ДЕКЕМВРИ наближава вече, скоро ще гушкаме малкото човече! (Тема 8/2021)

• 34 080
  • 719
  •   1
Отговори
# 570
  • до най-прекрасния мъж
Ирен, не й стига кърмата. Изяжда и двете гърди и иска още. Като цедях два дни видях, че кърмата не стига, излизаше по 30-40 мл, а тя ядеше по 60-70. Гладна ли е, веднага давам да суче, но не стига. Само 1-2 пъти давах само АМ, като се върнах от болницата, защото гърдите ми бяха на рана и болеше адски. После почнах да цедя и да давам с шише кърма. Така се и ориентирах какво изцеждам и колко дояжда. Искам да сме само на кърма, но засега това е положението. Пия от вчера чай за лактацията, дано помогне. Единствено снощи след дългия й сън се насъбра доста мляко и като изяде двете гърди, заспа. Нямаме режим, когато се събуди гладна, давам. Така е било от самото начало. Даже в болницата казвах да не я хранят с АМ, като я вземат за тоалет, за да суче. Ако имаш идеи как да вдигна млякото, ще съм ти благодарна. Иначе, мисля, че вече е кърма или преходно мляко, стана белезникава, не е коластра вече.

# 571
Най-лесният начин за увеличаване на кърмата е често нощно хранене и като цяло честото кърмене. В начлото правехме по 12 хранения. Буквално през час-два беше на цица по за час някъде. Като си регулира количеството кърма, сам си разреди храненията.
Имаше нещо , което Ася препоръчва- някакъв чай, но не съм се задълбочавала. Можеш да потърсиш из лекциите й или на страницата й.
Аз пробвах веднъж да цедя с помпа ,сега в събота, че бях на маникюр и да се застраховам, ако огладнее бебчо през това време и само някакви капчици излязоха. На ръка успях да изцедя към 40мл общо от двете гърди, но съм сигурна , че бебо изсуква доста повече, предвид , че за 10 дни беше качил към 400гр.

# 572
Ирен, не й стига кърмата. Изяжда и двете гърди и иска още. Като цедях два дни видях, че кърмата не стига, излизаше по 30-40 мл, а тя ядеше по 60-70. Гладна ли е, веднага давам да суче, но не стига. Само 1-2 пъти давах само АМ, като се върнах от болницата, защото гърдите ми бяха на рана и болеше адски. После почнах да цедя и да давам с шише кърма. Така се и ориентирах какво изцеждам и колко дояжда. Искам да сме само на кърма, но засега това е положението. Пия от вчера чай за лактацията, дано помогне. Единствено снощи след дългия й сън се насъбра доста мляко и като изяде двете гърди, заспа. Нямаме режим, когато се събуди гладна, давам. Така е било от самото начало. Даже в болницата казвах да не я хранят с АМ, като я вземат за тоалет, за да суче. Ако имаш идеи как да вдигна млякото, ще съм ти благодарна. Иначе, мисля, че вече е кърма или преходно мляко, стана белезникава, не е коластра вече.

С миналито ми дете мислех по същият начин. Цедях се, но не излизаше много. Звънях на консултант тя обясни, че това което бебетп може да изсуче, не може да го изпомпаш. Така че не си мисли, че като не изцеждаш достатъчно то не се наяжда

# 573
  • до най-прекрасния мъж
Да, но тя е гладна и си го показва. Върти глава, яде си ръцете, нервничи. Като й дам, може 10 мл да изпие, но се успокоява и заспива. Винаги съм се водила по нея, не по часове. Помпата ми е само ориентир, не критерий. През нощта яде без да прескача хранене.

# 574
Dee, пиши, когато можеш!
  Честити рожбички на всички !Няма по-голямо щастие, наслаждавайте се и се гушкайте!

# 575
Въпрос към мамите които вече родиха... Водите изведнъж ли ви изтекоха. Че пак да не се филмирам излишно... На бельото ми е влажно пък след тоалетна винаги се бърша...

# 576
Faith  добре дошъл да е Николай - жив и здрав да расте! 💐

dee стискам палци всичко да мине (или вече да е минало) добре и възможно най-леко! Ще те чакаме с хубавите новини 😊

blue.angel и при нас положението с храненето е същото.. седи дълго на гърда, после реве, давам добавка АМ и се успокоява. Пробвах с цедене и излизат около 30мл общо, после дохранвам с АМ, защото тя яде вече по 60мл.

За водите - при мен малко изтекоха точно преди да тръгнем за болницата и по пътя малко, защото превръзката ми беше мокра, но в болницата ми ги доспукаха.

# 577
Благодаря за отговорите момичета . И аз си мислех, че не е нещо кой знае какво това пука е, но ми беше странно и реших да питам аз ли съм единствената 🤣

# 578
Мамчета, след тоновете днес които бяха okay АГ ме прегледа и каза, че съм с 3-4см разкритие и май скоро ще се случат нещата при нас. А ми се искаше да си дочака термина момъка...

# 579
  • до най-прекрасния мъж
Моите води изтекоха почти наведнъж. Докато спях (бях с адско главоболие и колко съм спала е друг въпрос), усетих едно пукане, като ритник от беба, но някак по-различно и почти веднага усетих нещо топло във влагалището. Реших да стана и водите ми текнаха по клина, все едно съм се напишкала, ама сериозно напишкала.  Ударих една бърза вода, облякох се и сложих средродилни превръзка. До болницата вече беше понамокрена. Там пред операционна я свалих и капеше по краката.
Но зависи къде са спукани - моите бяха долу ниско и му оперираха веднага. А с мен имаше момиче с течащи от на обяд на предния ден. Оперираха я на сутринта. Ако е спукан горе, капе по малко.

# 580
Честито на новите мами и новите бебочета!
За ябълковия сок - дават го, че помага за възстановяване след операции. Когато раждах първата ми дъщеря, в болницата в стаята ни даваха по един сок 1л от ябълка и шише вода 1,5л и трябваше да ги изпием през деня. Този път си бях взела, че разбрах, че вече не дават. Не зная вярно ли е. Дори и да не помогне, няма да навреди.
За кърменето. Поради неудобна позиция в болницата и аз се бях разранила, но на Ласинох крема чудеса върши. След сучене, когато бебето заспи, намазвам зърната, вдигам блузата и стоя така до следващо кърмене.
За оригването - мисия невъзможна. След като заспи на гърда, вдигна ли я, се събужда. И не се и оригва после😂. За това първа гърда, вдигам малко да видя ще се оригне ли, ако не - втора гърда. После си я слагам да легне. Връща по малко от време на време.
Не иска да спи и много в леглото си, но спи в пъти по-добре в чувалче, отколкото със завивки. Чувала на Ейнджъл бейби е супер. Имам и друг - турски, но българският е много по-добър и като модел и като изпълнение.
Дее, дано при теб всичко е наред и да се похвалиш.
Алисън също я мисля. Стискам палци.
Пиша по-рядко, че съня не стига, но ви чета редовно💗

# 581
Здравейте, момичета! Честито на новите мами, нека всички дечица са здрави и щастливи! ❤️🎀🍀🎉

В 1.30 на 14ти дойде Лъчезар, успях с естественото раждане 😊

Бързо стана всичко и екипът беше мечта, много грижовни. Изложих се на напъните, а преживях ужасните болки. Не можах да напъвам добре, защото не усетих почти никакви напъни, а той вече се показва 😀😳 Лекарката го избута направо, успях явно нещо да направя в последния момент и сравнително бързо се появи. Иначе се гордея със себе си 😀

Драма ми е кърменето сега. Дадоха ми го около 7ч и до обед вече имах 3 различни указания, но главно ме оставиха сама (друг екип). Противоречива и пълна липса на информация на място плюс никакъв реален опит = всичко четено ми изтече през ушите. Дръпна нещо де, но не правилно. Казаха ми за силиконови накрайници, че зърната нямат никаква форма, пробвахме на обед и поне малко капки коластра глътна.  Дори и с накрайниците ми се струваше някак плитко и нещо са доста неудобни за поставяне.

Обаче той става още по-сънлив и даже едвам пие АМ. Казаха, че е нормално да е толкова поспалив и да ни дам време... На обед разрани едното зърно, как се мъчих в началото да го сгъвам с ареолата за прословутия 'сандвич'...

Опитните кърмещи още от началото - какви са съветите ви за първите дни освен честите проби? Сутринта поне имаше някакво желание, а сега даже за изкуственото няма, камо ли за мен. Дръпнах малко с помпата за  стимуция следобеда, когато той съвсем отказа и едвам една капка се оформи. Другото зърно почива.

Не помагат тук организирано за кърменето и дано закрепим положението, докато потърся консултант вкъщи.

# 582
Дии, браво, момиче! Цял ден те мислех. Blush
Да е много здрав Лъчезар, много радост да носи на цялото семейство!

# 583
  • София
Dee, честит да е Лъчезар! Да е много, много здрав и скоро да се гушкате вкъщи! А на теб бързо възстановяване! 🤗🥰💐

Това с помощта за кърмене май е проблем на всички болници в България. Не се отказвай! Дано ви се полущи съвсем скоро без чужда помощ. Simple Smile

# 584
Честито Dee, да е жив и здрав. Не се отказвай от кърмене, в коя болница си. В Майчин дом има една акушерка, която е консултант, предния път попаднах случайно на нея и ми беше супер полезно.

Общи условия

Активация на акаунт