Делене на сметки

• 23 598
  • 997
  •   1
Отговори
# 630
За тези които толкова се трогнаха от снега, искам да повторя, че съм в Канада и пада по 30 санта редовно. И да, не е всеки ден, когато няма ще направя друго.
И аз, и аз. Сутрин излизам от гаража в къщи и влизам в подземния гараж на офиса. Вечер същия маршрут, ама наобратно. Чудя се, кога ли ще си ползвам четката за кола? Мога спокойно и по пантофи да се придвижвам.
Може би, ако отида някой и друг път на ски или до магазина.
Едно време Танграта като обясняваше как откопавал коли на приятелки си виках: ''Брех да му се не види! Тоя да се беше цанил миньор в някоя мина по-полезен би бил!'' Rolling Eyes
Общо взето при днешните удобства в домакинството и ако човек не е мързелив жената има една, две роли в живота. Ако е широкоскроена и приятна компания може да бъде. Но това са екстри.
Може всичко, Дидо, докато не и писне.
При мен прагът на търпимост се разклаща неудържимо на третия месец.
Още 1-2 по инерция могат да са кяр за мъжа, но старанието от моя страна не е същото, та така!

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 21:13 от Ravenna

# 631
Може би не схващам, но да не би въртенето на баница, а и като цяло на домакинството да се счита за женска работа? Направи ми и друго впечатление, че Дренка си мисли, че нейния модел на семейство е приложим за всяко семейство. Сега сигурно ще каже не е така, но във всяка тема виждам, че налага гледната си точка. А относно свекървата много й здраве какво ще си мисли, ако не въртя баници. Всичко това абсурдно ми звучи, не сме в 19 век. 😀
Майка ми например сменя гумите на колата, докато баща ми шие. При тях никога не е имало мъжка и женска работа, кой каквото хване. Така е и в моето семейство. Аз лично приемам всякакви вариации, стига да не ми се налагат разни стигми.

# 632
Ако авторката чете темата, то тя е наръчник Simple Smile
Делиш ли, пресмяташ ли..Винаги някой се смята за прецакан или е!
Нещо, което правиш с удоволствие и любов, в един момент може да се приеме като твоя задача..Не говоря само за "баницата". Предполагам, че и при мъжете е така..Особено онези, които осигуряват всичко.
Някак уж с любов и в един момент, е нещо "не значимо" и нещо, което се "полага"..

# 633
Хем е наръчник темата хем не е.
Има ли някой който да вярва 💯% на теми от форума. Изключвам здравните, където може и да получиш адекватен съвет. Всичко друго е аз съм по-по-най или пускане на коментари-въдички. Има тук таме ценни и наивно-откровени постове и в  част от случаите  понасят упреци "ама как може". Та говорим си глупости, мерим си умнотиите, който чете между редовете, чете и така.

# 634
Моят модел за семейство не е приложим при всички. Бил е приложим при моите баби, които умело “водеха” мъж (тогава се е казвало така - еди коя си води лекар, другата - инженер, и т.н). Моделът на родителите ми е приложим при мен, с известни модификации. Никоя жена в семействата на родителите ми не е страдала от мързел или чувство за прецакване с домакинска работа и отношение към мъжа. Тва е.

# 635
Дренка, детето/ децата ти от какъв пол са?

# 636
Дренка, отново забелязвам, че споменаваш само жените какво правят за мъжете. Едно време всякак може да е било, но сега жените наравно работят с мъжете, та някой път и повече. Затова е редно с мъжа да си поделят задълженията. Аз не се чувствам "прецакана" да върша всички домакински задължения, чувствам се преуморена след работа и няма как да се захвана с всичко. Само ми кажи редно ли е да се приберем с ММ след работа, той да си опъне краката, а аз да започна да шетам. А въпросната "мъжка работа" не е всекидневна, не всеки ден нещо се разваля, даже се случва рядко. И какво аз изземвам всичко, а какво се очаква от него?

# 637
Три момичета. Жените, мои баби, лели на майка ми и баща ми работеха наравно с мъже. Престанете с това равно😂

# 638
  • София
Ама наистина стига с това равно, и стига с това "водене" на мъжете. Wink
Аз не виждам повод за гордост от това, че съм си намерила мъж, когото да "водя".
Бабите ми не харесват това.Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 22:42 от ~Étoile~

# 639
Три момичета, чудесно. Вселената си знае работата. В смисъл, поне една от трите ще е с различно от твоето виждане.

# 640
  • Далечният изток
Много пъти съм споделяла тук, как ми се иска да съм слабата, нищо неумееща, да ме "води" някой мъж, да взема решения, отговорности.... Ама в някой друг живот. В този съм се заявила вече уви.

# 641
Ми като си избирате такива мъже, търпете си ги.
Много голяма гордост е да се пънем до наси*ане, че не става да нашата. Щото мъжете - какможе да не правят точно каквото и ние. Ама разбира се, как иначе.
Викаш, да ми се връща, а? Аз обаче мъж си имам. Wink

# 642
Моят модел за семейство не е приложим при всички. Бил е приложим при моите баби, които умело “водеха” мъж (тогава се е казвало така - еди коя си води лекар, другата - инженер, и т.н). Моделът на родителите ми е приложим при мен, с известни модификации. Никоя жена в семействата на родителите ми не е страдала от мързел или чувство за прецакване с домакинска работа и отношение към мъжа. Тва е.

Чудесно! И аз имам семейство с традиции и ми е познато любов, емпатия и грижа!
И пак в семейната история имам пра баба затрила благоприличие от непримиримост!

# 643
Не, няма как да се престане с това равно. Искам да разбера защо се счита по подразбиране, че домакинските задължения са женска работа? Разбирам жената/мъжа да си е вкъщи и да върши всичко. Но да се разделят някакви задължения по полови признаци си е чиста дискриминация, за която е абсурдно да се говори в днешно време. Не мога да се побера в кожата си от такива изказвания.

# 644
Много пъти съм споделяла тук, как ми се иска да съм слабата, нищо неумееща, да ме "води" някой мъж, да взема решения, отговорности.... Ама в някой друг живот. В този съм се заявила вече уви.
Винаги може да се научат номера, ако ситуацията го налага... и ако ти се играят игрички.

Общи условия

Активация на акаунт