👨‍🍳 Hell’s Kitchen 👨‍🍳 България - сезон 4, тема 1

• 40 758
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • Другата България
Нали точно това казвам.
Самия социален елемент не беше такъв досега, отношенията мужду самите участници са различни, позволяват се много повече обиди, сплетни, подигравки, ирония, мръсни игрички и всякакви такива елементи, които се оставят ненаказани и без забележки. Дори са режисирани предварително.

# 631
  • София
Те и преди са съществували тези отношения, но не са ги показвали. Предпочитам смесване с ББ, отколкото елементи нс Сървайвър.

# 632
Аз имам тигани от стомана и двата са черни отдолу и вътре в самия тиган. Все едно никога не са мити. Но такава им е идеята хващат патина и не залепват. Колкото повече се готви толкова повече черни стават.
Вие честно ли мислите, че Емил си е тръгнал ей така? Нали подписват договор преди това, ако нарушат договора има неустойка. Най-вероятно си е по сценарий.
А ако не е, ми и предишни сезони са хвърляли храна, тигани, купи, викане, обиди... Не е нещо ново. Типа на предаването е такъв и с Рамзи е по-лошо. Като се купуват права за предаване не може да се промени.
А иначе за специалния продукт - Ами ядат го по разни места. Тегаво е, че ние не сме запознати със спецификата на готвене. А и участниците го обърнаха на коментари тип 7 клас, което беше грозно и детинско.
Салата Цезар понякога се дава с морски дарове, не е задължително да е само с пиле. А и то това са и съставките трева, протеин, сос и крутони. В една верига ресторанти я правят с бейби октоподи, много е вкусна.

# 633
  • София
Сегашния сезон го обявиха уж за безотпаден (демек няма да има отпадъци от готвенето и изхвърлена храна). Само, че аз нещо не го виждам това на практика как става. Нито един уважаващ себе си професионален готвач, няма да си позволи лукса за хвърля храна по другите си колеги. В почти целия свят това се приема за кощунство.

Иначе любопитно ми е, как изядоха близо 40, че и повече плескавици при посещението си в Босилеград. Grinning

# 634
Докато чистеха се виждаха доста кучета,така че не са изхвърлени плескавиците.Със сигурност се хвърля част от храната,Ангелов просто си прави реклама.

# 635
Каквото и шоу да е такова демонстративно подхвърляне на храна из цялата кухня за мен е недопустимо.

# 636
Вчерашният епизод беше отвратителен и гнусен. Гняста биволска беше дадена на Емил умишлено. От отношението, което шеф Виктор показа към него и от начина, по който му говореше си личеше, че е решено да го изгонят, но го направиха по грозен и унизителен начин. Да го провокират и предизвикат да си тръгне е било планувано. Пастата три пъти не успя да се получи сполучливо и според шеф Виктор причината бе в некадърността на Емил, а когато той си тръгна - опс.. грешката била в тестото. 🧐
Казаха и че постоянно мрънкал, но не дадоха нито един кадър за това. Защо ли? Може да не е харесвал същите неща, които и ние зрителите не харесваме, може да се е възмущавал за същите простотии и гнусни сценарии, за които се възмущаваме и ние. Ако не е бил прав в нещо и ако от това би станала интрига или зрелище, биха го показали, не биха го крили.
Смятам, че Емил е добър човек, неконфликтен, принципен, справедлив, човек с достойнство. И точно в това е силата на характера - да не участваш в циркове и панаири, целящи да унижават някои участници, докато други се ползват  с незаслужени привилегии и имунитет. Достойнството не струва нито сто, нито петстотин хиляди. Получената победа в това шоу не е критерий нито за силен характер, нито за професионализъм или талант в кулинарията. Идеята на Hell's  kitchen е хубава - да се види и знае какво реално се случва в кухните - и като процес на изготвяне на ястията, и като междуличностни отношения в колектива, но лошото е че в някои моменти шеф Виктор се самозабравя и се държи по начин, който самият той осъжда и не би толерирал в своя ресторант от нито един служител.
Общо взето, остава горчив вкус след този епизод. И ореолът около шеф Виктор вече не е същият. 🙁

# 637
И не само, вчера ясно се видя как хвърля храна върху станциите, докато хората готвят, летеше какво ли не във всички посоки, ама там има и тигани с врящо олио, как става тая работа, всичко в кофата ли после? Бива, бива монтаж, ама съвсем за мезе ни вземат понякога. Топ готвачът, който търси изкуство в чиниите, мята храна по хората като редови келеш, да им имам и концепцията, това показва дефицит на първите 7 и тотално неуважение към храната, пък нека да било за шоуто. Дори моето 3-годишно знае, че храната не е играчка, освен да го пратя на Ангелов да му го обясни.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 13:08 от Melusine

# 638
  • Другата България
Вчерашният епизод беше отвратителен и гнусен. Гняста биволска беше дадена на Емил умишлено. От отношението, което шеф Виктор показа към него и от начина, по който му говореше си личеше, че е решено да го изгонят, но го направиха по грозен и унизителен начин. Да го провокират и предизвикат да си тръгне е било планувано. Пастата три пъти не успя да се получи сполучливо и според шеф Виктор причината бе в некадърността на Емил, а когато той си тръгна - опс.. грешката била в тестото. 🧐
Казаха и че постоянно мрънкал, но не дадоха нито един кадър за това. Защо ли? Може да не е харесвал същите неща, които и ние зрителите не харесваме, може да се е възмущавал за същите простотии и гнусни сценарии, за които се възмущаваме и ние. Ако не е бил прав в нещо и ако от това би станала интрига или зрелище, биха го показали, не биха го крили.
Смятам, че Емил е добър човек, неконфликтен, принципен, справедлив, човек с достойнство. И точно в това е силата на характера - да не участваш в циркове и панаири, целящи да унижават някои участници, докато други се ползват  с незаслужени привилегии и имунитет. Достойнството не струва нито сто, нито петстотин хиляди. Получената победа в това шоу не е критерий нито за силен характер, нито за професионализъм или талант в кулинарията. Идеята на Hell's  kitchen е хубава - да се види и знае какво реално се случва в кухните - и като процес на изготвяне на ястията, и като междуличностни отношения в колектива, но лошото е че в някои моменти шеф Виктор се самозабравя и се държи по начин, който самият той осъжда и не би толерирал в своя ресторант от нито един служител.
Общо взето, остава горчив вкус след този епизод. И ореолът около шеф Виктор вече не е същият. 🙁
Споделям напълно мнението.
Обаче смятам, че държанието на Ангелов в неговите ресторанти не е такова, тук основна роля играе сценарият.
С който този сезон просто са се оляли.
Ангелов е просто главния герой.
Друг е въпросът, че можеше да откаже да участва в него.

# 639
Ангелов е доста кофти като шеф по думите на мой познат, който е работил в негов ресторант, но определено не хвърля храна. Откъдето пак си задавам въпроса що за ценности да си продадеш реномето в някакъв евтин водевил и да олекваш, ама нали парите не миришат и няма лоша реклама.

# 640
Merri_An,  съгласна съм. Но заедно със сценариите се вкарва и лично отношение тип "да прецакаме другарчето, което не играе по нашата свирка", което манипулативно се замаскирва с измислени грешки на нароченото другарче и се прекрачват границите на нормалното и интелигентно поведение, поне от страна на шеф Виктор.
По принцип такъв тип поведение е обичайно между готвачите в кухните на българските ресторанти, но е недопустимо точно главният готвач да е човекът, който създава интриги, настройва колегите си един срещу друг, саботира работата на можещия заради лични причини. Главният готвач задължително трябва да умее да контролира и себе си, и екипа си. Точно унизителното и грубо отношение в шоуто и на Рамзи, и на шеф Виктор аз го отбелязвам като грешка. Да бъде главният готвач взискателен и безкомпромисен е едно, да бъде евтин саботьор и интригант- съвсем друго.

# 641
Не знам колко от вас са гледали Витя и сериала Кухня.Да хумористичен е,но все пак показва и че с добро,смешки и забава пак се получават нещата.Гафове винаги ще има,като във всяка работа,но Ангелов прекалява и оставя и гаменчетата да прекаляват.Ясно е че е сценарий и режисура за рейтинг,но отдавна не е вече забавно и смешно.Едно е да ти върнат объркано ядене и да те овикат,съвсем друго да те унижават и обиждат целенасочено.

# 642
Витя е недостижим, макар и измислен герой. Любимият ми комедиен сериал евър! А тук пък не ми изглежда чак толкова страшен шеф Ангелов. Трябва да им е ясно, че по-сценарии трябва да има викане и обиди. Иначе да са отишли в Мастър Шеф. Да не говорим, че Рамзи е много по-страшен.

# 643
  • София
Сега гледам началото на снощния епизод, ами на хубави заготовки Ангелов вика каша, боклук.А Андреа със сигурност изобщо не може да готви.Виждам продукти , и действам, ама и тя не знае какво.Шефа ѝ вика,че не може да си облизва пръстите и да пипа храната, тя отговаря "да шеф", обръща се и мрънка,че дори не разбирала какво и казва.

Явно шефа в друга сфера я е виждал какво може.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 15:54 от Тайна

# 644
  • София-Младост
ИМам дежавю, миналата година на предходния сезон пак същите разгвори водихме:)
Кат огледам нито Рамзи, нито останалите са си плюли на славата, като са били в тези предавания. Дори и АНгелов да одобри всяка една заготовка и сервирано му после ястие, глада няма да намалее, нито в България, нито по света.
НА мен не ми харесва тона и езика, но както се казва, никой на сила не ме кара да гледам.

Общи условия

Активация на акаунт