Делене на сметки

• 23 460
  • 997
  •   1
Отговори
# 870
За мен всякакви претенции са ок. Нарича се подбор. Не намирам за ок някой да се превърща в нечий компромис, щото не било редно да се имат претенции. Всеки си търси според нуждите и предпочитанията.

Баница ли било? Еее, тогава не Laughing Те тоз критерий не мога да го изпълня Laughing

А другото можеш ли?

# 871
Нарциса, касиер където й да е не изключва качества.
Сгоден мъж е същото като сгодна жена. По начина, по който си го написала и по общата нагласа излиза, че канадката и французойката та дори и българката наследничка ( само защото е наследничка!?) са с повече право за претенции и по подразбиране са по-добра партия за връзка.
Човешките качества участват в няколко класации. Успех, красота, амбиции, дрън-дрън не значи сгодна жена за връзка, щото ако върви с проклет характер ще ти разкатае играта. И обратното само добър характер ще се оцени от този, който го търси.

# 872
  • София
За мен не опира до коя касиерка, коя програмистка, а до това, че в така поставената ситуация излиза, че претенциите сами по себе си са нещо лошо. С което никак не мога да се съглася. Пък какви са критериите да придобиеш правото да имаш претенции, нека отговорят тези, които го оспорват.

Скрит текст:
За мен всякакви претенции са ок. Нарича се подбор. Не намирам за ок някой да се превърща в нечий компромис, щото не било редно да се имат претенции. Всеки си търси според нуждите и предпочитанията.

Баница ли било? Еее, тогава не Laughing Те тоз критерий не мога да го изпълня Laughing
А другото можеш ли?

Ще си замълча Laughing

# 873
Напротив примера с касиерка е дискриминиращ и показва надменно отношение. Ама ние това вече го знаем от повечето коментари в тази тема и като цяло от другите теми.
Ако се предположи, че една жена е повече реализирана имайки деца, семейство и скромен живот би било толкова дискриминиращо спрямо тази, която е избрала да се реализира в работа и да трупа други блага

# 874
Време да го обсъжда и анализира.
Всяка жена има право на щастие, но и всеки мъж - да избира измежду избралите го.

# 875
За мен не опира до коя касиерка, коя програмистка, а до това, че в така поставената ситуация излиза, че претенциите сами по себе си са нещо лошо. С което никак не мога да се съглася. Пък какви са критериите да придобиеш правото да имаш претенции, нека отговорят тези, които го оспорват.
Именно.
Това, че споменаването на някаква професия било дискриминационно... Не знам.
На мене разбирането ми е човек да си знае мястото. Щом иска нещо повече от това, което сам предлага - да работи върху себе си. Споменатият случай в Хубава жена е изключение (между другото, в оригиналния сценарий героинята на Робъртс е наркоманка и в края на филма никой не се катери по противопожарната стълба с букет между зъбите за нея). Щом пък е работил - да не бъде натискан в калта, понеже на друг не му е стигнал вътък (както е в поредна тема).

# 876
Абсурдно и нелепо е да разглеждаме претенциите сами по себе си. Никой не е казал, че са лошо.

# 877
Дренка така е, също абсурдно и нелепо е да казваме човек да си знае мястото (и спрямо него да предявява претенции).
Не мисля, че е необходимо да пояснявам защо. Нали сме в интелигентна среда с ниво от касиер нагоре.

# 878
  • София
В крайна сметка всичко опира до това дали това, което предлагаш, съвпада с това, което другият търси. Нищо друго няма значение. Като няма съвпадение, следващият, а не - ама я си промени претенциите (или направо спри да имаш такива), че да се класирам и аз. Иначе каква ниска топка трябва да си да се буташ на някого, който дори няма адекватни на възможностите си изисквания (според собствената ти оценка)?

# 879
Хайде сега, като сме интелигентни, да обясним защо цитираната програмистка трябва да намали претенциите, т.е да си знае мястото, а като кажем същото за касиерката - е дискриминация?

# 880
Ама да не ги намаля бе, защо толкова плоско? Преосмисля е думата Simple Smile

# 881
  • София
На какво основание?

# 882
Преосмислянето предполага възможно движение и в двете посоки по вертикала. Може да реши, че е нужно да вдигне още повече изискванията. Общото мнение във форума обаче е друго.

# 883
Хайде сега, като сме интелигентни, да обясним защо цитираната програмистка трябва да намали претенциите, т.е да си знае мястото, а като кажем същото за касиерката - е дискриминация?
Смисълът на цитираното изказване беше, че претенциите за романтичния живот зависят от професията, което е тъпня ¯\_(ツ)_/¯

# 884
Бе то претенциите са хубаво нещо, стига да има кой да отговори на тях отсреща. Иначе като минат годинките, тия с многото претенции или свалят критериите драстично и взимат квото има, или котките, кучетата, пиячката (за мъжете)

Общи условия

Активация на акаунт