ДЕКЕМВРИ наближава вече, скоро ще гушкаме малкото човече! (Тема 8/2021)

• 34 096
  • 719
  •   1
Отговори
# 480
Дами здравейте. От днес забелязах, че коремчето отива да слиза надолу, но не виждам тапа да пада. Само прозрачно слузесто от време на време. Иначе съм в 38 седмица. Някакси инстиктивно усещам, че ще пренося...

# 481
Дами здравейте. От днес забелязах, че коремчето отива да слиза надолу, но не виждам тапа да пада. Само прозрачно слузесто от време на време. Иначе съм в 38 седмица. Някакси инстиктивно усещам, че ще пренося...
Аз съм в 39 седмица и вече съм убедена , че ще пренося, както и стана с първото дете. Този факт ме изтощава и изнервя супер много.

# 482
  • до най-прекрасния мъж
Аз тапа нямах, такава, каквато я има по картинките. Малко преди да родя имах жълтеникаво течение, но не слузесто и примесено с кръв. Може да е падала по малко. Като ми изтекоха водите, също нямаше тапа.
На тонове ми викаха всяка седмица, аз бях два пъти в първите дни на 37 и 38ма, утре трябваше пак, ако не бях родила.
Много е изнервящо накрая, наистина. Аз си предусещах нещо, а и док спомена, че може би ще тръгне по-рано. Като единствена грешка си отчитам, че оставих много неща за накрая. Пригответе си всичко по-рано, за да сте спокойни. На мен стресът ми дойде много тази седмица - раждане, даване на указания по телефона, организация. Добре, че ММ организира всичко, че нервите ми са на n-та степен. То като не спиш нормално с месеци по време на бремеността, а сега още по-малко и става страшно.

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 23:05 от blue.angel

# 483
Честити бебчета да са здрави, щастливи и послушни.
Моят младеж Мартин днес става на 10 дни. В началото с кърмата ми беше много трудно, изцеждах по 20 30 мл общо, той не можеше да засуче зърното. Заради хормоните няколко дни ми беше доста тегаво и го мислих това кърмене. От 2 дни успява да засуче, но плитко, не си отваря устата достатъчно и ми мачка зърната. Мажех се с лансинох, но сега с гармастан. Давам и от двете гърди, суче общо 30 40 мин и след това давам АМ 60 70 мл. Давам и глюкоза, че имаме жълтеница. Гърдите ми нямат напрежение, не знам колко кърма поема, чак днес забелязах, че преглъща от време на време. Пия витамини и чай за кърмачки,  както и ям фурми, орехи и пия боза и вода.
Кожата му е много суха. Сметнах, че е нормално, но всеки ден става все по суха и се бели навсякъде като гущерче. Ще говоря с педито и ще сменя козметиката. А кремче против подсичане използвам павловичева мас , много съм доволна.
Към родилите мами вашите бебчета спят ли спокойно, ръмжат ли, имат ли много газове, имат ли смущения. Педито каза,че е рано за колики, дали е добре превантивно да се започне с капки.
Стана дълъг пост извинете.

# 484
  • до най-прекрасния мъж
Симона,  Гермастанът съвместим ли е с кърмене или е с отмиване? И аз мажа с Лансинох, защото гърдите ми се нацепиха. Тази сутрин видях, че едното зърно е кървяло. Мисля, че пропуснах да намажа преди последните 2 кърмения, защото малката ме хвана неподготвена. Събуди се с бурен рев и кремът направо съм го изключила.

# 485
Гармастанът е с отмиване. Аз за това с първото дете използвах Лансинох. И сега такъв съм си взела.

Колкото до коликите, пак само от първия си опит мога да кажа, но при каката се появиха още на 7-ми ден от раждането. Хубавото беше, че отшумяха сравнително бързо и от 3-я месец си спеше вече по цяла вечер. (Аз за това сега се страхувам от равновесието във Вселената Grinning)
Снощи три пъти се събуждам сънувайки, че раждам...пак заспивам и пак подобен сън. Явно от нервите вече в 4ч се ококорих от контракции и така изкарах до 7 ч. После ме поотпуснаха.

# 486
Да гармастанът е с отмиване. От болницата ме посъветваха да избера този крем пред лансиноха, защото заздравявал по-добре зърната. Забърсвам ги с кърпички 99.9 % вода. Мажа и двата крема.

Младежът има много газове, толкова шумно се изхожда, звучи като голям човек. Чак се плаша дали не го боли.

# 487
Аз тапа нямах, такава, каквато я има по картинките. Малко преди да родя имах жълтеникаво течение, но не слузесто и примесено с кръв. Може да е падала по малко.
Колко преди да родите това жълто течение , че и аз вчера забелязах такова Simple Smile

# 488
  • София
Симона,за коликите голямата ми дъщеря имаше още от 3-тия ден в болницата. Та си е индивидуално. И Никол засуквае плитко и ми направи зърната мазаляк - кръв и т.н, но с лансинох и на медела крема за зърна се оправиха - обелиха и вече е по-добре. Виж някоя лекция за кърмене на Елена Василева как да улесниш захапването.
Относно глюкозата като цяло не се препоръчва, но това си зависи от лекаря, та както са ти казали. Според схемата която ми казаха в Токуда уж трябва на 10 дена да поема общо по 70 мл на хранене, като на 3 седмициоколо 80, на 4-ри около 90 и първия месец 100-110 при 8 хранения. Имай предвид че от гърда вече може да поема доста повече и ако му се събира много - т.е да е прехранен също води до проблеми със стомахчето. При моето се оказа, че я прехранвам и и спрях всякакви добавки още в болницата.
И последно за кожата на Никол съще ибеше много суха - още в болницата крачетата и станах направона рани след беленето, та ми изписаха на А-дерма exomega измивно и крем за мазане - има доста добър ефект, и лющенето вече почтиго няма - самопо ръчичките остава още малко, но все пак е хубаво и педиатър да си каже мнението.

# 489
Нашият също е със суха кожа.
В болницата са го мили с някаква супер дупер био мио френска козметика, която е пълен боклук.
И акушерката си го каза, че е боклук, ама такава имат.
Сега го мия с олио на Мустела.
Дупето му се подсече.
Мажа с какво ли не. Кърпи не ползвам, само на мивката го мия или с тампони с топла вода през нощта.
Не знам дали са колики или започват да се изнерят като им се съберат повече часове будуване.
Снощи малкият доста време стоя буден и после много трудно заспа.

# 490
Бебка е 3.500, стои високо горе , не иска да излиза. Ако до 25.12 не родя , влизам за индукция. Как се раждат нормално големи бебета, първото ми беше 3.500 🤣😱😂🥵

# 491
  • София
Лайка и аз от 5-ти се боря с подсичане - по принцип мажех с павловича мас, ама се подсече. Няколко дена пробвах със судокрем - без полза (при каката винаги е оправял положението), после пробвах и бочко, че имах в нас. От вчера се сетих, че взех на А-дерма Cytelium спрей уж за пъпчето, та пръскам на подсеченото и днес вече изглежа по-добре. Иначе мия на чешмата, или чистя с water wipes, оставям и да "диша" при смяната на всеки памперс, но явно проблемната и кожа си казва думата.

# 492
  • София
Cherry, недей с тая нагласа. Ще видиш бебка как ще те изненада. 😃 А как е шийката, разкритие и контракции имаш ли? Не, че са гаранция за наближаващо раждане де.
На моя близка приятелка 2 дни преди термин ѝказаха, че бебето е много високо, нямаше контракции и щяла да преносни. Е, да, ама на следващия ден роди. 😃

При мен пък бебка си е ниско от самото начало, едва ли не ще излезе всеки момент, ама ей на.. Седи си. На тоновете миналата седмица даже акушерката се учуди колко ниско се е навряла и колко много имам до термин. 😃Ама там си му харесва на диването и там си стои.

# 493
Аиси, и аз с 99.6% вода миех първите дни и се подсече, нищо че и аз при акано миех на мивката. Минах на бебелан с лайка и вече не мия на мивката, защото взехме и второто бебе и няма подсечено. Крем преди използвах на Бебе при подсичане, а сега сестра ми купи някакъв на Галафарм или нещо подобно. Педиатърът го одобри, каза, че бил хубав, но при проблем веднага ще го сменя.

Нямах много време до сега, но искам да честитя на всички, които родиха. Да са ви живи и здрави, много да ви радват и да нямат колики.

Нас ни побъркаха двете девойки. Прехранвахме ги, сега пък едната се тъпче от гърда като невидяла. Коликите ни видяха сметката, вчера от 2 до 4 бяха будни, в 6 се събудих и толкова им беше спането. Днес е една идея по-добре. Минаха само на кърмене благодарение на Ася Демирева, има още какво да се желае, но ни се получава. Бях започнала да имам халюцинации от това цедене.

Стискам палци на всички.
Алисън, надявам се да сте добре. И аз, и девойките ви мислим и пращаме позитивна енергия.
Биби, какво стана, изчезна нещо. Предполагам, че си родила вече, дано сте добре и тримата и те чакаме в нормалния свят когато свършат коликите.

# 494
Рошличка, благодаря за окуражаващите думи. Нямам нито контракции, нито разкритие , имам 50% скъсена шийка, не съм наясно точно какво значи това. Следим я , защото имах конизация преди първото ми раждане 2019г. 🥰🥰🥰 Дано, дано , че вече съм истински нетърпелива!

Общи условия

Активация на акаунт