Делене на сметки

• 23 517
  • 997
  •   1
Отговори
# 705
Нямам против да правя 70 % от досадните домакински задължения, но готвенето ми е омразно на н- та степен !
За мен е задължително мъжът да има желание да отмени жената, да пусне пералня, да простре и тн
Айде не ща 5-степенно меню, но поне едни яйца да ми забърква понякога...( Той моят само тва умее в кухнята).
За мен е висша форма на любов да ме поглези, да прояви желание да помогне в нещо -. Иначе за чий дявол ми е тоя мъж, вибратор за 20 лв върши същата работа..
Егати мъжете, които познавам, иначе се кълнат колко ги е грижа и тн за жените, а ги мързи нещо толкова елементарно като палачинки да направят.
Никой не претендира за Бмвета и почивки на Карибите, но една прахосмукачка и една салата пак са си признак на обич и загриженост..

# 706
Цитат на: katerichka29
Иначе за чий дявол ми е тоя мъж, вибратор за 20 лв върши същата работа..
Това е абсурдно колкото мъж да твърди, че кукла от 200 лв. може да замени жена. Но ако те успокоява...
Повечето жени бъркате грижата с отменяне на ангажименти.
Аз говоря с мъжа ми мило по телефона за 5 минути. Останалото време си е моя работа.
Всичко си е твоя работа. Както и твърдението, че не приемаш за нормална ситуация, в която се намираш.

# 707
То мъже общо взето всичките имаме, къде за временна, къде за постоянна употреба. Ама като не е Янтра, коя/ кои от изказалите се напоследък са тия, дето не са мислили, когато са избирали?
Нищо лично, но ми се струва, че всички изказали се, вкл авторката, са си ок с изборите..
Щото съм имала три дъщери, и Вселената си знаела работата. Ми се закани една дама тука Simple Smile
Вие за кой приннцип ми разправяте, че не работи и защо се ежите на общо основание, като са ви ок мъжете. Какво искате принципно за себе си  и от чуждите мъже - нещо по принцип или по-конкретно?
По принцип и конкретно искам от чуждите мъже и най-вече жени да признаят, че поддържането на дом и семейство не се изчерпва с кафе, ФБ и маникюр. Не, че ми е важно, обаче нали е форум, защитавам си тезата.
 В частност от моя избраник съм доволна, защото имам избор, кеф ми на работа, кеф ми домакиня, като, разбира се, цялото семейство си поема плюсовете и минусите от тези решения.

# 708
В моето семейство любов има, но не мога да кажа същото за семейства, които жените изземват всички функции и са мултиробот. Не става въпрос кой какво ще върши, важното е колкото вие се грижите за мъжа, толкова и той за вас. Не знам защо не може да се схване какво пиша или се схваща, ама не е нормално жена да изисква от мъжа си 😀
Не, колежке.
Поантата е, че любов има само при щедрите плътни завеси. Ай си посмял да забележиш разлика в количеството и качеството на полаганите грижи, ай си извън кръга на любовта. И колкото по-голяма разлика виждаш, толкова по-малка ти е любовта.
В което има резон, ама колко е съществен зависи от това доколко е плътна завесата и/или доколко (ако) муфти половинката.

# 709
  • София
Митичния боб го правя за 30 мин в тенджерата под налягане и съм му царица.
Даже гостите ми си канят гости вкъщи на боб Laughing
Храната е любов, давайте.

# 710
Дренка не съм ти се заканила нищо за дъщерята. Често така се случва в живота.
Ако ми беше казала, че имаш синове пак щях да допусна, че за някой от тях нещата няма да изглеждат така, както ти ги описваш. Чисто статистически повече хора, повече възможности за разминаване във вижданията.
Освен това много умело ръчкаш други потребители по техните мазоли но при подобно отношение го играеш онеправдана.
Нищо лично нямам към никого в темата. Това не ми пречи да коментирам с пристрастие думите които те са избрали да употребят в разговора.
Казвам думите, които са избрали, защото гаранция за истинност и съвпадение с реала, че това, което казва всеки един от нас тук няма.

# 711
Явно не съм била ясна- за мен грижата и любовта се изразяват не в отмятане на ангажиментите, а в нещо мило, някой съкровен жест, та дори и крайният продукт да е калпав.
Аз всичко мога и сама да си свърша, но за мен е важно да има уважение, а не само пресмятане на сметки до стотинката.
Единият да чака всичко наготово, да помага минимално, и само да обвинява другият, че не е свършил Еди кое си.
А той да си лежи с най- новият филм, а аз да тичам да пазарувам, да готвя и после да приспивам бебето.
Винаги се трогвам, когато ме е отменил, иначе за какво се събираме в семейство ?
Семейство означава екип, заедно в разбирателство и хармония съжителстват, обичат се и донякъде равно си помагат в задачите.
Че по тая логика, единият ще лежи и ще си се занимава само с ремонти, а през останалото време ще пасува..Сама ще ми е по добре, поне няма да ме е яд, че се лишавам от филми и четене на книги заради някой неблагодарник( който се мръщи на храната и тя отива в кофата, щото нямал апетит)

# 712
Парите и те са израз на любов, приемайте!
Количеството и качеството на полаганите грижи подробно ги обсъдихме в една много стара, култова тема, В услуга на милото, обаче не бяхме чак толкова брутални, че да засегнем плащане, доколкото помня.

# 713
Айде сега, онеправдана 😂
Неслучайно ти реагирах по този начин(аз мъж си имам, личен пример съм дала и давам, но те да се оправят), но да не засегнеш пак на интелект и да стегне чепикът някъде другаде.
Ми, вземете ги научете тез синове как се обгрижва жена, не ме заплашвайте с Вселената😂

# 714
Ти ме цитираш и казваш, че едва ли не съм проклела дъщерите ти. Подбора на думи е важен.

# 715
Както и една работа като не я мислиш, да не я приказваш, особено като не знаеш как да я кажеш. Майтап да става, успокой се, не се стягай след всяко мое изказване, което не ти допада.
Но, да. Вселената си знай работата, щото всеки път като купя спално бельо с два плика, понеже ми е харесало, единия го прецаквам. Никво делене!😂

# 716
Твоят съвет важи и за теб! Ако вярваш, че нещата се връщат не дразни другите. Щото аз не знам какво приказвам само ти знаеш.

# 717
Беше оспорено от няколко човека, че това не са балансирани семейни отношения.
Ми няколкото човека нека си оспорват, това не ги прави "прави", още по-малко са прави да обясняват на друг кое е право и кое с кривина. Аз готвя защото мога, той ми сменя течността за чистачките защото знае откъде се отваря предния капак ¯\_(ツ)_/¯ Май комунизъм градим, всекиму според потребностите, от всеки според способностите Satisfied А това е най-напредналия строй, нали знаете Grin Това дето един бърше масата, а друг бил ИТ изкарвал повече пиксели през монитора си е див капитализъм, изцяло отрича социалното подпомагане, ами кой както си го е гласувал в домашния парламент, отвъд входната врата всяко семейство си има суверенитет.

# 718
Спокойно бе, и на теб ще ти се усмихне късметче, само да не го подритнеш, че като гледам - като нищо.

# 719
Досадни ставаме за другите, затова за по последно ти отговарям. Вече обясних думите си. Прочети пак, ако имаш колебания.
Ти мислиш, че другите мислят като теб и затова се засегна и ми връщаш пожелания.
Вичко е точно! Вселената си знае работата!

Общи условия

Активация на акаунт