Сватба - Булките на 2021-2022 |Тема 9|

• 48 892
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря ти, dicewithoutnumbers.

Като цяло нямаме нещо, което да ни пришпорва, бебе или кой знае какви планове.

Списък с гости имаме, затова сме ориентирани в броя хора.

Колко време ви трябваше за поръчка на халките?
Като цяло не търсим нещо уау нито като рокля, нито като халки, по-скоро семпла сватба тип купон.

Иначе не е проблем, ако “се води” в друга община, не знам дали въобще има някакво значение.

# 496
  • София
Sherilyn, халките ни станаха бързо, но нямахме корекции, за по малко от месец бяха и гравирани. Но нашите са напълно изчистени, обикновени брачни халки.
За това къде е сключен бракът има значение само при евентуален развод.

# 497
  • София
Добре дошла!
При нас редът беше - примерен списък гости, набелязахме си кой месец искахме да е и на какво място. Харесахме няколко места, писахме за оферти и дали са свободни. От там избрахме коя точно да е датата и започнахме всичко останало (ДЖ, фото, видео като големи, в случая обаче имаме и агенция, това септември-октомври миналата година, сега 4м по-рано раздадохме покани и купихме халки, роклята беше поръчана декември, но имаше срок 5м изработка, можеш и готова да си вземеш веднага).

За местата, които си споменала....за уикенд, та дори и за петъци за тази година имам съмнения дали биха имали места. Просто са доста желани. Предварително може би да видите и какви часове има за граждански. Все пак записването започна още октомври и може доста да се обрали часовете.

Реално можете и за тази година да успеете, ако не търсите нещо уау и ще е нещо семпло и нямате намерение да поръчвате от Алиекспрес, а си търсите всичко тук. Ако искате да е уикенд трябва обаче да се задействате и да си поразширите списъка с места.

# 498
Привет, мисля, че може да се организира бързо, аз получих предложение през януари, сватбата е на 22 май и вече всичко съм уговорила. Понеже и аз имах идея да е на открито, обиколихме доста места. Имам лични впечатления само за "На върха", ходихме и не ми хареса особено, градината е хубава, но ресторантът е доста вехт и ми остави неприятно усещане. Фаворит ми беше Пасарел Лейк, страхотно на снимките в нета, но като отидохме на място се оказа, че е точно до пътя с доста трафик през уикенда. Взех оферта и от "Черешова градина", но ми се стори неоправдано скъпо - 7000 наем на шатрата, отделно кетеринг за около 12 000 за 70 човека, от които половината са наем на маси, столове и посуда 🙄 В края на краищата, решихме да направим сватба в града, като много ми хареса градината на хотел Експо, цените също са много приемливи. Хотел Мезон в Лозенец също ми хареса много, но нямаха свободни дати до края на юни. Лебеда на Панчаревското езеро беше с първа свободна дата 18 юни. След толкова обикаляне се простих с идеята да е навън, понеже през май времето е доста колебливо и избрахме резиденция "Тера" заради красивата зала и градината. Но щом вашата сватба ще е лятна, според мен да е на открито е най-добрият избор, завиждам благородно 😊. Ходих само в един бутик да меря рокли, избрах една и ще я гласят според прогреса ми, вече споменах, че ще съм бременна в 6ти месец. Диджей, водещ и фотограф са ми препоръчани от приятели, не съм търсила варианти. За украсата ще ползвам флористка, която познавам отдавна. Бъдещият ми съпруг е уговорил една от любимите ми групи да дойдат да изпеят 5-6 парчета. Няма да правя подаръци за гостите, ще има фото будка, да си ги правят сами 😁 Понеже подписът ще е преди това, ще взема длъжностно лице от общината да направи бутафорен ритуал в градината, към 350 лева е таксата. Остават ми поканите, чакат печат и халките, ще правя класически в малко златарско ателие, 2 седмици е изработката и не бързам. Чак не ми се вярва, но май съм готова, за няма 2 месеца без да си давам много зор с проекта.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 09:41 от Ven4e444

# 499
Ven4e444, щом ще подписвате преди това, може да помислите и за алтернатива на длъжностно лице по време на бутафорния ритуал, ако ви допада като идея. Чувала съм за близък артистичен приятел, който е водил вместо длъжностно лице, и ми се е струвало много лично и готино. Вече си зависи и според ситуацията, де.

# 500
Здравей и честито. Аз получих предложение септември 2020, искахме да направим сватбата юни 2021, но нямаше свободни съботи и недели на местата, които бяхме харесали та стана юни 2022, така де имах година и малко да планирам. В гражданското ще подпишем сами няколко дни преди това и после ще имаме бутафорен изнесен ритуал. Така за нас беше най-лесно. Ако искате църковен ритуал, през лятото има дати от август през които не може да го сключите, но трябва да провериш кои. Някой църкви се съгласяват първо да сключих при тях и после да им занесеш акта за граждански брак. Около София също вижте Вила Екатерина и София Голф Клуб. Халките поръчахме от Сватбен Център София и ги чакаме около месец. Не попаднах на място на което да се чака за изработка повече от 30 дни. Роклята ми стана за около 3 месеца. С роклята имай предвид поне при мен беше така, ако си нисичка и много слаба, масово мострите са доста по-големи и повечето не могат да се стеснят до такава степен поради особености на дантели, мъниста, бродерии и прочие. Помислете за дата през седмицата има доста голям шанс да е свободна.
Успех с подготовката

# 501
Момичета, какво мислите за отделяне на децата на отделна маса? При нас се очертава да присъстват между 10 и 15 деца.

# 502
  • София
При нас ще са при родителите. Предпочитаме така, а не постоянно да ходят майките/бащите до масите при децата, да гледат дали са яли, дали не се удрят/бутат или някоя друга беля и въобще да не могат да обърнат внимание на сватбата и да се насладят и те. Аз и като родител не бих оставила малкото си дете на отделна маса да стои. При нас ще има от бебе на 2м до деца на 12-13г., общо около 17-20 деца, но някои май все пак няма да ги водят и ще намалее бройката.
Единствено ще има една маса с някакви занимания тип пъзели, рисуване, лего и то за деца на 2-3г и нагоре, то по-малките без надзор няма как да бъдат оставени (дори и с аниматор, ако е осигурен). Не очакваме да се задържат особено там, но да го имат като опция.

# 503
  • София
При нас децата са по-големички, от 6г нагоре, и ще са на отделна маса. Около 8 деца ще са.
Но и сватбата ни е малка и ще са под око.

# 504
При нас имаше 4 деца - на 3, 5 и две 7 годишни. Всяко си стоеше при родителите, но ги гледахме, че по време на танците си танцуват заедно или се гонят. Ако децата са малки или не се познават, не ми се струва удачно да се отделят.

# 505
Работата е там, че кумувете ни не са двойка, като кумата ще е със съпруга и детето си на 4. Ако сложим тяхното дете на младоженската маса, ще иска и моето, по план иначе трябва да седи с родителите ми. Мъжът ми също има две деца от предишна връзка, нормално и те да искат на нашата маса вместо при баба си. Така младоженската маса ще стане детска маса, а не искаме. Или трябва да сложим съпруга на кумата с детето на друга маса, или всички деца на отделна, за да няма сърдити. Децата ще са в 2 възрастови групи - няколко тийна на 12-15, за които даже си мисля, че ще е добре дошло да не са до родителите си и няколко на 4-8, които са си наши и се познават отлично.

# 506
Може да сложите всички деца, баби, дядовци и съпруга на кумата на най-близката маса до вашата. Така хем няма да са при вас, хем ще са супер близо. Така или иначе няма много много да седите по масите.

# 507
  • София
Това ви е малко сложен казус. Нито да отделиш кумата от мъжа и детето, нито пък децата само (все едно са някаква пречка и ще развалят настроението).
Нашето дете и това на кумовете няма да са с нас на масата, а при родителите ни на маса и при майката на кума. Там ще са племенницата ми на 6г и племенника на 9м, та няма да са сами деца на маса и за тях ще е по-приятен този вариант като ние не мислим, че ще имаме достатъчно време седнали на масата, че да можем да им обърнем внимание и няма смисъл да са там, просто са малки (на 1г9м и 3г2м)

# 508
Съпругът на кумата ми е колега, ще има маса с още колеги, с които се разбира, може би ще му е добре там и ще е в хубава компания. Ако все пак отделим децата да са на самостоятелна маса, тя ще е най-близката, за да се чувстват важни и пораснали. Не са твърде малки, всички могат да се хранят сами, щом се оправят на детските рожденни дни, ще се оправят и на сватба. Снощи го изговорихме и с кумата, каза както преценя така да ги наредя, тя на маса така или иначе няма да успее много да седне.

# 509
Здравейте, онзи ден си запазих час за граждански брак в края на април в София. Имате ли представа какво представляват ритуалите там и кое след кое следва. Запазих си механична музика и право на заснемане в залата.
Тъй като няма да правим сватба, а искаме да се почерпим с близки и приятели след гражданския, бихте ли ми препоръчали някой непретенциозен ресторант за обедна почерпка.
За фотограф също бих приела препоръки. Мисля да направим и фотосесия, за да имаме за спомен снимки.
П.п. В съботен ден е гражданския, дали ще има свободни фотографи и ресторанти според вас?

Общи условия

Активация на акаунт