ДЕКЕМВРИ наближава вече, скоро ще гушкаме малкото човече! (Тема 8/2021)

• 34 094
  • 719
  •   1
Отговори
# 540
Честит да е Александър! 💙

Не знам и на мен дали всички тези неща ще ми помогнат, но ще пробвам , за сега напъвам яко фурми, защото са ми любими и разходките не ги подминавам 🤣
Явно наистина на всички, които не сме родили, вече нямаме търпение 😍 аз се чудя ако се роди в 2022 дали ще може да се кандидатства за тези помощи

# 541
За еднократната от държавата - да. За тази от общината е година за година. Би трябвало първо  да се  гласува бюджета , че ще има такава помощ и тогава.

# 542
Лейди Честит синковец. Blue Heart
Да ви е жив и здрав малкия принц Blue Heart

# 543
  • София
Жив и здрав да е Александър, на мама бързо възстановявне.
За помощта от държавата, ММ подава миналата седмица, декларацията я е попълнил от мое име - бях му дала личната ми карта, искали са му той да попълни някакъв документ, че това ми е банковата сметка (т.е може и без удостоверение от банка и може таткото да го подаде, но от твое име). Трябва и акта за раждане на детето.

# 544
Здравейте мами 🙂
Честити рожби на всички ! ❤️
Да сте живи и здрави ! 🙏

# 545
Честити рожби, мили нови мами! Да са ви много здрави и да си се радвате взаимно Simple Smile
При мен положението - след лошите тонове в сряда, за които ви се оплаквах, бях на тонове и в четвъртък, и днес, днес вече бяха съвсем добре. Водите и кръвотока са добре, но днес го мериха - не е мръднал на размер от две седмици. АГ каза, че било нормално, защото досега растял много, да забави темповете, а и заради диетата (която аз си спазвам вече години, но той мисли, че сега съм затегнала колана; не смятам, че съм си променяла нещо в храненето, че да е от това). Малко над 3 кг в 37+5. Знам, че сега вече не са точни измерванията, и нямаше да се тревожа, ако АГ не искаше да раждам в 38 седмица, заради ГД. Засега нямам признаци на ГД, бебето се храни добре, вече даже не е и едър за седмицата си, плацента, води, всичко е ОК. Затова в петък ще гледаме пак тонове и бебе и ще се решава какво да се прави; като при ако е като днес положението, бебето е много високо и няма никакви индикации за раждане, ще трябва да е секцио...
Цялата работа ми е малко странна, но имам огромно доверие на следящия ме АГ, надявам се да прецени кое е най-доброто и за двама ни.  И както изкарах цяла бременност с контракции, понякога и болезнени, сега вече спрях и аспирина, и магнезия, настроих се да раждам; ами познайте, една контракцийка съм усетила за цял ден Grin

# 546
  • София
aureos, че то и при мен за една седмица все едно нищо не е наддала момата - и в 36+5 и в 37+5 все я пишат 3 кг. В 36+5 коремчето го измериха даже по-голямо, отколкото в 37+5, главата и бедрената кост пък са уж с малко нагоре.

Ми не вярвам хич на ехографа. Аз и преди бях писала - главицата ѝ се вижда половината в сянка, коремчето също едва се вижда. Т.е. маркерите дето слага док, за да я измери са приблизителни. Важен е и ъгълът под който се виждат краче, коремче, глава. Simple Smile

# 547
Радвам се, че всичко е наред вече при вас. А защо не потърсиш друго мнение? Аз точно затова смених моето АГ, и въобще не съжалявам. Да ме кара в 37ма за секцио, заради измишльотини, които даже се оказаха неверни след като отидох и на второ и трето мнение , само защото терминът ми е около НГ няма да стане. Такъв стрес изживях с този филм набиван в главата, че нещо едвали не , не е окей с бебето или да чувствам вина , че нещо не оравя като хората много зле. Вече въпросът е ти как се чувстваш с идеята, все пак всеки си знае историята и болежките . Вярвам, че ще намериш верния път за теб и за бебчо и всичко ще е наред . Само не се притеснявай и стресирай последния месец. Мисли положително и го обсъди и с Мм, на мен много ми беше в подкрепа. ❤ Не искам да те карам да приемаш моето за правилно, просто споделям моя опит .

# 548
И аз се връщам сега от преглед. 2900 го измери, доколкото може да се има доверие на ехографа на този етап. Плацентата каза, че е 1-2 степен, което било ок, за първи път ми казва нещо за нея. Водите в норма, тоновете само на ехографа ги чу, каза, че също са окей. Стои си в правилната стартова позиция и каза, че няма никакви пречки за нормално раждане. 👏
Поуспокоих се. Ще си раждам, където смятах първоначално. На тонове нямало нужда повече да ходя, единствено ако го усещам по-слабо и каза направо в болницата, за да може, ако има нещо да реагират на място. Ако не, просто да ме върнат.

Иначе за уговорки с лекари по празниците си ми каза в прав текст, че и те са хора. 😂 Хич пък не го съобразих това с раждането насред празници.

# 549
  • до най-прекрасния мъж
Аз тапа нямах, такава, каквато я има по картинките. Малко преди да родя имах жълтеникаво течение, но не слузесто и примесено с кръв. Може да е падала по малко.
Колко преди да родите това жълто течение , че и аз вчера забелязах такова Simple Smile
2-3 седмици може би. Но аз си имах и през бременността и не обърнах внимание много. МБ са били винаги чисти.

# 550
Butterfly , аз съм си записала на 1м при д-р Маринов.

Момичета, подреждах на обед и ми шурнаха реки, беше екшън, много кърпи, смешно предвижване до болницата и една дама на входа даже се спусна да ми завързва обувката, докато ММ отиде за хартия от тоалетната 🤣

Страх ме е, но и няма как да се приготвям повече. Ранни етапи са, но вече доста ме болят контракциите. Стискам зъби и преговорих дишането на Елена Василева.

# 551
Dee, с теб сме, чакаме да се похвалиш, леко и бързо раждане ти желая!

Точно четох, че само на 4% от жените им изтичали водите 😳 Това ми се струва супер малко. Ти имаше ли повече контракции днес, нещо съмнително или просто си шурна водопадът 😂

# 552
Хайде Дее ще стискаме палци всичко да мине наред и да ни споделиш хуабвата новина 😍
П.П. Посмях се на разказа ти

# 553
dee92 Хайде стискаме ти палци и скоро да се похвалиш скоро с бебок.

# 554
Благодаря, момичета, да се разсея малко с вас 😀 Мисля, че нищо особено не усетих днес. Хвана ме докато вадих дрехи от кашон, хаха. Преди това също се навеждах и подреждах. От няколко дни зачестиха менструални болки, но нищо особено.

Контракциите взеха много да ме болят, но май трябва да изтърпя. Трудна е концентрацията за валсовото дишане на Елена 😀

Течеше яко, даже досега има. Литри! 😀😀 ММ казва, ама нали не било като по филмите 😀

Общи условия

Активация на акаунт