсем прилични четки на добри цени. Зоева на намаление също са супер вариант.

За пудра опциите са безброй - с каква кожа е дъщеря ти? Ако е с мазна, пудрата е задължителна. Много харесвах прасковената пудра на  Too Faced, но май вече не се произвежда. Погледни Худа, Анастасия и Фенти - имат насипни пудри в големи разфасовки, които са доста добри.

# 542
Подкрепям Есмералда за четките, за моята съм взела няколко РТ, защото почва да посяга към тежката ми артилерия.

ТиЛи, твоята красавица е с доста бледо личице, нали не се лъжа? За хайлайтер и потърси по-скоро палитричка за да може да екпериментира и да открие какво и допада. И не отивайте веднага на стробинг ефекти и хайлайтери, дето се виждат от космоса и са популярни на Инстаграм и ТикТок. Давам няколко идеи, но реално във всеки ценови сегмент има и може да почне с дрогерийни за да разбере какви цветове и финиши и допадат преди да се инвестира след няколко месеца в по луксозен продукт (аз лично френски и японски лукс за 17 год девойка не мисля, че е необходим преди да знае дори какво иска и харесва)

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 10:05 от Agent Provocateur

# 543
Аз бих наблегнала на едно- почистването и рутина за кожата. На 17 е идеалният момент да започне с такава. А това, че на един продукт пише bb/cc/dd крем, а на друг- фон дьо тен, не го прави по-добър за нейната кожа. В този на Ербориан също има алкохол, парфюм, феноксиетанол, т.н. По-кремав продукт е, има доста диметикон под различни форми, това не го прави И грижа. Така че моето мнение е, че може да започне и с дрогериен ФДТ, Лореал Fresh Wear например, но отсега да изгради навици за ежедневна слънцезащита и двойно почистване- според мен най-важните стъпки в грижата.

# 544
О, тя навици изградени има, от години.
Почиства и се грижи за лицето си фанатично. Слънцезащита също ползва.

С мазна кожа е, затова й обясних, че ще трябва да включи и пудра.

За четки и за пудра съм по- склонна да дам повече пари, но не и за хайлайтъри.

Агент, да, доста светла е.
Благодаря за идеята да вземем палитра! Честно казано, тя супер ме учуди с този хайлайтър, т.к. по принцип не си пада по такива неща. Явно иска да експериментира, но всичко ще е на ниво лек ефект. Това е и причина да търся най- точната четка, с която лесно да свикне да го нанася, да успее да хване техниката.

Ербориана го имам наум покрай моя опит с него, много го харесвам. Формулата му е лека, покривният ефект- също, не търсим нещо тежко в никакъв случай. Съставът, честно казано, не ме притеснява кой знае колко, просто за себе си съм решила, че това не е поредното нещо, над което ще умувам. Иначе нея ще я осведомя за значението на състав и т.н., тя на свой ред ще си прецени по- натам.

Благодаря за съветите и насоките.
Тези дни ще ходим да тестваме и купуваме, ще пиша после на какво сме се спряли.

# 545

Този хайлайтър откъде го е измислила, идея нямам. И там какво да правя, не знам.

Elf jelly pop glow stick melon
Обожавам този стик, прави кожата една бляскава и хидратирана без да има брокати и разни други блестящи истории, и цената е супер.

# 546

Аууууу, много ми хареса този стик!

Има ли го в Бг и ако да- къде?

# 547
За прахообразни нещо такова:

или

# 548
  • София
Добрите навици за почистване и слънцезащита е хубаво още на 13 години да започнат, защото тогава и първите черни точки започват да излизат от функцията на мастните жлези, които се засилват с навлизането в пубертета.
На моята дъщеря -в края на седмицата навършва 18, препоръчвам и купувам козметика на Есенс, от ДМ, като най-лека и безвредна на този етап. Иначе, Шоколадовата ми палитра на Ту фейсд все още я доизгребва, както и коректора ми на Мас. Спирали и давам аз. Черпи се редовно от течните ми червила, иначе -основно глос, балсам  за устни носи.
Есенс имат хубави пудри, ружове, глосове и  палитри сенки. Катрис също.

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 11:59 от kopche

# 549

Аууууу, много ми хареса този стик!

Има ли го в Бг и ако да- къде?
Не знам честно казано, не съм в България, аз го купих в комплект с праймъра от тази серия, комплекта беше десет долара.

# 550
Моята краде най-вече кънсилърите ми. Първо се влюби в Лора Мърсие течните, конфискува ми и двата. след това обяви Диора за боклук, но отказа да ми върне Ланкома
Като я намерих в ръка с Кле де По-то изревах на умряло и наложих вето за него. А отказва, магарето му такова, да дойде с мен да и подберем 1-2 хубави дрогерийни. Иначе ги ползва до последната капка. УД не хареса също. Сега съм и купила прахообразен и антиакне на Bare Minerals, но още не съм и го дала.

Много обича да краде и чистите ми четки и бюти блендъри. Посяга и към базите. На 14 е и основната и цел е прикриване на пъпки засега. Подарила съм и глосчета и 2-3 мини спирали.

# 551
Моята вече нищо не пипа от моята козметика. Купува си нейна и даже ми подхвърля на мен разни неуспешни покупки. За бяла козметика гледам че ползва овлажнител на Kiehl и от дъжд на вятър ниацинамид и още някакъв серум на The Inkey List.
Без слънцезащита отдавна съм я научила да не излиза от къщи. Гримира се много леко, вече не прави вежди, не ползва пудра и руж, само малко коректор на някои места, спирала и много леко бронзър и светли сенки.
Палитри не купува, защото й забраних, но два пъти се изхитри за празници да ми подарява неща, които на нея й харесват, като кара баща си да дава парите. Последно палитра и гланц на Пат ми подари и сега си ги взе с нея във Варна. 😆
Давам й всичко да ползва, но тя почти нищо не ползва. Купуваме си двете хубави уреди, последно сешоар на Дайсън. Аз толкова пари сама не бих дала. Та практично е да имаш в къщи пораснала дъщеря. 😬 Тя е на 20 всъщност, не кой знае колко пораснала.

# 552
Наред с грижата и хигиенните навици съм я научила мойта госпоЙца да не ползва чужди козметики. Затова и искам да й купя нейни си неща, които знае, че ползва само тя.
Сега, ако някой ден иска да пробва нещо дали ще й пасне на кожата, как ще й стои, дали ще й отива, мога и да направя изключение и да и позволя да ползва мои сенки/ружове/ ФДТ и т.н., но ще е изключение. Просто искам да знае, че правилото е правило, дори вкъщи.

Кой Дайсън взехте, Софт Клик?
Аз от известно време обмислям Dyson Airwrap Complete, но пусто още не см сигурна, че си заслужава парите. А и имам какви ли не (професионални в това число) сешоари, преси, четки; друг е въпросът колко ги ползвам. Но така, като идея да се ползва от нас двете вече звучи като по- смислена и обмислена покупка. Stuck Out Tongue Winking Eye
Ако е същият, ще дадеш ли отзиви?

# 553

Кой Дайсън взехте, Софт Клик?
Аз от известно време обмислям Dyson Airwrap Complete, но пусто още не см сигурна, че си заслужава парите.

Новия Airwrap.

Скрит текст:
https://www.dyson.de/newsroom/overview/features/der-neue-dyson-a … rwrap-multistyler

Според мен много си заслужава, според дъщеря ми също, а имаме съвсем различни коси. Моята е къдрава, гъста и тънка със склонност да изглежда като избухнал кактус, а нейната е почти права, много гъста и с дебел косъм. Фризьорът ми във Варна отдавна ме навива, дъщеря ми също, накрая се навих и съм много доволна. За късмет точно тогава пуснаха новия модел.

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 14:22 от Анонимен

# 554
  • Варна
Днешният грим

Не е най-идеалното, но ще тренирам още.

Общи условия

Активация на акаунт