Подготовка за малкия човек - тема 16

• 39 234
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
  • Германия
Боже, чета колко ги обичате тия одеалце и как човек не лице да има твърде много, а аз имам 3 и честно казано и с две щях да мина без проблем. Та ако някой на мен ми беше подарил одеало щях да го продам при първа възможност 😂

# 451
То затова ваучерът е най-добрият подарък. Всяка си е с претенциите. Няма как да се угоди.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 19:00 от fillme

# 452
Прекалено близка ми е за ваучер. В тийнейджърските години един път рд се падаше когато беше в цикъл (по емоционална) беше станала драма. Подарих и ваучер за един неин любим магазин за дрехи и тя, като се разтроила, че не ми се мисли за нея, че била много претенциозна и не съм искала да и избирам подарък. Едва се обясних после, та предпочитам сега да взема нещо друго. Доколкото знам няма да кърми поради медицински причини, но още чакам да ми каже!😁

# 453
Ако няма да кърми стерилизатор или комплект шишета ще е подходящ подарък, но ако са шишета според мен се допитайте до нея за подробности - може да има предпочитания за марка, форма на биберона, стъкло/пластмаса..

# 454
  • София
Аз най-много съм се радвала на подарък баланс колело. Да, очевидно детето не го използва близо 2 години докато не порасна, но не беше дублирано - получих ужасно много дрехи, одеала, пелени, 3 активни гимнастики и 2 въртележки. Другото уникално беше нещо като дневник на бебчето, в което да се записват някакви неща и да се запазят неща като кичурче коса плюс отливка за крачета/ръчички. Не че ги ползвах, но ми беше поне уникално.
И аз не харесвам повивалници, ванички на стойка, чаршафи комплект, обиколници, гнезда, слингове. Не съм ползвала шишета, стерилизатори, биберони и тн.
Подкрепям Гебура за Оули - и аз бих се зарадвала на такава играчка - затова този път просто си я купих.

# 455
Тарталета даде ми супер идея!😍

https://www.hippoland.net/baby-art-otpechat-k-za-r-chichka-i-krache-kvadraten

В прочем за майките които се чудят дали да взимат гнездо или не да им предложа нещо умно.

Доколкото знам за накривената гимнастика, която казах горе може да се махнат играмките и ,,пръчките” и става остава само килимчето, а точно това е с кант и става точно като гнездо, но после става активна гимнастика и е ползотворно!

# 456
Имайте предвид, че част от "модерните вещи" като обиколник за кошара и гнездо, например, са опасни за новородено бебе. Особено тези, поръчани от ФБ страници от типа на "Произведенията на ...." или "Еди-коя-си хендмейд". Подобни продукти се купуват само от сертифицирани магазини, в които при производството има контрол на качеството.
Иначе съм съгласна, че одеяло винаги е добър подарък, но отново бих съгласувала с майката.

Обиколниците са опасни, да, но как точно тези тип плитка или възглавничка в масовите магазини и тези от човек, който ги изработва, са различно опасни? В масовите магазини всички са китайски, ръчно изработените се правят на същия принцип. Един от най-хубавите магазини с такъв тип стоки - Сладък сън, не мисля, че има също специални сертификати.

# 457
  • София
Явно аз съм малцинство, но не искам пари и ваучери, предпочитам подарък 🙂

Не си! Аз също предпочитам подаръци и то не скъпи. Някои неща нарочно не ги купих, защото знам, че хората обикновено такива взимат. В пазаруването даже и бабите не включих. Може би чак за Коледа се разбрахме за по-скъп подарък много конкретен, който поръчах и те подариха - нещо, което ми трябваше и ползвам, но е глезотия, т.е. Може и без него.

За случая обаче няма какво да се направи.

За “магазин” за слингове - Слинготека, Сгушени, библиотека за слингове “Бебешори” (Флор е чудесен консултант), Шушулка. И с 4-те съм си говорила. С добри впечатления сме с мъжа ми. Избирах по удобство географско. Има и няколко фейсбук-групи. Аз съм с добри впечатления от групата на Ива Петкова - може да я цъкнете. Има готини дискусии в канала 1 наум.

Isi-andi, разбирам - не можеш да угодиш на някой, който така поставя въпроса. Неприятна ситуация.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 22:37 от В@ня

# 458
  • Beyond the stars
Естествено, че е по - лесно с количката да се излиза на разходка. Слингът го предложих, защото на мен би ми бил в голяма помощ, предвид , че ако детето е с колики не искам да остана без ръце от носене. От наблюдение върху приятелки бебоците много се успокояват като са прилепени до майките си в този период на колики. Отделно в началото ще ми е много по-лесно да разходя кучето и бебето да е в слинг и да имам свободни ръце да си върша домакинската работа. Друго, за което се сещам е , че през деня няма кой да ми помага (мъжа ми е на работа до 6 ) и ако ми трябва нещо от магазина , ще ми е в пъти по-лесно да сложа детето в слинга и да изляза за 5 минути, отколко да "мъкна" количката три етажа надолу и нагоре  особено след секцио без асансьор.
Така, че слинга лично за мен е нещо полезно. Като е за подарък най-добре да се пита майката конкретно какво иска, за да не се затрупва с ненужни за нея вещи.

Абсолютно е и моето мнение. Не съм фен на самоцелното бебеносене, но в някои случаи раницата ме е спасявала. Не съм шофьор и когато се е налагало да идем на лекар, докато таткото не е в града. Като трябва за бързо да се иде до някъде или мястото има много стълби и никакъв достъп за колички. На ясла като тръгна се носехме сутрин с раницата, понеже на самоход отнемаше към 40минути Grinning А количка нямаше къде да се остави.

# 459
Току-що пристигнаха и моите пелени и одялце. Супер са пеленките, размерите са различни, можеш да ги ползваш за каквото искаш 😄
Влюбих се в одеялцето, много ми харесва! И цената е доста добра.

# 460
И моето мерино е пристигнало и ще отивам да го взема. В естествения цвят на вълната. Май се затрупах с одеялца, всякаква дебелина, големина и цвят..

# 461
Моите ги очаквам по-късно днес.
 И аз ги насъбрах, нищо, ще се завиваме всички из къщи🙃
Взех от малките размери - кремав/ сивкав цвят,  по-големия размер за кошара - екрю
И пелени добавих

# 462
Всички обиколници са опасни, може да прочетете този материал и ще разберете защо:  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … oB0y96YbrEl3D8x3h

Масово предлаганите гнезда също са опасни. Освен че се изработват от най-различни материали (най-вече памук със съмнително качество), пълнежът на повечето е малко и е неравномерно разпределен. Има много голям риск, когато бебето започне да се обръща, да се завърти и гнездото да го захлупи. Освен това масовите гнезда са меки, а бебетата трябва да спят на твърд матрак. В България се предлагат гнезда на цени от 25лв. до 200+ лв. Наистина ли мислите, че са с еднакви качество и материали? И гнездото може да се ползва поне след 6+ месеца...

Имайте предвид, че част от "модерните вещи" като обиколник за кошара и гнездо, например, са опасни за новородено бебе. Особено тези, поръчани от ФБ страници от типа на "Произведенията на ...." или "Еди-коя-си хендмейд". Подобни продукти се купуват само от сертифицирани магазини, в които при производството има контрол на качеството.
Иначе съм съгласна, че одеяло винаги е добър подарък, но отново бих съгласувала с майката.

Обиколниците са опасни, да, но как точно тези тип плитка или възглавничка в масовите магазини и тези от човек, който ги изработва, са различно опасни? В масовите магазини всички са китайски, ръчно изработените се правят на същия принцип. Един от най-хубавите магазини с такъв тип стоки - Сладък сън, не мисля, че има също специални сертификати.

# 463
Ех и аз ще си взема това одеялце Simple Smile)

Аз отново си разглеждам ел.люлки и шезлонги, не знам кое да избера, но да попитам дали сте срещали за повече от 9кг? масово са до тези кг, а все пак това значи максимум до 6тия месец.

И вчера гледах един уебинар и препоръчаха термоподплънки за гърди на Авент. Някой ползвал ли ги е и дали има смисъл да се взимат? Обясниха, че първите дни гърдите стават твърди от оток и със студен компрес ще се успокоят, а също така след време може тези подплънки да се ползват за затопляне на коремчето на бебето при колики.

# 464
Всички обиколници са опасни, може да прочетете този материал и ще разберете защо:  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … oB0y96YbrEl3D8x3h

Масово предлаганите гнезда също са опасни. Освен че се изработват от най-различни материали (най-вече памук със съмнително качество), пълнежът на повечето е малко и е неравномерно разпределен. Има много голям риск, когато бебето започне да се обръща, да се завърти и гнездото да го захлупи. Освен това масовите гнезда са меки, а бебетата трябва да спят на твърд матрак. В България се предлагат гнезда на цени от 25лв. до 200+ лв. Наистина ли мислите, че са с еднакви качество и материали? И гнездото може да се ползва поне след 6+ месеца...

За гнездо нищо не съм казала, просто не ми допадна изказването ви за обиколниците и "сертификатите и контрол на качеството", които със сигурност никой не притежава. Aз гнездо не съм си купила, купих Cacoona baby като сигурно решение къде да спи бебчето в първите месеци. Но все пак всички около мен имат и гнезда и за първите 3 месеца, стига да се използват правилно и за малко, не съм чула за инцидент с тях.

Общи условия

Активация на акаунт