Делене на сметки

• 23 447
  • 997
  •   1
Отговори
# 885
Хайде сега, като сме интелигентни, да обясним защо цитираната програмистка трябва да намали претенциите, т.е да си знае мястото, а като кажем същото за касиерката - е дискриминация?
Не съм казала за програмистката нищо такова. Нещо не следиш мнението ми.
Коментирам думите ти, така както са написани без да предполагам какво си искала да кажеш.
Дали претенциите са с покритие, основателни или не, значение има само за предявяващия ги. Ако си прави съпоставка на претенциите, и това което получава би следвало да ги повиши или намали по подразбиране. Ако не прави си е за негова сметка.
За страничните наблюдатели претенциите на Х нямат значение освен на ниво одумване.

# 886
Абе как така някаква си програмистка ще има изисквания? Я да хваща там някой за ушите и да го води дома, че да има на кого да прави баница.
Бе то претенциите са хубаво нещо, стига да има кой да отговори на тях отсреща. Иначе като минат годинките, тия с многото претенции или свалят критериите драстично и взимат квото има, или котките, кучетата, пиячката (за мъжете)
Така в един известен сериал героинята пита новото гадже на бившия си непрокопсаник:
- Какво му хареса на тоя?
- Чука добре и ме разсмива. На повече не се и надявам.

# 887
Професията е най-последното нещо, дето гледат мъжете, ама както и да е. Sunglasses

# 888
Хайде сега, като сме интелигентни, да обясним защо цитираната програмистка трябва да намали претенциите, т.е да си знае мястото, а като кажем същото за касиерката - е дискриминация?
Смисълът на цитираното изказване беше, че претенциите за романтичния живот зависят от професията, което е тъпня ¯\_(ツ)_/¯
Тъпнята е, че никой не го е твърдял, но все пак ще последват 5 страници как може да се каже такова злобно нещо Simple Smile
По принцип тука се знаем агитките - тая какво си мисли, като е хубава; или тая какво си мисли, като е с кариера; тоя без пари за къде е тръгнал; тая е алчна - нормално за жена... И така се получава един да говори за успехи и работа, а други 15 да му правят дайвърс анализи, понеже бил споменал красиви, с кариера, с пари, с..., пък било имало и хора без такива, ама те нищо ли не заслужавали. Ами ако следваме логиката на мотиката, която се цитира тук - щом не получават желаното, значи не го заслужават и трябва и да направят нещо по въпроса, не само да искат и мрънкат. Без значение в Силиконовата долина ли са, в Лидл ли, в някоя галерия ли.

# 889

На основание неточен мерник.

# 890
  • Пловдив
За мен не опира до коя касиерка, коя програмистка, а до това, че в така поставената ситуация излиза, че претенциите сами по себе си са нещо лошо. С което никак не мога да се съглася. Пък какви са критериите да придобиеш правото да имаш претенции, нека отговорят тези, които го оспорват.
Именно.
Това, че споменаването на някаква професия било дискриминационно... Не знам.
На мене разбирането ми е човек да си знае мястото. Щом иска нещо повече от това, което сам предлага - да работи върху себе си. Споменатият случай в Хубава жена е изключение (между другото, в оригиналния сценарий героинята на Робъртс е наркоманка и в края на филма никой не се катери по противопожарната стълба с букет между зъбите за нея). Щом пък е работил - да не бъде натискан в калта, понеже на друг не му е стигнал вътък (както е в поредна тема).
В реала - нали норвежкия крал Хакон се ожени за сервитьорката Мете-Марит, значи се случва. Разведена, с дете, с проблемен бивш, май и претъпник беше бившия... ама сега кралица.

# 891
Разбира се, че се случва. Принц Хари се ожени за разведена мулатка, по-възрастна от него. Филип пък, въпреки че е с потекло, беше консорт, не крал. (Всъщност, трябва да призная, че Меган не е съвсем същия пример, защото е имала собствени успехи, преди да се превърне в кралска снаха.)
Имам познати сервитьорки, взеха ги едри бизнесмени, родиха по 1-2 деца. Ама жените си бяха и все още са красавици, та едва ли за работата им с подноса са ги наградили с брачна халка.
Въпросът не е дали се случва, а колко често и на кого. Кралските особи, пък и по-простата аристокрация си е кът, няма за всички.

# 892
Изобщо не съм съгласна, че последното, което гледат мъжете, е професията. Личния ми опит показа точно обратото - първото, което питат, е "с какво се занимаваш", "в собствено жилище ли живееш, кой квартал", "активен шофьор ли си", "обичаш ли да правиш с......сутрин".  Някои хора казват претенции, други изисквания, трети списък с качества, обобщението е, че хората имат потребности и те трябва да бъдат удовлетворени, за предпочитане- двустранно.

# 893
  • София
Питат от формалност и да продължат разговора, повечето им е все тая.
Жените питат еволюционно и с пряк смисъл - ще ли се справи, ако си родим две деца.

# 894
Ако няма с….ки сутрин, няма и деца! Правете си сметката😂😂😂

# 895
Не бих казала- правят си сметката до колко си "от сой". И не е ли нормално жената да се чуди може ли да разчита на партньора при отглеждането на деца.
Касиерката ще има различни критерии от парижанката или наследницата- за едната ще е важно да има апартамент, за другата- да чете книги. Не говорим за право на претенции, а за различията им. И дори и хора от различни "локви" да се вземат, не смятам, че биха били щастливи в дългосрочен план, нищо, че мечтата на повечето от Търговище е да ги вземе някой гущер.

# 896
Ама вие сте установили корелация ли? Grinning

# 897
  • София
Скрит текст:
- Скъпа, защо след като се оженихме спря да правиш свирки?
- Ама, не съм спирала …

# 898
  • София
За да има деца, освен с****и сутрин, трябва да има и друго вечер Joy

Иначе някои се интересуват... къде за престиж, къде да те премерят в други отношения... някои пък предпочитат жената да не е прекалено дръпнала кариерно, че я кариерата приоритизира, я има прекалено много избор. Случаи всякакви. Да се търси общ знаменател е безсмислено упражнение. За това е хубаво човек да знае какво търси и какво може да даде. Така по-лесно пробира мотиките.

# 899
Ако човешкият род не простираше желанията си отвъд възможностите, щеше да е много назад еволюционно.
Принципът важи и за големите и за малките стъпки.
Сега, как човек би могъл да знае възможностите си е друга бира.

Общи условия

Активация на акаунт