ДЕКЕМВРИ наближава вече, скоро ще гушкаме малкото човече! (Тема 8/2021)

• 34 097
  • 719
  •   1
Отговори
# 495
Фейри, успех с изграждането на "режима" с малките! Heart
За тези кърпички ли казваш, че ви помогнаха -

# 496
Добре дошли на новите бебенца! Нека бъдат здрави! 🍀
Аз минавам само да кажа, че нямам никакви признаци за раждане, нито тапа, нито контракции, ни-щи-чко.... Гледам го този корем и все си е там, където си беше 😄Днес съм точно 39 г. с., вчера бях на тонове, другата седмица отново.
Момичета, до последно ли ходите на прегледи, защото моя последен беше миналата седмица и док ми каза , ако не съм родила до термин да отида да ме види? 🙄

# 497
Фейри, успех с изграждането на "режима" с малките! Heart
За тези кърпички ли казваш, че ви помогнаха -

Да, точно тези.

# 498
Подсеченото при баткото го оправих с бепантен, миене на мивката след акане, лайка варихме и с марлички минавахме. Беше без кожа на дупето,  за няколко дена се оправи. Преди това два дена мазах със судо крем, но той изсушаваше. Правеше коричка и после падаше.

# 499
FB и tara, честити бебчета! Да растат здрави и много щастливи! 💐

dee по назад беше питала как разбирам, че не стига коластрата/кърмата - седи дълго време на гърда, после като се пусне реве и пак върти глава и търси с уста да яде, лапа си ръчичките, като и дам доза мляко изпива цялото или част от него. Като се прибрах вкъщи пробвах и да цедя - изцедих 20-30мл, а от шише изпива 40-60мл.

# 500
Благодаря ви, момичета. Беба тръгна сама, така, че се радвам, че си избра датата. Вечерта около 6-7ч. забелязах слузесто жълто/кърваво. Предположих, че може да е част от тапата, но не се притесних, защото нали може много време преди това да падне. Вечеряхме и преди лягане отново имах същото, но този път по-голямо количество и повече розово/червено. След около час започнаха контракции, които бързо станаха на 6-7 мин. леко болезнени. Докато се чудех да звъня ли на лекаря, намаляха и спряха. Легнах да спя, като преди това сложих багажа до вратата😀. Събудих се около 4-5ч. и когато отидох до тоалетна пак част от тапата. Започнаха и контракции и ... така. Отидох в болницата,  тест за коронавирус, тонове и секцио. Мисля, че Лайка е права, че второто боли повече от първото.
Започнахме кърмене, за сега цока, но много бързо заспива и се побутваме и по-бавно става. Надявам се, когато се приберем вкъщи да се подредят нещата, защото тук в болницата изобщо не мога да намеря удобно място и веднага се отрази на зърната, като ми се разраниха. Боли, но мажа крем.

# 501
Добър вечер на всички❤️ Честито на всички мамии..
Е, да ви се похваля и аз.. Днес в 10:15ч. станах мама на прекрасно момиченце❤️
Секциото мина много добре, отпускането на упойката също.. Бях психически подготвена, че ще бъде далеч по-страшно, което обяснява последните седмици безсъние😁

# 502
Честито, Иве! Бъдете здрави и щастливи заедно, много, много да ви радва! Скорошно гушкане у дома! 🎉🎂💐❤️

# 503
Честита рожба, Ивелина ♥️
Да е жива и здрава принцесата 🙏
На теб бързо възстановяване 🙂🌹

# 504
Здравейте и от мен!
Да се отчета и аз след вчерашния преглед. В 38+4 г.с. бебка е между 3500 - 3600 гр, за сега има достатъчно води и плацентата е ОК, тоновете са Ок. Доктора започва да се тревожи дали ще мога да я родя нормално, заради рамерите, въпреки че главичката, стомахчето, бедрото отговарят + - няколко дни за г с , аз съм с нормално телосложение, 1,67м висока, качих 10 кг за бременността. До колкото разбрах доктора е привърженик на раждане чрез секцио, но на мен ми се иска да пробрам нормално. Каза ми, че не трябва много да се бавим, защото след определен момент бебето вече започва да не се чувства толкова добре вътре, а само по малко наддава, което пък ще е в минус за мен -дали изобщо ще успея да родя нормално голямо бебче. След което държеше да ме прегледа и мануално и да направи така нареченото туширане, за да можем да забързаме бебка. Емии...не беше най-приятното нещо...оказа се, че шийката още е доста дълга, разкритие нямам - 0.5 см, главичката е подвижна. Всичко говори за това, че бебка още не е готова да излиза и сега след прегледа освен, че съм с кафениково зацапване ами и абсолютно разбъркани мисли - дали правя най-доброто за бебка, дали ще се справя, дали не се правя на герой, за това, че бих искала да родя нормално...мрън-мрън!

# 505
Снощи се роди моята девойка. Лежах за антибиотик, но тоновете не им харесаха и я извадиха. Водите са били зелени.
Роди се в 36 +4 дни, 2 500 гр, 46 см.
За сега е в кувиоз докато се адаптира, ще я тестват за инфекция. Антибиотици й дават, на мен също.
Аз се чувствам мн добре, въпреки че е второ секцио. И махането на серклажа изтърпях.

# 506
  • София
Живи и здрави да са новородените, много да адват всички.
КК, бързо възстановяване и бързо да минава всичко с антибиотиците и да си се гушкате във вкъщи.
R3nichka, разбира се че правиш най-доброто за детенцето си, отделно най-доброто (ако нямаш разбира се медицински показатели, а не просто прищявка на лекар) е нормалното раждане, все пак природата си го е измислила. Евалата правя на лекари като моето АГ, което въпреки евентуалните неудобства за нея прави всичко възможно да се аждат повече бебчета нормално. Измерванията винаги са относителни в тези напреднали седмици. Има много случаи с измервания уж за голямо бебе и предизвикани раждания пък то се ражда под 3 килограма. Както вече писах при мен въпреки тройно увита пъпна връв лекарката каза че може да пробваме нормално, но бяхме подготвени и за спешно секцио, което слава богу не се наложи.

# 507
Честито на всички мами. Да са живи и здрави бебчетата и бързо да се възстановяват мамите Heart

# 508
Честити рожбички, момичета Hug

# 509
Добре дошли на новите бебчета - да са живи и здрави! 💐

Алисън, мислим те - драсни някой ред, когато имаш възможност. Надявам се всичко да върви по план! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт