ДЕКЕМВРИ наближава вече, скоро ще гушкаме малкото човече! (Тема 8/2021)

• 34 043
  • 719
  •   1
Отговори
# 120
Криси, стискаме палции! Успех и възможно най-леко да е! ❤️🍀🍀

# 121
Amandine и аз вече три месеца играя с детето легнала - той е на 3г, за щастие като цяло спокойно дете и разбира, че ме боли коремчето и трябва да го пази. Лягам на дивана и идва до мен - четем книжки, редим пъзели или строим с Лего, рисуваме/оцветяваме, има едни занимателни книжки в които свързваме някакви неща или лепим стикери, играем с пластелин, носи разни багери и камиони до мен и товарим, "асфалтира" ми краката с един валяк (много хубав масаж 😂).  В неговата стая играем на пикник и палатка - аз лягам на земята в палатката, а той ми "готви" на детската кухня и после си правим пикник 😆

# 122
Криси стискаме палци и мисли само позитивно Heart

# 123
Amandine,  и при мен горе долу е като при Butterfly, само че дъщеря ми е на 4, които навърши наскоро и покрай множеството подаръци все още с тях се заиграва. Правихме някакъв еднорог от картон, който й подариха с една книжка. Рисува с лъскави лепила пак от тях, с конструктора сама строи, после само й помагам да раздели частите и наново. Един комплект с дървени мъниста има, аз държа единия край на конеца, тя ниже у общо взето такива неща. Към 20 ч вече започват да се гонят и търкалят с баща си по земята да поизразходи наистина малко малко енергия. 😂

И да не е пълен офтопик, записах си час за първите тонове за понеделник. Малко се бях ошашкала вчера, че слабо усещах движенията, но вечерта си навакса момъка. Като че ли го усещам обаче доста надолу. До сега все в ребрата ме "биеше", пък от днес го усещам 3-4 пръста над пъпа.

# 124
Криси, стискаме палци да мине леко и бързо, и секциото, и вируса.
И аз онзи ден от приятелка чух ( тя роди миналия декември) , че на нейна приятелка преди около месец са отказали планово секцио заради забраната и много се учудих. То колко да е планово, като така или иначе трябва да се роди. При приятелката ми пък се било получило преносване (тя искаше да ражда нормално) и на десетия ден лекарката, която я е следила й казала да не я занимава повече, вече било 22 дек и Коледа и не знам какво, тя не можела да я чака. Аз не разбирам, ако някой лекар не иска да работи по празниците казва ли предварително, особено като вижда, че след термин бебето не тръгва.

# 125
Моят син е на 1 година и 3 месеца, та си е още бебе. Нито се заиграва сам за дълго, нито мога да си рисувам и т.н с него.
Добре че е мъжът ми, че на мен вече и в столчето за хранене ми е трудно да го вдигам и слагам.
И е завидните 13кг, та и да го нося не мога вече.

# 126
Здравейте!
Приеха ме в ковид отделението в Шейново.
В 9.30 ми изтекоха водите и падна въпросната   тапа.В 37+2 дни съм.
Сложиха ми дексаметазон и включиха магнезий .Утре ще е секциото.Не успях да задържа до 30 да изтече карантината.
Съжалявам за така стеклите се обстоятелства, кураж! Flowers Four Leaf Clover Очакваме да се включиш с повече подробности как е минало всичко и как се чувстваш.

# 127
Момичета знам, че всичко е индивидуално ама да попитам. Вие през бременността колко килограма качихте?

# 128
Имате ли  подготвени помпи за кърма,при необходимост от такава, когато се роди бебето. И съответно имате ли мнение и отзиви за Medela harmony ръчна е. Някой с първо детенце ползвал ли я е? Трудно ли става изпомпването? Благодаря предварително за споделените мнения.

# 129
Габи, аз за кг не знам какво да кажа, тъй като бях 50 като забременях, първите три месеца паднах на 43, преди седмица се теглих последно бях 55,5.
С първата бременност качих 9 кг само, също много повръщах в началото.

За помпа за кърма не съм предвидила да нося за болницата. Имам една ръчна на неизвестна марка, ако се наложи ще карам мъжът ми да я донесе. Иначе за на Медела само хубави отзиви съм чувала.

Колкото до лекарите и празниците, ясно е че на никой не му се работи по тези дати, но все пак, ако е избор на екип би трябвало да се изяснят тези неща. Аз нали съм се нагласила, че ще е преди празниците, не съм го мислила толкова.

# 130
Аз съм си купила електрическа на Medela, тъй като ще ми се наложи да я използвам постоянно в началото. За въпросната ръчна съм чула добри отзиви. Беше много намалена, когато купувах и моята, и най-вероятно щях да я купя и аз, ако не ми беше такъв случая (да не мога да кърмя детето)

# 131
Имате ли  подготвени помпи за кърма,при необходимост от такава, когато се роди бебето. И съответно имате ли мнение и отзиви за Medela harmony ръчна е. Някой с първо детенце ползвал ли я е? Трудно ли става изпомпването? Благодаря предварително за споделените мнения.

Чувала съм добри отзиви за нея. Аз ще ползвам на Philips Avent

# 132
Имате ли  подготвени помпи за кърма,при необходимост от такава, когато се роди бебето. И съответно имате ли мнение и отзиви за Medela harmony ръчна е. Някой с първо детенце ползвал ли я е? Трудно ли става изпомпването? Благодаря предварително за споделените мнения.
Аз я имам, от преди,  големи количества да се изпомпват не е  лесно, но съм я използвала за облекчаване - когато гърдите са били препълнени ме е спасявала както и за стимулация за производство на мляко (същата стимулация е ако бебето стои дълго време на гърда).  
В началото основно ми е била потребна, после почти не съм я използвала. Като цяло като се регулира кърменето в първите седмици, гърдите произвеждат колкото е нужно за бебето и няма за изцеждане (поне при мен беше така). Не съм съхранявала количества кърма, или най- много 1-2 шишенца, не ми е било нужно. Иначе ако ежедневно се изцежда някакво количество гърдите ще си го произвеждат това количество и ще има, но за мен е безсмислено и трудоемко.

Сравнение с друга марка или с електрическа не мога да направя, но за описаните цели е напълно ок помпата.

Ако по някаква причина майката и бебето не са заедно в началото също би била полезна, за да се запази и стимулира лактацията.

Килограмите до момента са ми  12,5-13, надявам се да не качвам повече. Като цяло е в норма това, но за мен са много, защото стартирах 58, при обичайни за мен 54... Дано намеря мотивация да ги сваля ..

# 133
Момичета, аз ви поизпуснах... Мислех, че следя темата.
Честито бебета на всички родили. Да са живи и здрави, останалото после ще го постигнат. А на вас бързо възстановяване Hug
Потресена съм от историята за Щерев, аз и преди това не ги харесвах, сега съвсем.
Аз вече съм вкъщи с Даяна и скоро чакаме и Адриана да изпишат. Забавно е сега, представям си после. Сутринта калпазанката минира пода докато я занеса да я измия Joy
Аз взех помпа Спектра С2, това ми каза Ася да взема.

# 134
Fairy способни са на всякакви творение малките човечета 😂 При теб скоро ще са по две 😊

За помпата - имам от първото раждане ръчна, само че на Филипс и я ползвах за целите, които Amandine е описала. Свърши ми чудесна работа, сега първоначално няма да я слагам в багажа за болницата, ако има нужда ММ ще я донесе. Ако обаче трябва често и изцяло да се цедите (в случая, в който е Алисън) електрическата със сигурност е за предпочитане.

За килограмите - от утре съм 37г.с. и съм +10кг. С първата бременност бях +10 в деня преди раждането в 39г.с. Предполагам че докато родя ще кача още поне един, но пък тази бременност започнах с един по-малко от първата и предполагам ще вляза да раждам същите килограми. Доволна съм при положение, че от 3-4 месеца само лежа и ям 😂

Общи условия

Активация на акаунт