Частни училища - информативно-дискусионна тема 49

• 43 660
  • 798
  •   1
Отговори
# 270
  • София
АК е гимназия. Аз не съм убедена в полезността на изучаване на предмети на чужд език в основното училище, но може и да греша.

# 271
Имам лично общо недобро мнение. Базирано на мнения на хора напуснали училището + лично мнение за подхода на собственичката в други области (но пак образователни).
Напусналите не са малко за толкова миниатюрно училище.

Тази майка как доказва, че езика е на много високо ниво? По чии критерии? Някакъв адекватен несубективен измерител?
Учителите от там не са обективни. А пък такива от градината съвсем нямат представа за какво иде реч в началното образование.

Ученето на предмети на езика има смисъл едва след като има натрупана достатъчна база/основа. С ниво А1, каквото е "високото"  ниво(даже мисля, че единици са с това ниво) на деца в 1 клас това е напълно безсмислено. За пример именно АК. 8 клас е подготве по езика и едва след това започва изучаването на останалите предмети на английски. И тук говорим за големи и осъзнати деца. А не както е в Изи дребосъци, образно казано в пелени.
Какво по-напред да учат? Как е баба на английски или пръстени на Сатурн. Sweat Smile

Общо казано, взели сте единственото добро решение в този случай.

Изи, ТЕ, БШ, ЕСПА са училища с претенции за относително добро образование, но са втори и трети ешалон. Някои се пънат да изпъкнат с реклами и проекти. Но продължават да са втори вариант и само резервен, за хора, които искат децата им да учат в Питагор или СС.

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 14:22 от Fancy

# 272
Знаете ли, че в Златарски 5 клас така започват. Половината предмети на английски без да се изисква ниво на английски за приема в училище.

# 273
АК е гимназия. Аз не съм убедена в полезността на изучаване на предмети на чужд език в основното училище, но може и да греша.
Възможно е и да не е полезно. Точно това коментирахме с мъжа ми, че може да попречи на научаването на български. В колежа говорехме на някакъв микс - имаме лънч, ще пиша асайнмънт и подобни.
Единственото полезно си мисля, че е много бързото научаване на английски. Поставени в среда предимно на английски попиват много бързо.

# 274
Ама те не са поставени в среда. И наистина пак питам как се доказва ниво на владеене/научаване в Изи? Защото едно е елементарна комуникация изискваща 200 думи. Друго е писане на текстове на езика с елемент на творчество.

# 275
Ама те не са поставени в среда. И наистина пак питам как се доказва ниво на владеене/научаване в Изи? Защото едно е елементарна комуникация изискваща 200 думи. Друго е писане на текстове на езика с елемент на творчество.
Не знам за нивото, другите как го доказват?
Аз поне разбрах, че говорят на английски в часовете, като само термините им превеждат на български.

# 276
  • София
С Кеймбридж сертификати.

# 277
Моето лично мнение, е че Питагор постигат в 7 клас същото ниво по езика, че вероятно и по-високо от Изи(в прогнозния им 7 клас) без да използват гръмки реклами и Кеймбридж системи.

# 278
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, като има родители, дето се хващат за тоя АЕ с С1 в основно училище, явно тези реклами работят. Това е и основен аргумент срещу Питагор много често. Всички в Немската ли искат да ходят после?

# 279
  • София
Като видя "класическо" и "разчупено" в едно изложение, спирам да чета. Напълно ми е ясно какво следва от тук насетне - а) родител, който избира, б) няма опит, но е позалят с информация, която се опитва да осмисли, в) задължително са намесени приятелки, съседки и познати.

Ееех, Simple Smile

# 280
Ама те и Питагор ходят на Кейбридж изпити по език. Wink И се справят съвсем добре. Вероятно има деца и с C1.
А пък Изи се рекламират с Cambridge Primary Science, което е друго.
Wink

# 281
Моето разбиране е, че навсякъде децата до 5 клас учат всички учебни дисциплини на английски, явно не е така.
Интересно.

# 282
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не е така, Титина. За Иззи се отнася, както и вероятно и в двете американски училища, британското..За други не знам...Азбуки евентуално.

# 283
  • София
А по каква причина в българско училище в България трябва да се учат всички предмети на английски? Flushed Що за безумна логика? Че чак и да е интересно...

# 284
  • София
На мен също ми е неприятно да чета някои писания, когато не са лично срещу мен - подминавам. И въобще не искам да ми сравнявате кой какъв му е случая.
 Dadofdgagfns, надявам се сте разбрали какво исках да ви кажа и че разбирам травогите ви, различните гледни точки и усещането дали правилно се постъпва. Аз лично исках да си спестя това и го направих. Просто исках да ви кажа, че изборът ви е добър, училището е страхотно и детето ви ще се чувства добре и ще научава много. Това, че детето още е в градина, а аз нямам реален опит какво точно се случва в училищата, а просто мнение от проучванията ми, не прави мнението ми нито грешно, нито неправилно. Виждам тук колко редовно се коментират училища, в които детето на коментиращ не учи. Но коментиращият има мнение по въпроса.
Може другата година, когато детето ми стане ПУК да съм на различно мнение - кой знае. И винаги ще се чудим дали правилното решение сме взели. И това е не само по отношение на това къде детето да учи. Всички решения, които пряко засягат или се отразяват на децата ни ни карат да се съмняваме дали постъпваме правилно. Само времето ще покаже.

Общи условия

Активация на акаунт