Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Делене на сметки

 • 10 225
 • 480
 •   11
Отговори
# 30
 • Мнения: 829
Общ бюджет в 21век у нас е направен така: имам моя сметка, на която ми плащат заплатата, той има негова сметка за същото. Всеки има втора карта от сметката на другия, която всъщност ползвам само аз, когато залитна с пазаруване, както и до акциите, с които се занимава само той. Общо взето спестяванията ни са само в акции.
Аз работя на намалено работно време и печеля доста по-малко от него и с моите пари харча за себе си и детето, пазарувам. Кредита и сметките се дърпат от неговото сметка. Големите разходи като почивка, самолетни билети, коли и тнт се плащат от него.
Честно казано до сега пътите да се скараме заради пари се броят на пръстите на едната ми ръка за над 7 години заедно.

# 31
 • София
 • Мнения: 14 480
На такъв режим и аз дума няма да кажа...

# 32
 • Мнения: 4 154
Ама вие сте точно на общ бюджет с броене кой колко дал. Просто не оставяте в бюджета цялата си заплата.
Не мисля,че броим кой колко е дал. Simple Smile
Ами пишеш, че се прибира и казва харчила си, ето пари. Това е вид броене.

# 33
 • София
 • Мнения: 14 480
Те не броят, а човекът констатира, че нещата не са се родили сами в хладилника, а тя ги е купила. Което намирам за похвално

# 34
 • Мнения: 21
Ама вие сте точно на общ бюджет с броене кой колко дал. Просто не оставяте в бюджета цялата си заплата.
Не мисля,че броим кой колко е дал. Simple Smile
Ами пишеш, че се прибира и казва харчила си, ето пари. Това е вид броене.
Да,той винаги ме пита дали имам пари.И винаги ми оставя в чантата,в някой джоб и на масата.Не смятам,че това е броене кой от двамата е вътре.

# 35
 • Мнения: 702
[И винаги ми оставя в чантата,в някой джоб и на масата.

Не мога да разбера, това за хвалене ли е?
За мен е в реда на нещата, когато хората са си близки, всеки да купува каквото смята за нужно и ако на някой от двамата свършат парите, да поиска. Ама, да ми бута в джобове и в чанта пари......не, не ми харесва.

# 36
 • Мнения: 829
Ако нещо те притеснява - говори директно с него. Нито той е баба Ванга, нито темата финанси е мръсна дума или табу. Дори бих казала е наравно важна с тези за дом и деца.
Колкото по-рано се разберете за парите, толкова повече разправии ще си спестите.

# 37
 • София
 • Мнения: 31 749
Да, има нещо странно и недоизказано....

# 38
 • Мнения: 3 746
Ами пишеш, че се прибира и казва харчила си, ето пари. Това е вид броене.
Вид съобразителност е, не е броене.

# 39
 • Мнения: 9 293
Хехе старомодни отношения било да е общ бюджета Simple Smile Приемайте го ако щете за древно, но за мен няма "семейство" в истинския смисъл на едно цяло ако парите са мои и твои. Всичко е наше, не е ли това смисъла?
Не бих живяла с някой и да си броим и дърпаме баницата - ти плати това, аз онова, ама тука парното с 50 лв. по скъпо от тока ... Не бих се вкарала в такива /за мен/ дребнави отношения.

# 40
 • Варна
 • Мнения: 2 694
Всичко е ОК , щом сте съгласни двамата.
Разделението също е удачно, ако разходите са сходни. А не - "ти плати парното 150 лв., а аз ще платя 50 лв. за водата."
ММ зарежда повече от мен гориво, защото не слиза от колата. Аз си имам други само мои си разходи, за които не му искам пари.
Аз и след почти 30 години брак нямам точно общ бюджет, имаме общи разходи, за които сме се разбрали.
Оставила съм го да плаща в заведение, но после му давам някакви пари. Нека се изфука малко.
Болднатото ми е адски тъпо.

# 41
 • Мнения: 3 746
Етикет е, не е тъпо. В заведение мъж плаща. Без значение после дали делят, дали жената плаща. Изключение прави ако тя има личен повод да черпи.

# 42
 • Мнения: 1 325
Дребните сметки ги плащам аз. Той е поел наема, защото за мен е непосилно. Храна - който пазарува обикновено той плаща. Ако е голям пазар ми дава пари. Парцали, дрънкулки, козметика и превръзки си купувам аз. Навън (заведения) плаща той. Винаги съм предпочитала да деля сметката, но при него не минава и съм го оставила да е "кавалер".
С предишният всичко на две деляхме, имаше и един, който май аз го издържах...

# 43
 • Мнения: 44 006
Ние сме от времето на динозаврите. Преди картите си събирахме парите на едно място и от тях плащахме каквото е нужно.

Сега всеки от нас си има карта на негово име, но всеки има достъп до сметката на другия и плаща с нея, когато прецени. Примерно, ако в едната са свършили, има някаква отстъпка заради вида на другата карта или просто така сме преценили.
Аз по принцип не държа в мен кеш, затова ако имам някакви плащания за деня в брой му казвам колко и ми оставя, за да не плащам такса за теглене. Не му ги "връщам" след това. Както и ако му купя нещо с моята карта, не ми възстановява сумата. Би ми било обидно, освен на много начален етап като гаджета.
Преди да си тръгнем от ресторант задължително отиваме да си измием ръцете и да минем през тоалетната. Плаща този, който е на масата, когато дойде сервитьорът, като сме избрали с чия карта или в брой.
Пазарува този, който в конкретния ден е по-свободен, без значение дали става дума за лична козметика, превръзки или храна.

# 44
 • Мнения: 4 154
Те не броят, а човекът констатира, че нещата не са се родили сами в хладилника, а тя ги е купила. Което намирам за похвално
За да е похвално или съобразително се изискват малко повече условия. Например тя да изкарва значително по-малко пари. Или да вадят горе-долу еднакво и и двамата да питат и оставят.

На мен би ми било адски странно мъжо да отвори хладилника, да сметне с елката и да ми даде левче за новопоявилата се бутилка прясно мляко.

Общи условия

Активация на акаунт