ДЕКЕМВРИ наближава вече, скоро ще гушкаме малкото човече! (Тема 8/2021)

• 34 068
  • 719
  •   1
Отговори
# 165
BlueFlame, честито щастие!
Жив и здрав да е и скоро да си го гушнеш, ако не са ти го дали още Heart

# 166
Здравейте, ние с бебе Силвена вече сме си у дома, раждането ми беше леко неочаквано, защото се гласих за нормално, но се наложи спешно секцио, без никакви признаци две седмици преди термин, просто станах сутринта от сън и водите ми изтекоха буквално всичките наведнъж, без болка, без разкритие,и така за 15 мин, докато стигнем до болницата нямах грам води, и за 1 час се роди малката, куп изследвания за мен и бебе, всички търсиха причина за така внезапното изтичане на водите,в крайна сметка нито аз, нито бебка имаме някаква инфекция, просто е решила да се роди, а за мен това беше най-щастливия момент на света🙂На всички които предстои раждане, искам да кажа, не се страхувайте, когато видите очичките на бебчо всичко минава и болка и страх

# 167
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, като наближаваме вече края, усещате ли бебетата така активни, както преди? Моята беба е малко мудна и поспалива последните дни. Утре сме на преглед и тонове, надявам се да е добре.

# 168
Моят не се спира.
Такива шутове ми удря вечер, че направоооо...
Като приспивам големия, той се гушка в мен и така заспива. Обаче сега малкият почва да рита големия в гърба като се гушка в мен Joy

# 169
Момичета, като наближаваме вече края, усещате ли бебетата така активни, както преди? Моята беба е малко мудна и поспалива последните дни. Утре сме на преглед и тонове, надявам се да е добре.
Моето си е активно. Дано всичко е наред при вас. Само един ден имах с пасивни движениения, и много мислех дали да не ходя на преглед, но после се разшава .

# 170
  • София
Добре дошъл на малкия Калоян! 🍀❤️

blue.angel, при мен е страшна гимнастика всеки ден. Рита, скача, блъска, бута.. А краката й все отляво ме ръчка, ама много в ляво и изобщо не мога да спя на тая страна. Като легна и като ми удари няколко къча имам чувството, че посинявам отвътре.
Та.. Цял ден лежа и цяла нощ почти спя на дясната си страна. Имам чувството че ще ми изгният кокалите вече там. 😁

# 171
  • London
Блу, на всяка моя консултация ми повтарят, че бебчето до термин трябва да го усещаме. Движенията не са като в 6-7ми месец, но ги има. Може и да има малко по-мудни дни, но твърдението, че им е тясно и не мърдат накрая е голят мит.

# 172
и при мен има по- спокойни дни, обзема ме леко безпокойство в такива моменти, после идва бурна фаза и пак се питам дали не е в стрес детето и затова така буйства. Успех утре и спокойствие!

# 173
И при мен имаше серия много бурни дни. И всеки ден е все по-болезнено. Днес е далеч по-спокоен, но пак шава. Рош и мен ме ръчка много в ляво, ама много, чак се чудя как е възможно да стига до там. На последните няколко прегледа не ми казаха колко го измерват да тежи,  та ми е много интересно вече колко всъщност е голям.

# 174
  • София
Али, при мен е отстрани на талията почти. Чак си мисля, че съм някаква крива отвътре и и аз се чудя как стига до там.
Отдясно се гъзи, ама не достига чак такива ширини. А главицата е ниско долу и все се опитвам да си представя как се е усукала така. 🙄😁

# 175
И при мен е повече от една страна, мисля ,че плацентата е от другата. Док беше казал преди време, че е предна, леко в ляво, а бебче все се движи от дясно.

# 176
  • до най-прекрасния мъж
Моята се движи, просто не блъска ритници като преди, а се движи по-мудно и плавно някак. Иначе, усещам си я, не е като да не я. Има и по-буйни дни, но сякаш не е като 6-7 месец, когато правеше много лупинги и много риташе. Някак по-различно е. Тя е седалищно, възможно ли е да е от това? Усещам я по-скоро да бута, не толкова да рита.

# 177
  • London
Оо, отдавна не е като ония месеци, нямат място за такива засилки 😃 Щом я усещаш да се движи, това е важно.
При мен основно е подпиране на крачетата отстрани на корема и се вижда как изпъкват бабунки 😆

# 178
  • София
Блу, мисля, че е нормално. Все пак мястото им вече е по-малко. Щом усещаш движения, не мисля че има за какво да се тревожиш. 😊
 В приложението ми пише че след 34-5 седмица околоплодните води намаляват, матката вече не расте и затова на бебоците им става тясно. А движенията могат да станат по плавни. 😊

# 179
При мен също има дни, в които е по-мудна и спокойна (но я усещам да си се мести), има и дни като вчера и днес, в които не спира да рита и да се бута силно и активно.
С първата ми бременност движенията станаха по-мудни и слаби няколко дни преди раждането, защото вече беше влязъл много ниско в таза и нямаше накъде да мърда.

Аmandine при мен пък е обратно - плацента предна леко в дясно, а бебето в ляво и едни крака, които от вчера са се запънали в дясно чак назад към талията (бившата талия).

Аз пък днес оптимистично си поръчах яке, пролетни блузки и тениски за пролетта в моя си размер от преди бременността - дано положението до тогава да се е подобрило и да ми станат 😂

Общи условия

Активация на акаунт