Делене на сметки

• 23 454
  • 997
  •   1
Отговори
# 195
  • пустинята Гоби
Общата сметка предполагала, че никой нищо не крие. Че трябва ли всичко да е общо, че да сме сигурни, че половинката не крие? Все едно, на който както му е удобно. Не знам в България дали може една сметка да е на двама души. Преди време бяхме питали с моя мъж и нямаше такава опция.

Няма обгрижване, няма. Само с пачки сме обгрижвани. Мъкаааа.

# 196
  • Great Britain
Нито една потребителка от списващите не разказа как е обгрижвана финансово от мъж  с нежност,любов и отдаденост.Няма ли такива?

Темата е за делене на сметки, все пак, не на целувки и милувки.
Тези неща вървят в синхрон.
Там е работата, че не вървят. При мен прахосничеството, например, може да доведе до разлъка.
Аз не прахосвам и изисквам от партньора си същото.
Предполагам за мъжете е подобно, затова и няма толкова разтапящи се дащници. Wink
Това за теб.За другите друго.Ти не си центъра на Вселената.

# 197
Това за теб.За другите друго.Ти не си центъра на Вселената.
Аз съм си центъра на моята вселена.
Ти нали сортираш мнения, или?
Поне тези около мен не прахосват с пълни шепи. Те може би и затова имат пари. Wink Sunglasses

# 198
Все описвате как двама зрели и разумни индивиди осъзнато харчат общия бюджет.
Е какво да правим прахосниците в такава картинка? Thinking
При прахосници всеки получава определена месечна сума за лични нужди и си я прахосва както намери за добре. Ако иска може и за един ден.

# 199
Ами, нали затова се събираме с хора, които ни пасват по виждания. Пак казвам с ММ, получаваме почти едни и същи заплати. На всеки заплатата му идва на различна дата и се теглят половината пари, другата остават по картите, за да се плащат сметките с онлайн банкиране. С две отделни сметки сме, но пак става. Вчера на шега покрай темата реших да го попитам дали иска да си разделим бюджета и той каза в никакъв случай, така хубаво си живеем толкова години, сега отначало да градим, абсурд 😀

# 200
Все описвате как двама зрели и разумни индивиди осъзнато харчат общия бюджет.
Е какво да правим прахосниците в такава картинка? Thinking
Всеки би трябвало да си знае стоката Grinning . Който не иска, той не вижда.
Ами аз се зная. Grinning Но пък си ограничавам пилеенето в рамките на моя доход. Няма да се разпоредя и с дохода на другия.
Желание да съм финансов министър по-скоро нямам. Sad Вижда ми се тегава работа... Sweat

# 201
Ъхъ. Ей го, аз съм здравен, но то с тез нищожни вноски…

# 202
То и министър на удоволствията да си пак може да има недоволства и подводни камъни.

# 203
  • Great Britain
Общата сметка предполагала, че никой нищо не крие. Че трябва ли всичко да е общо, че да сме сигурни, че половинката не крие? Все едно, на който както му е удобно. Не знам в България дали може една сметка да е на двама души. Преди време бяхме питали с моя мъж и нямаше такава опция.

Няма обгрижване, няма. Само с пачки сме обгрижвани. Мъкаааа.
Мimi Rose,нищо подобно не значи общата сметка.Питаи пак,дали една сметка може да е на двама души /цитирам/,или с други думи какъв е този финансов продукт и как се използва,че звучи като ядрена физика.

# 204
  • София
Разбира се, че може една сметка с 2 карти. Само не си я правете в ОББ, че там едната карта е "по-низша" и на нея не може да се направи банкиране и даже не може да се гледа наличност на банкомат.
Така че пак всъщност сметката не е обща.
Има ли такава сметка, на която могат да се превеждат две заплати на двама различни човека? Май не.

# 205
  • пустинята Гоби
Аз говоря за сметка на двама души, а не една с две карти. Преди години нямаше.

# 206
  • София
Ааа, видях - съвместна сметка на двама титуляри. Леле, това звучи по-тежко и от брак!
Честно казано, не ме кефи идеята да сме чак толкова интимни.

По въпроса за парфюма от 400 лв. Тъй като правех целия бюджет от 2010 до 2020, съм се научила да се съобразявам точно колко мога да хвърля в графа Дрехи и козметика. Дори да са лично мои, от някой бонус, пак имам мислена рамка, от която не излизам.

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 10:04 от Rockstar

# 207
Мои близки роднини имат точно в България обща сметка в една от българските банки. Знам, защото им преведох там едни пари. Не знам как си я управляват точно и не ми е работа.
Ние имаме, смятам аз, общ бюджет, но всеки си получава доходите на отделна сметка, другият няма карта. Та може по дифиницията от тази тема това да не е общ бюджет. При такава ситуация всеки е свободен да си купи парфюм или гащи за 400 лева, а другият може да не знае, докато не види партньора си със златните гащи, защото не си следим извлеченията.

Но ако единият беше прахосник, щеше да е съвсем друго.

# 208
Просто кажете коя банка в страната предлага такъв продукт - обща сметка с двама титуляри, тdка че работодатели, НОИ, застрахователи и т.н. да не направят проблем, че не е лична.
Мисля, че ще бъде от полза за много потребители.
По изключение да има полза от стотната тема за това как съседката и мъжът ѝ си делят парите.

# 209
  • София
На първо търсене в Гугъл - ПИБ и Уникредит

Общи условия

Активация на акаунт