Делене на сметки

• 23 502
  • 997
  •   1
Отговори
# 210
Ааа, видях - съвместна сметка на двама титуляри. Леле, това звучи по-тежко и от брак!
Честно казано, не ме кефи идеята да сме чак толкова интимни.

По въпроса за парфюма от 400 лв. Тъй като правех целия бюджет от 2010 до 2020, съм се научила да се съобразявам точно колко мога да хвърля в графа Дрехи и козметика. Дори да са лично мои, от някой бонус, пак имам мислена рамка, от която не излизам.
Е това убий ме, не ми се получава. Hug Никакъв твърд бюджет не мога да спазвам за седмицата. Камо ли за цялата година.
Много бих искала да имам по-добра дисциплина. Като се има предвид, че не правя кой знае какви лични разходи, пак не умея да планирам.
Но това е заради самото ми отношение към парите. За мен парите са средство за задоволяване на нужди. Трудно ми е да заделям в спестяване. Сигурно защото не са достатъчно.

# 211
Просто кажете коя банка в страната предлага такъв продукт - обща сметка с двама титуляри, тdка че работодатели, НОИ, застрахователи и т.н. да не направят проблем, че не е лична.
Мисля, че ще бъде от полза за много потребители.
По изключение да има полза от стотната тема за това как съседката и мъжът ѝ си делят парите.
Моите познати си получават доходите в чужбина, а тази обща сметка е в ПИБ и е за ползване в България, те живеят доста голяма част от годината тук. Който желае, нека да си направи проучване дали тази сметка е ок за работодатели и пр.
https://www.fibank.bg/bg/chastni-lica/bankirane/bankovi-smetki/syvmestni-smetki

# 212
То и министър на удоволствията да си пак може да има недоволства и подводни камъни.

Това министерство го ръководя без оплаквания.

# 213
  • София
Къде съм казала, че спестявам? И на нас не ни се получаваше.
Иначе като рамка правя годишен и в началото на всеки месец. В края правя приключване да видя как сме я докарали.

# 214
  • София
Тефтери и екселски таблици ме възтрисат дълбоко.

# 215
Тефтери и екселски таблици ме възтрисат дълбоко.
А амбалажна хартия, разграфена на две, че да се следи кой, колко и за какво Grin

# 216
  • София
Да, това ме го говорили в предни теми, че много хора не обичат такива неща. Аз лично харесвам и не ми е проблем да си ги правя.

Даже благодарение точно на тези мои отчети, лъснаха някои издънки 20-21, заради които побеснях основно и окончателно.

# 217
  • София
И бясът с какво ти помогна?
Пито- платено, дет се вика.

# 218
Не си казала, че спестяваш. На мен ми се иска аз да мога.
Търпението и дисциплината са добродетели върху, които работя и все не успявам.
Нямам търпение да вкарвам всяка бележка и разход. Нямам дисциплината като закача овърдрафта да спра да се поддавам.

# 219
Семейството трудно се крепи (само) на материални основи, баш заради такива пробойни. За съжаление.

# 220
  • София
Побеснях, после се успокоих и просто загубих доверие в човека, направих си изводите и моите сметки.

# 221
  • София
Видяла си нагледно това, което знаеш принципно.
Е, и?

# 222
  • София
Ами предполагам, ако не водех такива тефтери, а си хвърках ден за ден, можеше и да не забележа какво става. Та може някой да си вземе поука.
Има много семейни мъже или жени, които предпочитат да не се занимават с финанси, докато един хубав ден съдия-изпълнителя не им почука на вратата.

# 223
На мен ми е най-сигурно да не встъпвам в брак 😂 Не се съмнявам в човека, но не
се знае знае ли се.

# 224
  • София
Ами предполагам, ако не водех такива тефтери, а си хвърках ден за ден, можеше и да не забележа какво става. Та може някой да си вземе поука.
Има много семейни мъже или жени, които предпочитат да не се занимават с финанси, докато един хубав ден съдия-изпълнителя не им почука на вратата.
Освен, че работя в тази насока, изначално мога да смятам наум и да си направя сметката. Чуждо ми е да се влюбя във вещ, независимо уред или дреха.
Включих се в една ФБ група - постоянно се навиват една друга да купуват още и още уреди и УЖ се оплакват как мъжете им ще ги изгонят. Като не съм видяла някоя да пише "ММ не е съгласен, затова аз го купих сама".
Ако спестявам пари, то е защото с ММ имаме различни виждания за какво да се харчат пари. А аз нямам намерение да споря ежедневно

Общи условия

Активация на акаунт