Частни училища - информативно-дискусионна тема 49

• 43 550
  • 798
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Малко ЕЖК, ама родителите с преместени при нас деца, твърдят че двете училища нямат нищо общо. Аз нямам дете в СС, ти в Иззи, та оставям тези с опит и от двете. Изобщо не спирам да се изумявам, защо Иззи ти е такъв трън в очите? Копирали, няма вариант да са измислили нещо ново, не е така, все си контра и все знаеш по-добре от нас.
Иначе с останалото написано съм съгласна, естествено че така ще действат, въпросът е как се поднася към родителите, ей оттам идва разликата.

# 436
Иначе с останалото написано съм съгласна, естествено че така ще действат, въпросът е как се поднася към родителите, ей оттам идва разликата.

А, ей тук е разликата. Много точно казано.

# 437
  • София
Как да се поднесе на родителите? Аз като родител искам да е поднесено направо, за да съм наясно какво се случва и какво не се случва, къде и какви пропуски има и какво е усвоено. А най-много вярвам на тетрадката колко червено има или няма на нея и кои и какви задачи детето е изпълнило и кои и какви частично или не може да изпълни. Искам факти, а не сладки приказки. Детето или покрива материала в определени параметри, или не го покрива. Детето е на училище, а не на забавачка и да е все едно дали напредва спрямо себе си или спрямо материала. Напредване спрямо себе си признавам само за децата с обучителни трудности, защото при тях е по-особено положението.

# 438
  • София
Как се поднася на родителите на дете в СС и на дете в Иззи, когато едно дете няма прогрес, изостава и т.н. Какво казват твоите познати?

Искам да разбера разликите.

# 439
Как се поднася на родителите на дете в СС и на дете в Иззи, когато едно дете няма прогрес, изостава и т.н. Какво казват твоите познати?

Аз мога да кажа следното по въороса: Когато един родител иска да говори с класната на детето си в СС, то той се обажда директно на учителя и си говорят и обсъждат и всички са наясно какво става. Когато един родител с дете в Иззи иска да се чуе с класната на детето си - това не може да стане, това се случва през директорката/управителката и нейната интерпретация. Не можеш да си говориш с класната, освен на предвидените за това родителски срещи, които са два, три пъти годишно и на които присъства и някой от мениджърския екип.
Та поднасянето на информацията към родителя е ясно как се случва. Или директно, или филтрирано. Не искам да звуча в полза на едното или другото. Просто факти.

# 440
Съгласна съм с фактите. Предният ми опит е точно такъв - директна комуникация с класната по всяко време. Същото важи и за всеки един родител в класа, клас с 16 деца и толкова родители. И всеки един от тези родители има претенции за нещо, почти всеки ден. Всеки дърпа в собствената си посока, в интерес на своето дете. И накрая в опита да се угоди на всички, се губи общата визия за развитие на класа (каквато и да е тя).
Да, в Изи на мен това ми липсва. При това много. Но виждам и плюсовете да се върви в една посока, без да се угажда на всяка една прищявка от типа - много/малко домашни давате. За момента обратните писмени връзки са ми достатъчни. И на индивидуалната родителска среща в началото на годината, присъстваше само класната, без директор/управител. Аз поне успях да си задам всички въпроси и да получа адекватни отговори.

# 441
  • София
Това сериозно ли? Не само с класната, но и с всеки друг учител мога да се свържа и да говоря по всяко време. Телефоните на всички са на разположение на родителя. И това съвсем не значи, че се угажда на капризите на всички или на когото и да е било всъщност. Категорично не.

# 442
Специално за дърпането в различни посоки ми се струва, че СС са намерили баланса.
А като отсъства дете до 4ти клас пак през директорката ли се обяснява какъв материал е взет, на какво да се наблегне? Ясно, че може да се попълнят тетрадките, но понякога да се кажат пет приказки, например кое как да се преподаде вкъщи, спестява нерви и детето бързо наваксва.

# 443
Това сериозно ли? Не само с класната, но и с всеки друг учител мога да се свържа и да говоря по всяко време.
Наистина ли по всяко време?

# 444
Това сериозно ли? Не само с класната, но и с всеки друг учител мога да се свържа и да говоря по всяко време.

Нашата класна ни помоли само между 12 вечерта и 6 сутринта да не пишем ако не е спешно.

# 445
  • София
Виж това при отсъствие и на мен и е интересно. С възможността онлайн обучение, детето ми не е отстъствало нито ден. Да, при нас по принцип не се говори директно с класната, но спокойно можеш да поискаш насрочване  на индивидуална среща само с нея или друг учител (става за ден-два), ние имаме телефона ѝ, но за толкова време не ми се е налагало нито веднъж да я безпокоя. Когато родителските срещи бяха на живо идваше и Доротея, но питаше дали имаме въпроси за организацията и като приключим с тях излизаше и оставахме сами с учителите. Сега родителските срещи се провеждат паралелно, т.е. по едно и също време има родителска среща на дете Х от 3Б клас и дете Y от 5А (да кажем), че може и още да има... няма как да присъства на всички срещи, да не говорим, че следобедните срещи учителите провеждат от дома си.
Вие за какво толкова питате класните? Чак ми е чудно, явно пропускам. Не мисля, че управителката има времето да провери, че и да филтрира обратните връзки на 500 деца, като те са по всички предмети Wink

# 446
В началото на годината, когато все още нямаше ДО, пускаха в teams домашните, както и нещата правени в клас, ако има отсъстващо дете.

# 447
  • София

Повтарям си въпроса. Ако не се отговори - ще приема, че казанотото за различията в начина на поднасяне са просто клюка Simple Smile

# 448
  • София
По всяко време, по което един нормален разумен човек би го направил.

Извинете, но това, да нямаш директна връзка с класния, ми е супер странно, дори ненормално. Дори в държавното училище имам телефона на класния, а през електронния дневник мога да се свържа на лично съобщение с всеки учител, включително с директора.

Вие за какво толкова питате класните? Чак ми е чудно, явно пропускам.
Ами, например, ако детето ще отсъства, просто се обаждам на класната или й пиша по Вайбър. Не се занимавам с извинителни бележки. Много рядко ми се налага, но да нямам връзка е абсурдно. /Миналата седмица, при разчистване на бюрото на малкия, му изхвърлих домашното. Joy Той казал на класната в часа, тя естествено не му повярвала, че "мама ми изхвърли домашното" и в междучасието й се обадих да потвърдя. Жената благодари, че й се обадих, защото много се беше ядосала. Как да повярва на такова оправдание. Laughing /

# 449

В рамките на нормалното, разбира се.
Иначе в началото на годината се пуска график за всички учители с дни и часове приемно време. Когато искаш да си говорите повече, просто си насрочваш среща. Ако е нещо дребно или бързо по вайбър абсолютно винаги са ми отговаряли.

Не мога да си представя директор/собственик да филтрира по този начин информацията.

Общи условия

Активация на акаунт