Делене на сметки

• 23 454
  • 997
  •   1
Отговори
# 180
Ами ти общо взето си си отговорила на въпроса как се разделят сметките.
Аз мога да кажа от личен опит как беше при мен, докато бях семейна (защото вече не съм).
Но аз живея в Канада, така че  плащанията са малко по-различни на данъчно ниво.
Значи. Никога не сме имали общи сметки и карти.
Той плащаше: ипотеката и храната.
Аз плащах: всички данъци по къщата, всички режийни, вноските по двете коли, таксите за частните училища на двете деца.
Когато сме правили покупка на мебели или електроуреди различно. Веднъж купува той, веднъж аз.
За излизания и екскурзии - винаги плащаше той, но аз съм му превеждала често пари.
Дрехи и лични разходи - разделно. Дрехи за децата: веднъж - той, друг път - аз.
Не сме имали никога недостиг на пари, просрочени кредити или фалити. И двамата сме работили от самото начало.

# 181
  • Great Britain
Нито една потребителка от списващите не разказа как е обгрижвана финансово от мъж  с нежност,любов и отдаденост.Няма ли такива?

# 182
  • София
Аз това с общите сметки не го разбирам много.
Единия неработещ или изкарващ недостатъчно да покрива и личните си нужди - дава му се карта от сметката на другия- ок. Министрите са тука.
Но при другите ситуации, би следвало на всеки да му превеждат заплатата по личната сметка, после си ги препревеждате в обща ли или се тегли всичко и на купчинка, или по две карти към всяка сметка - звучи неудобно и утежняващо с допълнителни такси. Кому е нужно?

# 183
Нито една потребителка от списващите не разказа как е обгрижвана финансово от мъж  с нежност,любов и отдаденост.Няма ли такива?

Има. Отдавам под наем. Без гаранция.

# 184
Ама то наистина много трудно да се разбере как точно функционира това с общите сметки. Ще изясня накратко как е при нас: имаме обща сметка, в която си получаваме заплатите. От нея плащаме всичко. Сложно, нали?

# 185
  • Great Britain
Единия неработещ или изкарващ недостатъчно да покрива и личните си нужди - дава му се карта от сметката на другия- ок. Министрите са тука.
Но при другите ситуации, би следвало на всеки да му превеждат заплатата по личната сметка, после си ги препревеждате в обща ли или се тегли всичко и на купчинка, или по две карти към всяка сметка - звучи неудобно и утежняващо с допълнителни такси. Кому е нужно?
Две карти за общата сметка.Много удобно без никакви такси.Нищо не се тегли онлайн банкиране се практикува.

# 186
Това са някакви интерпретации  и се търси сламката да се критикува общия бюджет.
Общото на общия бюджет, е че във всеки един момент знаеш колко пари има партньорът. Нищо (или пренебрежима сума, или по уговорка между двамата ) не се крие. И се разпределя по усмотрение.
Това не означава непременно обща сметка или плик в шкафа.
Когато парите в семейството се приемат за общи няма нужда да се дебнем кой какво плаща. Все тая е защото остатъкът пак е общ.
Знам какво ще възразят предвидливите. Съгласна съм. Всеки, който има повод за притеснение от бъдещ развой на събитията има право да е против ОБ.

# 187
Не знам как се скалъпва в днешно време бюджет само с една работеща страна, деца и нищо неизплатено.
Всъщност знам...Ама той е доста взискателен и има вече 3 развода зад гърба си, така че любовта и отдадеността не са му силни качества. Нежността още по-малко.Joy

# 188
  • София
Голямо подскачане!

Това са някакви интерпретации  и се търси сламката да се критикува общия бюджет.
Не критикувам общия бюджет и питанията са ми по изказвания в темата.
Нали ти точно каза, че в чуждата система може да се открие нещо полезно. Гледай как те слушам Stuck Out Tongue Winking Eye

Тези със съвместните сметки почти съм сигурна, че не сте в България, не че тук ги няма, ама не са полулярни.

Нищо не се тегли онлайн банкиране се практикува.
Абе тегли се, ама не си прочел.

# 189
Все описвате как двама зрели и разумни индивиди осъзнато харчат общия бюджет.
Е какво да правим прахосниците в такава картинка? Thinking

# 190
  • София

Темата е за делене на сметки, все пак, не на целувки и милувки.

# 191
  • Great Britain
Ама то наистина много трудно да се разбере как точно функционира това с общите сметки. Ще изясня накратко как е при нас: имаме обща сметка, в която си получаваме заплатите. От нея плащаме всичко. Сложно, нали?
Нищо сложно,изключително лесно,забавно и приятно.

Последна редакция: пн, 22 ное 2021, 23:58 от Мусковадоoo

# 192
Все описвате как двама зрели и разумни индивиди осъзнато харчат общия бюджет.
Е какво да правим прахосниците в такава картинка? Thinking
Всеки би трябвало да си знае стоката Grinning . Който не иска, той не вижда.

# 193
  • Great Britain

Тези неща вървят в синхрон.

# 194

Тези неща вървят в синхрон.
Там е работата, че не вървят. При мен прахосничеството, например, може да доведе до разлъка.
Аз не прахосвам и изисквам от партньора си същото.
Предполагам за мъжете е подобно, затова и няма толкова разтапящи се дащници. Wink

Общи условия

Активация на акаунт