ДЕКЕМВРИ наближава вече, скоро ще гушкаме малкото човече! (Тема 8/2021)

• 34 083
  • 719
  •   1
Отговори
# 555
Ихааа, dee92, звучи си направо като на филм! 😨 Аз имам като че ли по-засилено воднисто течение тези дни и все ходя да се проверявам да не се водите, ама така както го описваш, явно няма как да ги сбъркам. 😂 Стискам палци всичко да мине бързо и леко и лекциите на Елена Василева да помогнат за това.

# 556
На 09.12. В 17:35ч. се роди нашият син Николай, 3350 грама, 51 см. Blush В 05:30 часа усетих, че започват да изтичат водите. Тапа така и не видях, явно е падала на части, без да й обърна особено внимание. Мъчиха ме за естествено раждане, но в крайна сметка се наложи секцио поради недостатъчно разкритие. Всички болки и неприятности наистина си струват, като видиш малкото човече. Досега не бях изпитвала подобни болки, но всичко се  преживява. Имам и смешни моменти, някой път трябва да ги опиша в "Смешно ли е раждането".

# 557
Честито бебче Faith, ще чакаме да разкажеш някоя смешна история като имаш врем, а сега се наслаждавай на хубавите моменти 🥰😍

# 558
Faith15 Честито бебче. Нека малкият е жив и здрав. На теб бързо възстановяване Blue Heart

# 559
Честити рожби, мили нови мами! Да са ви много здрави и да си се радвате взаимно Simple Smile
При мен положението - след лошите тонове в сряда, за които ви се оплаквах, бях на тонове и в четвъртък, и днес, днес вече бяха съвсем добре. Водите и кръвотока са добре, но днес го мериха - не е мръднал на размер от две седмици. АГ каза, че било нормално, защото досега растял много, да забави темповете, а и заради диетата (която аз си спазвам вече години, но той мисли, че сега съм затегнала колана; не смятам, че съм си променяла нещо в храненето, че да е от това). Малко над 3 кг в 37+5. Знам, че сега вече не са точни измерванията, и нямаше да се тревожа, ако АГ не искаше да раждам в 38 седмица, заради ГД. Засега нямам признаци на ГД, бебето се храни добре, вече даже не е и едър за седмицата си, плацента, води, всичко е ОК. Затова в петък ще гледаме пак тонове и бебе и ще се решава какво да се прави; като при ако е като днес положението, бебето е много високо и няма никакви индикации за раждане, ще трябва да е секцио...
Цялата работа ми е малко странна, но имам огромно доверие на следящия ме АГ, надявам се да прецени кое е най-доброто и за двама ни.  И както изкарах цяла бременност с контракции, понякога и болезнени, сега вече спрях и аспирина, и магнезия, настроих се да раждам; ами познайте, една контракцийка съм усетила за цял ден Grin

Хахах и при мен е така с контракцийте..голямото чакане вече ме убива...37+3 съм и си чакаме..в четвъртък съм на тонове, а при АГ в Понеделник и да видим как е положението с плацента, води и тн.

Честитоо на новите мами❤ бързо възстановяване и да може пълноценно да се радвате на малките бебоци🥰
Алисън, стискам палции, какво става с теб и бебчо, всичко ще бъде наред❤

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 13:10 от Baby2021

# 560
Faith, честита радост и на теб! Да ти е много здрав Николай, а на теб бързо възстановяване.

# 561
  • София
Faith15 жив и здрав да ви е Николай, много да ви радва.
Dее, пожелавам тибързо и леко да минава раждането и скоро да се похвалиш. Азсъщо и на двете ми раждания се водих по Елена Василева, ама при второто което бях без упойка накрая вече ми стана малко трудно Simple Smile и въпреки всичко както разказах от приема ми в болницата до ражданео нямаше и 40 минути, а самите напъни явно са били под 10 минути.

# 562
Момичета,  малко странен въпрос. Чували ли сте   за препоръка след секцио да се пиел сок от ябълка, за свиване на матката? Странно ми стана, но от няколко места го чувам и ме съветват да си взема за болницата след секциото? Вижда ми се малко странно и затова реших да попитам вие чували ли сте го.

# 563
И аз да се включа с въпрос, чували ли сте едно странно пука е от корема ви докато бяхте /сте бременни? Вече няколко пъти го чувам през няколко дни все едно някакво балонче се пука или някаква става пуква. И ММ ми го чу единият път , защото беше толкова силно чак се учудихме какво става. 😳

# 564
  • до най-прекрасния мъж
Marmora, на мен така ми се пукнаха водите. Иначе, при теб може би нещо костите се наместват.
Dee, успех и да се похвалиш с леко раждане и пухкав резултат.
На мен не ми остава време да пиша. Малката ми разрани зърната още на ден 1 от кърменето с една 4 часова сесия. От петък се цедя, а от тази сутрин вече кърмя отново от гърда. Мамите, които кърмите - как държите бебоците будни по време на кърмене? Моята заспива на гърдата и забравя до суче. Че е мъничка, мъничка е, но все пак. Изписаха ни 2900 кг, сега не знам колко е. Днес поиска само един път АМ и то цокна 15 мл. От 8 часа насам сме само на кърма. Днес направи две дълги будувания, после спа 4 часа, чак се притеснихме какво става. Гърдите ми се напълниха и тя добре си хапна за вечеря. Нещо режимът не можем да го оправим още. Вчера много спа и яде само 6 пъти по 60-70 мл. Днес много будува и не знам по колко е яла, но изглежда нахранена.

# 565
Дее, стискам палци Hug
Аз съм чувала няколко пъти пък от корема и води не са ми текли. Не съм питала АГ, но и проблеми като цяло не е имало.
Блу, леко минавам с пръстче под брадичката като усетя, че няколко минути не са сукали.
На мен проблемът ми е, че като ги махна от гърда се будят. Някой ако може да ме светне, ще съм благодарна. Уригвате ли ги изобщо след ядене на гърда?

# 566
Пробвам да го оригна, но не всеки път се получава.
Моето момче си спи на гърда, но и суче. Ако спре подръпвам леко гърдата и започва пак. Ако се е насукал, пуска зърното. В началото го барах по ушетата, по крачетата или по брадичката, за да го разбудя. Най-лесно е, ако просто го вдигна да се оригне. Нормално е да има и дрямка от по 5-10 минути между двете гърди.
Блу, защо даваш АМ, като сте на кърма?
На този етап е мнооогооо рано за какъвто и да е режим. 4ч е максимумът за сън между хапванията. Особено ако има жълтеница, трябва да суче по-често. Предната вечер за първи път Марио спа 4ч,а е на 3 седмици вече. Обикновено спи 1,5-2,5ч между кърменията. Аз си кърмя на поискване и не мисля да го променям.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 05:39 от iren11

# 567
Момичета, имахте ли изтичане на малко количество води с падането на тапата? Тази сутрин станах, за да отида до тоалетната и по пътя усетих, че текна нещо и реших, че се изпускам. След това видях, че ми падна тапата. Взех си душ и легнах, но почнаха и леки менструални болки 🙄

# 568
Слънчоглед, за ябълковия сок не съм чувала нищо аз. :/ Но пък не пречи да опиташ, едва ли ще навреди.

Marmora, при мен го има това пукане поне от месец насам, на всеки 2-3 дни по няколко пъти..не съм питала какво е. Реших, че са я ребра, я черва. Не ми е създавало други проблеми и водите са в норма.

blue.angel, каката много ми заспиваше на гърда и в момента, в който се опитах да я "откача" и се разбуждаше и зацокваше пак..чак наядена не се събуждаше, но така нямах никакъв шанс за оригване.

Denittsa, не мога да дам мнение, но пожелавам, ако е дошъл момента да минава бързо и леко!

# 569
  • София
Добре дошъл на Николай! На мама бързо възстановяване и много да се гушкате. 💐❤️

Dee, харесва ми, че запазваш чувството си за хумор и в такива екстремни ситуации. 😃 Всичко да минава бързо и леко! 🍀❤️

Аз тази сутрин имах кратка болезнена контракция май. Болка малко по-силна от при цикъл с напрежение в кръста. Сигурно това ще да е. 🤔 Станах, седнах в леглото и взех да чакам и да се ослушвам като гърмян заек.. 😃 И нищо! Не се повтори до момента.
Полегнах, беба реши че ще ми троши ребрата и станах рано рано към 6:00.

Общи условия

Активация на акаунт