ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 4

• 37 870
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Като чета тук за класни работи и питах вчера набора " Вие класни кога ще правите?" отгавара беше , че по български вече минало. Тази година съм го оставила сам да се оправя, ако има въпроси да заповяда. Преди две седмици наш приятел звъни на ММ да го пита за задачи по електротехника, синът му студент и щял да има изпит. В тази връзка не мисля да уча с него като стане студент ( Дай боже!). Само чакаме да стане четвъртък да свършим работа , кемпера стегнат и дим да ни няма.

# 601
Маги, дано вече всички лоши неща останат зад вас и с настъпване на НГ да започнат само хубавите.
За ученето и аз се бях зарекла, че до 8ми клас ще се занимавям, но ето на-връщам се в екшъна, продължавам да натискам и изисквам. В неделя му цъфнаха 2 двойки по немски. Една от вторник, когато питахме да го освободи госпожата в петък и една от петък, когато все пак отиде на училище, а ние пътувахме 200км близо повече до Велинград. Направо съм ва предела на силите си. Затворих го там в апартамента уж да учи. На басейна за 1 час идва. Намерих му и някакви сайтове с упражнения. Силно разчитам на госпожата, която намерих. Дано успее да го издърпа от дъното, в което не знаех че се намираме. Досега като оценки имаше 2 4ки, откъде да знам, че е толкова зле. Сега изведнъж 2 двойки. Имам чувство, че откакто питахме за пустия ден се отприщи нещо у тази госпожа. Не че той не е виновен, но ако имах по-ранни индикации, нямаше така да оставя нещата.

# 602
  • София
Аз набора съм го оставила да се оправя сам, но петокласниците не смея - после ще има кратери за запълване в 7.клас Joy Купих сборници на Регалия с материала 8-10 клас и ги оставих на видно място в стаята му, но такова сумтене чух, че стана повече от ясно какво мисли за тях Joy

# 603
  • София
Ох, Бебчо, какво да ти кажа за моята работа... зор ще е няколко месеца, половин година може би... И хич не ми се искаше сега да си го причинявам (ММ се дипломира през юли, дъщерята - абитуриентка и кандидатстудентка, а аз в същото време доцентура да подготвям)... Не зная как ще се справя. Наборът съм го зарязала, засега успява и без натиск. Малката ще е в първи клас - кога да минат разни събития, кога да се зарадвам... Променят наредбата за първи клас пак - явно ще е в 14то... Защото ще имаме точки за всички училища в община Сердика (от Бенковски до Малашевци, но за 43 или 18 нъц - на затвора и до Сливница са границите... На 5 минути, но нямаме точки...)... Иде ми да се гръмна, но няма пък...

# 604
  • Пловдив
В неделя му цъфнаха 2 двойки по немски. Една от вторник, когато питахме да го освободи госпожата в петък и една от петък, когато все пак отиде на училище, а ние пътувахме 200км близо повече до Велинград. Направо съм ва предела на силите си. Затворих го там в апартамента уж да учи. На басейна за 1 час идва. Намерих му и някакви сайтове с упражнения. Силно разчитам на госпожата, която намерих.
... моят на класната по немски има 4. За срока пак ще е с толкова... при средно аритметично от около 15 оценки!
На родителската класната ги прехвали колко са дръпнали с езика, но аз си знам, че не става дума за моя.
За учител по немски мислех, но и от уроците като не учи

Скрит текст:
(защото го гледам, че това е причината - с едната ръка пише думите по 20 пъти, с другата превърта тик-ток! след училище се помотва с приятели, футбол е новата ни страст ... ей, такива! - крещях (сещам се анкетата на темата и моят отговор за метлата...), заплашвах, че ще му взема телелфона, ще му спра дневните)
- все ще е тая, затова засега задържам без частни уроци. Не зная до кога!

няма подходящ емотикон

# 605
Pisa,
 Моля да ми пратиш сайта с упражненията по немски . И моят е с втора двойка по немски 😡 ( да не са в едно училище ?).

# 606
  • София
Кати, идеята ти е добра. Макар че не е като да не е виждала деца, които живеят в тежки условия. В селото на свекърва ми има такива примери от малцинствата, които човек няма как да не забележи.  Но напомняне от време на време или посочване на нещо, което е пред очите ти, никога не е излишно.

Само да уточня, че "виж колко зле има, виж колко нещастни деца има, а ти имаш толкова много" няма голяма полза в случая. Т.е. не такъв тип набиване на канчета - а по-скоро - ето, виж тези / това (конкретно) дете, не мислиш ли, че е редно да направите нещо, за да подобрите техния живот / да им помогнете... един вид да се впрегне енергията в нещо [евентуално] градивно, тя има нужда в момента да спасява някого. Може да са бездомни циганчета, пардон, малък (50г) ром, може да са бездомни кучета, може да са врабчета с намаляваща популация (всичките тези обекти са съвсем истински и всеки от тях е достоен за внимание). И, за разлика от живота на негрите в САЩ, ако насочат усилията си към реално съществуващ проблем тук може и наистина да направят нещо. Може да постигнат нещо и да видят резултата. Примерно ако аз в момента бях на 14-17 и живеех в Младост щях да организирам всеки ден по 2 пъти - сутрешна и вечерна смяна - блокада на Община Младост по 15 минути. От малолетни и непълнолетни. С лозунги "Искаме да дишаме въздух". С максимално близки до противогази маски, които някой / някои от групата успеят да отмъкнат от някой баща. В подкрепа на създаването на парк м/у Младост и Горубляне (какъвто план имаше) и против построяването на нов жилищен комплекс там (какъвто план... има). Примерно ти казвам. Аз бях... как да кажа, много по-луда и много по... каквото си искаш сложи на мястото на многоточието от коя да е въздишаща по хомосексуалните негри и негърки пуберка. Е, имах късмет точно тогава да падне комунизЪмЪ, моята енергия отиде в организиране на охрана на мероприятията. Но в известен смисъл говоря от личен опит - тези не-точно-деца и не-все-още-възрастни просто имат нужда от кауза. За съжаление единствените каузи, които им се предлагат, са вносни такива.

Маги, хайде стига вече, плюй си три пъти зад лявото рамо, върти се три пъти на дясно... не знам, ама тази серия просто трябва да спре, дори и цялата следваща година да вървите назад / с гърба напред, горкият ти мъж... Прегръдки!

# 607
Pisa,
 Моля да ми пратиш сайта с упражненията по немски . И моят е с втора двойка по немски 😡 ( да не са в едно училище ?).
Този намерих аз https://www.lingudora.com/bg/%D0%BD%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%B8-%D0% … D0%B8%D1%8F/2#top
Този намери той:
https://my.babbel.com/en_GB/product-preview/DEU/b_core_to_live_v3/node/0
От утре започва и с частен учител, дано му оправи произношението. Ще изпусне Коледния концерт в училище, който много чакаше, но няма начин.

# 608
  • Варна
Pisa, точно щях да ти пиша и аз за сайта с упражненията.
Babel и аз си го свалих и платих за 1 година. Не е лоша опция да оптимизират знанията. Аз много често ползвах едни филмчета в YouTube - Extra auf Deutch. Много ми бяха полезни. Те са за началото на а2, но и сега да ги гледат ще им е от полза.
Относно двойките - аз направо незнам какво да кажа. Стартира супер слабо, на опашката на класа. Скоро ще достигнат двуцифрено число. Ужас! Уж и аз бях казала, че влиза в тази гимназия и аз приключвам с помагането, но ето на - с немски се занимавам щом ми остане време.
Иначе преди малко класната му написа оценката от класното - 5. Доволна съм много. Няма да има шанс за 5 за срока, но това е положението. Както той самия казва - всеки получава това, което заслужава!

# 609
  • София
Може да погледнете и уроците в Уча се. Според мен и моя син са добре направени и хубаво обяснени.

# 610
  • София
Помощта.... странно нещо е тя, някъде може да си мислим, че е нужна, тя да е нужна, но нуждаещият се да не показва с нищо, че му е необходима... Снощи мислих по въпроса, поплаках си тайно - докосна ме случайно съдбата на "познат", за който си нямах идея къде е, каква е .... отстрани не се различава.

red_violet, далече сте с Пиза (училища), за "нейното" бих казала, че е в по- известно от НЕГ (1ва) Joy, поне моята асоциация е такава Blush

Пиза, според мен произношението е най-малкия проблем, мисля, че си дойдат нещата на място.

Аз също планирам да се отдам на НЕ през почивните дни, т.е. да мъча девойката Joy.... поне на нивото в 8клас мога почти да отговоря Joy

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 10:04 от Desem

# 611
Може ли да споделите по кои учебници учат по немски и докъде са стигнали?

Кое е училището на Пиза? Стана ми интересно с тази известност Grinning

# 612
  • София
Днес за първи път ме хвана яд на учителка от новото училище.
Сега срочната оценка ще бъде най-вероятно 4 вместо 5. Много си говорихме днес с набора, защото му беше адски криво. Припомних му, че ние не сме бележкари, а се стремим към знанията, но си имаше нужда от успокояване.
Confused

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 14:23 от Kally May

# 613
Не мога да преценя, не им познавам критериите, но ми се вижда несправедливо орязване. Може да има значение колко точно е отклонението? Ако темата е да разкажем на гост за нашия град, а детето е писало как той е на гости в друг град, санкционирането е несправедливо. Ако обаче темата е училище, а детето пише за ваканция, би било смущаващо, че коренно различно пише.

Никога не съм разбирала това "святкане" на ниски оценки като стимул. Може би защото съм имала великолепни учители по езици. Очевидно, че първите дни и месеци няма как да сме на ниво, но като първолачета ни обгрижваха да проговорим. Тя и системета беше твърде различна, като гледам сега по сина ми.Но нека ниските оценки не плашат децата, това е просто едно незначително камъче по дългата пътека на усвояване на тайнитеэна езика.

# 614
  • В центъра на моретата
Добри, какъв е този сняг в Александрия и Кайро, училищата затворени? Ако трябва да пращаме снегорини? Simple Smile
При нашите класни работи още не са правили, май всички ще са през януари. Само контролни имат по 2-3 на седмица по английски език. Засега се готви за олимпиада по АЕ - класната ги оставя след часовете, за да им прави диктовки. По БЕЛ много бавно май вървят с материала - започнаха Сафо, ама каквото-такова.

Общи условия

Активация на акаунт