ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 4

• 37 863
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Може ли да споделите по кои учебници учат по немски и докъде са стигнали?

Кое е училището на Пиза? Стана ми интересно с тази известност Grinning
Дъждец, в провинцията сме ние, това е училището https://ezikova-lovech.eu/%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bf%d0%b5%d0%bd%d … 0%bc%d0%b0%d0%bd/
Учат по  Exakt fur Dich на Klett.
Имах учебници от баткото, в нях беше писал с молив. Мислех да купя хубава гума и да изтрия писаното, все пак са сума си пари. При споменаването госпожата ме отряза, че не можело така, трябва да поръчам нови. Аз си замълчах, не иссах да си помисли лошо и да го гледа на криво. По-късно разбрах, че тя е дистрибутор на учебници. Затова ги задължи и речниците да вземем. И там 90лв. дадохме онзи ден ☹. Не ми се вярва да ги отвори, при положение, че има приложение на телефона, където слуша и произношението.
Kally May, при големият син знам логиката на оценяването на неговият учител в подготвителния клас - 50% от задачата - 3ка. Може би така е оценена и вашата работа, теста е взет за 50%. Ако знаят предварително, че ще има есе на класната работа, може учителят да е приел, че детето си е научило някакво есе наизуст и да си го е написало него, затова така да е реагирал. Някога така правехме по БЕЛ за класните. Учителката ни даваше 7-8 теми, като ще се падне 1 от тях за анализ. Развиваме ги предварително, учим ги и после само пишем запомненото.

# 631
  • София

The Invisible, я дай задачите, че ми стана любопитно. Вектори сега учиха и повече няма да учат до края на средния курс, така че трябва да може да се направи...

# 632

The Invisible, я дай задачите, че ми стана любопитно. Вектори сега учиха и повече няма да учат до края на средния курс, така че трябва да може да се направи...

заповядай
аз не можах да я реша, в другата тема ми я решиха, ама сега ако трябва пак няма да мога Flushed
а иначе с корен квадратен в задачите нямаше трудност, просто не бяха стигнали до там в материала

# 633
  • София
При нас и 60% си е двойка Simple Smile
Кали, честно казано, ако не е писал по темата, ако ще и 10 страници да е изписал, и на НВО-то биха му писали 0 т. В крайна сметка, темата на каквото и да било, определя съдържанието. И за да съм пределно ясна, ако съм на място на учителката, на контролното ще го порежа, но за мотивация бих му поставила и още една оценка, въз основа на това, което е написал.

# 634
  • София
Кали, за съжаление има учители които процедират по този начин, щом не е по темата намаляват или пък директно пишат ниска оценка. Такава беше една от учителките на девойката в старото училище.
Вектори, учеха в началото на учебната година. Сега са на квадратни уравнения.
Класни, още не са  правили. След ваканцията ще са. Правят, обаче всеки ден по някой тест, а понякога и по два.
Оценки, има 35. И на мен ми си струват малко, защото по БЕЛ, ИТ и информатика  има само по една. По повечето предмети е с по две. Най - много има по АЕ и математика.

# 635
Моят син има само 19. По музика и философия нито една .

# 636
  • София
Дъждец,
Exakt für dich A1 в момента, трябва да го довършат тази седмица.
Известната НЕГ е онази от "Вчера".

Кали, класната ни предупреди още преди  да почнат, че оценяването е много режещо, под 60% = 2ка, не съм наясно с оценяването (как се точкува), девойката не е ок с оценките- толкова 4ки не е имала за целият период 5-7 клас, но не се предава, което е добре ....

# 637
  • София
Благодаря ви за споделеното и за подкрепата, момичета Gift Heart ! Беше ми важно да си сверя часовника. Нямам намерение да влизам в полемики, още повече, че учителката я харесваме и аз, и синът.

Днес в училище са имали страхотен ден. Разменяли са си подаръци и е било много емоционално. Черпили са се с разни с разни дребни нещица и освен това били поканени да ядат и при 11-токласниците, които са ги извикали за помощ с храната JoyJoyJoy . Утре, като последен ден преди ваканцията, очаквам пак да е подобна "програмата".

Имам и един въпрос към майките с деца в ЕГ. Докъде са стигнали с материала по математика там?

# 638
  • София
Кали, правиха тест на корен квадратен и сега са на квадратни уравнения (някъде).

# 639
  • София
Кали, квадратни уравнения.

# 640
Сега ми се обади частната учителка по немски. Шокирана е, че са на 50стр. от ниво А2 по немски. До къде са вашите деца в ЕГ?

# 641
Пиза, виж Десем е споделила по-нагоре. По същия учебник като вас са, но А1.

По мат. са до квадратни уравнения.

# 642
  • Пловдив
Сега ми се обади частната учителка по немски. Шокирана е, че са на 50стр. от ниво А2 по немски. До къде са вашите деца в ЕГ?
със сигурност са на А2, но на коя страница... трябва да попитам специално да ти кажа, а сега е на училище.
Тя е шокирана, че са толкова напред или?

# 643
със сигурност са на А2, но на коя страница... трябва да попитам специално да ти кажа, а сега е на училище.
Тя е шокирана, че са толкова напред или?
Да, каза, че не е ОК да се препуска така през материала, особено в началото. Разпитвала го е как протичат часовете и каза, че той е споделил, че не слушат запеси на немски, а повечето време попълват учебниците. Че се ориентирал добре в попълването и ориентиране в текст, но слушане и говорене го няма никакво. Дано му помогне жената, тя ме успокои да не се притеснявам и ще влезе в час, но го почва отначало по нейна методика.

# 644
А как очаква че ще минат и В1.1 до края на годината? И нашите вече са на А2 и си е съвсем нормално темпото на учене. А дори не е в ЕГ където и избираемите са език. Все пак имат доста часове немски седмично.

Общи условия

Активация на акаунт