Цистоцеле, Ректоцеле, Пролапс на матката на 28 год.- ПОМОЩ!

• 13 954
  • 75
  •   1
Отговори
# 45
Искам да попитам за самата тъкан отдолу. Както писах по-рано родих доста голямо бебе 4кг, глава 37см., Второ раждане. Имах само един шев, но честно казано по-добре да ме бяха шили повече. Просто ме е страх да погледна отдолу и някак самата кожа нз от разтягането на места доста е изтъняла и дори с тоалетна хартия се случва да се поразкървави Cry някой има ли идея какво р това. Скоро се надявам да се добера за контролен преглед, но кой знае кога ще стане чакам да се освободи час при ираждащата ме.
 Не знам, защо не се говори за всички тези последствия. И аз съм била 4кг. и майка ми също има инконтиненция и твърди че било нормално Dizzy Face
Моите дъщери ще ги агитирм за секцио, ако имат големи бебета и не искам да чувам колко било хубаво естественото раждане. Да при бебе 2-3кг сигурно е песен, но в други случаи е кошмар и никой не ме предупреди.

# 46
Искам да попитам за самата тъкан отдолу. Както писах по-рано родих доста голямо бебе 4кг, глава 37см., Второ раждане. Имах само един шев, но честно казано по-добре да ме бяха шили повече. Просто ме е страх да погледна отдолу и някак самата кожа нз от разтягането на места доста е изтъняла и дори с тоалетна хартия се случва да се поразкървави Cry някой има ли идея какво р това. Скоро се надявам да се добера за контролен преглед, но кой знае кога ще стане чакам да се освободи час при ираждащата ме.
 Не знам, защо не се говори за всички тези последствия. И аз съм била 4кг. и майка ми също има инконтиненция и твърди че било нормално Dizzy Face
Моите дъщери ще ги агитирм за секцио, ако имат големи бебета и не искам да чувам колко било хубаво естественото раждане. Да при бебе 2-3кг сигурно е песен, но в други случаи е кошмар и никой не ме предупреди.
  Много ясно,че с по-едро бебе натоварването върху перинеума е по-голямо,особено,ако не са направили епизиотомия. Лично аз,ако можех да върна времето назад ,бих родила секцио. Лошото е,че не послушах моя акъл...

# 47
Въпрос към родилите след поставяне на тази диагноза (цистоцеле). Естествено ли родихте и имахте ли проблеми с разположението на бебето?

# 48
  • Варна
Естествено, голямо бебе 4 кг. с много мъки Simple Smile

# 49
Здравейте !
Включвам се и аз в тази тема , но виждам че отдавна не е писано.
Изчетох всички коментари , и виждам сходни проблеми 😐.
Родих бебе близо 4 кг и то много бързо за три часа .
След това имах проблем с пишакнего , но ме успокоиха , че е временно и ще мине , да, но явно НЕ,  за тези 3 месеца вече  има  4 пъпи напишкване , което направо ме съсипва психически . Запазих си час при уролог и след седмица е прегледа .
Моля да споделите добър специалист и най- вече има ли светлина в тунела ( всичко да се оправи като преди )

ПС
Никога преди това не съм се изпускала , напишквала .

# 50
  • Варна
Колко струва една такава операция с робот Да Винчи и имате ли препоръки за клиника?
Благодаря предварително Simple Smile

# 51
Тази голяма мрежа което се използва за повдигане на матката може да причини много проблеми, ерозия на тъкани и болки. Чела съм изключително много по темата. За жалост няма измислено решение за нашият проблем.

# 52
Здравейте!
Моята история е следната:
Нормално раждане на 22години ,3500кг , тежко/трудно/ насилено, с вътрешни и външни шевове (много некадърност). Минаха 10 години от тогава,но аз не мога да ползвам тампони. Трудно го пъхам,сякаш трябва да направя завой назад към ануса и после влиза лесно НО излизането е страшно (имам 2 опита и се отказах от страх да не скъсам конеца). Има ли други случаи като моя? Никой аг до сега не ми е установил пролапс на пикочния мехур или влагалището.

Сега съм бременна отново и с нарастването на плода изпитвам голямо затруднение да си поставям утрогестана. Усещам с пръст,че стената под пикочния мехур се смъква и запушва все повече отвора на влагалището.

Живот и здраве когато стане време за раждането мисля да се разбера със следващия аг за секцио+оправяне на този проблем. Въпроса ми е какъв вид операция е дълготрайно решение на проблема.

# 53

Здравейте,
аз нямам точно вашия проблем, но преди години имах пролапс на дебелото черво. При всяко ходене по голяма нужда то излизаше навън и трябваше да го прибирам с ръка. Лигавицата е много нежна, постоянно имах болка, възпаления и не можех нормално да седна. Будех се през ноща от дискомфорта, с две думи пълен кошмар. Лекарят каза - операция. Аз се уплаших и започнах да търся подходяща билка. От дете изучавам билките, гарантирам за информацията, която давам, че няма да навреди по никакъв начин, а само ще помогне. Излекувах се напълно, без оперативно и медикаментозно лечение  само с пиене на топла запарка от Цариче. Разбирам, че при вас проблема е много сериозен и това може да ви прозвучи смешно, но е факт, че царичето стяга мускулите в гениталиите при продължителен прием. Мария Требен препоръчва прием на цариче преди и след раждане, за еластичност на мускулните влакна на матката. При мен помогна понеже ануса, който държи дебелото черво също е мускул. Прочетете, има много информация за билката включит. са публикувани книгите на М Требен. И в моите стари билкарски книги пише същото  че цариче стяга мускулите и възстановява съединителната тъкан. На 400- 500мл вряла вода се слагат 2 ч л сушена билка и кисне 5- 10 мин. Пие се на гладно сутрин и след обед между храненията поне 2-3 чаши на ден и повече, на глътки, тоест с интервали от по наколко минути, за да може всяга глътка да се усвои а не просто да мине през стомаха и да замине надолу. Може да се пие много дълго, няма странични ефекти, не е отровно. Билката вероятно няма да ви спаси от операция ако проблема е сериозен, но ще облекчи състоянието и ще ускори възстановяване след операция. Ако сте на 28г още организма е млад и не е изгубил способността да се възстановява. Не се отчайвайте, молете се на Бог, да изпрати решение на проблема ви, дори да не сте вярваща. Молитвите на всеки човек биват чути, когато е в беда!

Колко време пихте чая?

# 54
  • Sliven
Здравейте,
Има ли жени, които са си правили влагалищна пластика или друг вид хирургия при частичен пролапс?
Ще се радвам на информация относно операцията и компетентни лекари!
Благодаря за споделеното време

Аз си правих такава операция в края на април миналата година, но според мен и лекарката,при която ходих наскоро, операцията не е направена както трябва. Става въпрос за задна пластика.
Някой може ли да ми препоръча добър лекар в Сливен,Стара Загора или Бургас?

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 14:08 от night7demon

# 55
  • Sliven
Здравейте,
Информация за добри хирурзи за влагалищна пластика имате ли? Благодаря

В друг сайт доста често се цитираше името на д-р Джунков в София

# 56
night7demon, бихте ли споделили при кого беше неуспешната операция за да не се насочват и други жени към него?

# 57

Някой може ли да ми препоръча добър лекар в Сливен,Стара Загора или Бургас?
За този район препоръчват д-р Бузалов в Стара Загора, но нямам познати жени, оперирани при него.

# 58
  • Sliven
night7demon, бихте ли споделили при кого беше неуспешната операция за да не се насочват и други жени към него?

При доктор Стоян Стоянов във Стара Загора.Четох,че е много добър лекар,но явно пластиките не са му силата.Разлика след операцията за съжаление изобщо не усетих.Скоро бях на преглед и лекарката,която ме прегледа потвърди опасенията ми.Работено е "само в първите 2-3 см, където е най-лесно"(Това и бяха точните думи).Иначе самата операция не беше тежка, същият ден се прибрах.Силните болки бяха 3-4 дни,после вече са поносими.

# 59
Къде в София може да се отиде за такъв проблем ? Четох, че трябва при урогинеколог, но такива почти няма. Намерих една клиника само - https://femiclinic.bg/services/%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D0 … 0%B3%D0%B8%D1%8F/ . Някой има ли отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт