Делене на сметки

• 23 438
  • 997
  •   1
Отговори
# 840
Да съм хубава жена в днешно време може да се тълкува по много начини.
Особено в Тайланд.

# 841
  • София
На първо търсене в Гугъл - ПИБ и Уникредит
Извинявам се, че връщам 40 стр. назад и може и да пропускам нещо, но през 2017-а точно в УниКредит искахме да ползваме продукт обща сметка и се оказа, че всъщност сметката пак е на името на 1 титуляр, който трябва да е клиент на банката и да има собствена сметка, тази да е втора, а вторият човек получава фиктивен клиентски профил в системата на банката. Титулярът вади пълномощно, в което посочва, че упълномощава втория човек да превежда, тегли и пр. сметката, вече не помня можеше ли и да я закрива. Няма достъп до мобилно банкиране, няма карти, тя беше със статут на спестовна. Ползвахме я около 2 години. Ако случайно са еволюирали, чудесно, но както виждате, рекламата не отговаряше на реалния продукт, поне по онова време.
Значи същото, като тази която ползваме в ОББ.
Може и единствено ПИБ предлагат тази услуга. Ама и там не съм разпитвала.

# 842
Хубавата жена не разчита само на външност,моля.
Вдига си акциите, когато е умна, образована, печелеща достатъчно, за да не виси на врата, на някой мъж, разчита предимно на себе си, харесвана и ухажвана е.

# 843
  • София
Там е работата, че повечето жени имат само изисквания и претенции. До там. Насреща 0, само фасони. Щото съм хубава и ще си се държа както си искам... Имам ги такива наоколо, имам наблюдения, затова го казвам.

И тогава ще си стоят сами. Както и мъжете, които искат младо барби, пък се свидят да дадат два лева за кафе и още живеят при мама. Примери бол във всички крайности, и двойно повече между тях. Но проблемът не е в претенциите. Претенциите на жената от примера са си напълно адекватни. Дали тя не е в позиция да има дори тях, или е попаднала на такъв, какъвто не може (или не иска) да покрие дори това, вече нямаме достатъчно информация да твърдим.

Иначе и моите наблюдения са по-близки до тези на Нарциса. Явно въпрос на среда.

# 844
  • Далечният изток
Слава богу не са ми в средата. Приятелки на приятели на мъжа ми.
За едната мога да разкажа съвсем пресен пример...
А, и една моя бивша приятелка е същата.

# 845
Абе човек има право на претенции, но ако някой почне с височина, килограми, обиколка на талията и гръдна обиколка на жената, ще има обидени и потресени насреща.
Или в случая с приятелката на Равена, да пита "Дообре, а ти ще ми правиш ли... всяка сутрин?" (баница, вий кво си помислихте Relaxed)

# 846
  • София
За мен всякакви претенции са ок. Нарича се подбор. Не намирам за ок някой да се превърща в нечий компромис, щото не било редно да се имат претенции. Всеки си търси според нуждите и предпочитанията.

Баница ли било? Еее, тогава не Laughing Те тоз критерий не мога да го изпълня Laughing

# 847
За мен всякакви претенции са ок. Нарича се подбор. Не намирам за ок някой да се превърща в нечий компромис, щото не било редно да се имат претенции. Всеки си търси според нуждите и предпочитанията.

Баница ли било? Еее, тогава не Laughing Те тоз критерий не мога да го изпълня Laughing
Само че има два вида претенции - адекватни/възможни и неадекватни/невъзможни за покриване.

# 848
  • София
Смятам за съвсем нормално хубава жена с професия и дете, поне да има претенции кога и къде ще се вижда с някой мъж. Като приятелката на Равена и моята приятелка.

# 849
  • Далечният изток
Може би сте прави. Тази/този с претенциите си има правото да си ги предявява. Вече за отсрещния доколко ще е приемливо, до къде ще позволи...

# 850
Не става дума за претенции, а за абсурдни притенции.

# 851
  • Далечният изток
Именно, Дидо, но за един може да е абсурдна, друг с радост да престира насреща...

# 852
  • София
Може би сте прави. Тази/този с претенциите си има правото да си ги предявява. Вече за отсрещния доколко ще е приемливо, до къде ще позволи...

А, ето тук е ключето. Като попаднеш на такъв с неадекватни претенции, от теб зависи да му кажеш сайонара. Все пак адекватността на претенциите зависи и от реципиента, тоест, неговите претенции може да са тотално не на място спрямо мен, но пък за друга да си пасват перфектно. А ако цялата работа е тотал щета, той дали ще се усети в даден момент, си е за него. Пък ако някоя рибка се хване, си е за нея. Тези процеси се саморегулират принципно.

# 853
Този, който не желае и най-вече не може да покрие претенциите, винаги ще ги смята за абсурдни. Смешното е, че търси начин да уязви не само 'претенциозния' , ами и онзи, който покрива изискванията. В тези теми винаги стигаме до реплики за умнокрасивите.

# 854
Претенциите на жената от примера са си напълно адекватни. Дали тя не е в позиция да има дори тях, или е попаднала на такъв, какъвто не може (или не иска) да покрие дори това
Ама то не е само до претенциите, а до начина по който се предявяват. И да има такъв дето може, че и желае да ги покрие, едва ли ще му хареса отношението. Човешката природа е доста предстазуема, типажите са точно определени и затова толкова пъти се спомена, че има несъвместимост между желаното и съществуващото ¯\_(ツ)_/¯

Общи условия

Активация на акаунт