Частни училища - информативно-дискусионна тема 49

• 43 426
  • 798
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Честито Рождество!

Относно отсъствията смятам,  че е нормално  училището да реагира така при такъв въпрос. Детето ви още не е техен ученик и дори да е допустимо да се ползват 5-7 дни по семейни причини - пътуване, е нормално да ви откажат. Според мен, отсъствие от 5-7 дни годишно едва ли може да скапе толкова много ритъмът на учене на детето. И аз мисля, че пътуванията са част от времето, което детето придобива впечатления от различните дестинации и прекарва време със семейството, което също е важно. Всяко дете по различен начин наваксва изпуснат материал и трябва да се прецени дали е добре за него по-дълго отсъствие, в което няма да може да учи за известен период.
Иначе децата боледуват и може и по-дълго време да отсъстват от училище. Поне моята госпожица си боледува. Не знам дали като се  премести другата година в училище за ПУК това нещо би се променило, надявам се Simple Smile

# 676
  • София
Аз не съм поставяла въпроса как се гледа за такива отсъствия. На сайтът на Иззи има форма за мотивирано искане до 3 дни и до 7 дни. Писала съм такова за 3 дни, към момента не ми се е налагало за повече. С впечетлението съм, че е някаква проформа, с която ако има проверка да покажат защо детето го няма, а не че ще ми кажат- ми не може.

# 677
Здравейте! Интересувам се от информация за ЧОУ Евлоги и Христо Георгиеви.  Не намирам във форума почти нищо. Децата ми догодина ще са след 4ти и след 7ми класа. Разсъждавам  вариант да вървят в комплект. Приоритетите клонят основно към добра дисциплина и среда провокираща креативност и лична инициатива. Английски знаят чудесно, това не е фокус. Трябват им  допълнителни езици. Бюджетът е фактор, особено ако и двамата идат в частно училище. Да е в този край на София също, защото не живеем в града и ще си ги карам аз.
Благодаря на отзовалите си!

# 678
Здравейте и Честита 2022 г. Пожелавам здраве на всички.
Нова съм в групата и търсих доста информация по темите, но почти нищо не излиза за Частно училище "Светлина".  Дали някой може да сподели малко повече информация за начина на обучение и дали има доволни деца и родители. Интересуваме приема в 1-ви клас. училището е на 5 мин. от нас и ми се иска да има добри отзиви за него Simple Smile

# 679
Може ли някой да ме ориентира приемът за ПУК в Света София и Питагор какво представлява като изпити. Линкове към информация някъде или трябва да се отиде на място да се попита?

# 680
Може ли някой да ме ориентира приемът за ПУК в Света София и Питагор какво представлява като изпити. Линкове към информация някъде или трябва да се отиде на място да се попита?
Интересен ник.
Има огромно количество информация за това в тази тема и старите издания. Особено ноември, декември. Просто потърсете.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 16:49 от Fancy

# 681
Някой има ли информация как протичат изпитите май месец за обявените бройки 2-7 клас ?

# 682
Някой има ли информация как протичат изпитите май месец за обявените бройки 2-7 клас ?

Мисля, че на сайта беше написано:

"Първи кръг - изпити по математика и БЕЛ. Такса - 40лв
Втори кръг - изпит по английски език и разговор с психолог. Такса - 40лв
На втори кръг се явяват само успешно преминалите първи кръг."
При нас беше в два последователни дни, но дали е по правило не мога да кажа.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 11:53 от Fancy

# 683
  • в страната на чудесата
В Питагор/ПЧМГ си има изпит, обявяват свободните места. По време на пробните за някои е приемен.

# 684

Да и аз видях това.
Интересуваме се по-конкретно от  изпита по математика .

# 685

Да и аз видях това.
Интересуваме се по-конкретно от  изпита по математика .

Изобщо не се разбира какво по-конкретно ви интересува.

# 686
Здравейте! Някой дали би могъл да се включи с актуална информация за Изи академи и Петър Берон, моля? Ще съм безкрайно благодарна Simple Smile

# 687
  • София
Здравейте,
Децата от предучилищен клас, също ли преминават онлайн обучение, ако училището премине онлайн?
Бихте ли споделили, ако имате дете ПУК, моля!

# 688
Не , ПУК бяха присъствено.
Иначе в училище имаха подготовка и симулации, за да могат се справят децата и дистанционно.

# 689
Зависи от училището. Знам за училище, където така им беше по-удобно май. В някои беше само за два дни, в други изобщо не са били онлайн. Всичко зависи от конкретната заповед и как ще я тълкуват юристите.

Общи условия

Активация на акаунт