Сватба - Булките на 2021-2022 |Тема 9|

• 48 168
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Това всъщност се коментираше няколко страници назад и даже мисля че повече от веднъж.

Ние ще използваме услугите на Борис Христов, който също работи на час.

# 616
  • София
Най-накрая запазих и последното нещо - църквата. Камък ми падна от сърцето. Имах притеснения, че няма да може да стане, обаче от първия път параклиса и първият свещеник, на който звънях. Никакъв проблем няма и че църковният ще е преди гражданския. Това ми беше също много голямо притеснение.
С това ми останаха само две други големи неща по мое виждане - костюма на ММ и корекциите на роклята другия месец.

Иначе списъкът с гости е готов, остава разпределение по маси. Уредени са пробни прически и грим. Юни трябва изследванията и плащането в общината. И дегустацията на менюто и да покажем тортата, която сме харесали като външен вид. За вкус още се колебаем между лимончело и рафаело,  ще трябва да ги пробваме пак. Само се чудя дали не пропускам нещо съществено. За декорация, подаръчета, чаши, бокал и такива не мисля, там е агенцията, аз само ще харесвам.

# 617
Тъкмо снощи си мислех, че отдавна не сме писали тук за организацията 😊

Ние избрахме тортата миналия месец, а сега в петък бяхме на дегустация за менюто, избрахме и него.

Тази седмица ще ходим да поръчаме халките, в началото на май ще вземем костюма. Моята рокля и тя трябва тогава да дойде и ще правим корекциите.

Тези изследвания в какъв срок се правят и колко време важат?

(Иначе наместихме и Виво Монтана в програмата 😂 ще бъде интересно.)

# 618
  • София
На нас общината ни казаха 30 дни, че важат. Та мислим някъде към 15ти юни да ги направим, да не е съвсем в началото, но и да не е няколко дни преди това.

# 619
47 дена остават до сватбата. Взе да ме хваща безсънието, да си мисля как не сме готови, няма време, ще забравя нещо важно, скоро и кошмари очаквам.
 Организираме сватба от разстояние, миналата седмица бяхме на място за последни уточнения, с фотографа и ДЖ мина перфектно,последният измисли и сватбения танц, почти го отработихме с ММ. В ресторанта обаче ми отказаха дегустация, искат си парите седмица предварително и най-лошото, заявиха че заради ковид ограничения не можело да режем торта, щели само да я сервират на парчета. Дано се оправим с това..
А, и шивачката върна роклите на шаферките непипнати, уж ги стеснила. Утре и с нея трябва да се разбера.😁

# 620
лейди Рамкин, договор имате ли? Изключително странни, да не казвам друга дума, са отказът за дегустация и рязане на торта.

# 621
Извинявам се, то това ми звучи несериозно за ковид мерките и разрязването на тортата. Искай да ти покажат къде го пише? А за разчупването на питката имат ли такива рестрикции?

# 622
Договор имаме, включва торта, но не и начина на поднасяне. А дегустацията беше невъзможна, защото мястото е затворено за сезона, след 1.05 вероятно ще може, но пък ние нямаме възможност да летим всяка седмица. Лошото е, че не ни казаха, можехме да съобразим времето, но бял кахър.
 Голяма глупост беше това за тортата, да. Предполагам, че се опитват да си спестят някакъв труд или просто да ни създават проблеми, защото не наехме препоръчаните от тях декоратор и фотограф. Мариат, за питката забравих да спомена, не са подготвени, предполагам, защото там няма такъв обичай. Ще ги изненадам в гръб, ахаха, на война и сватба всичко е позволено.

# 623
Лейди Рамкин, вземете си една торта, която да рязрежете в ресторанта и да си я вземете за вкъщи. Ако няма да се сервира на гостите, може и да си кихате в нея и никой няма право да еи каже нещо. Ковида вече почти премина, махнаха ограниченията, а тия са си измислили правила.... Луда работа Joy

# 624
лейди Рамкин, разбирам те напълно. Не мога да спя и само прехвърлям неща, които могат да се объркат Grin или ако спя ги сънувам. Нашата сватба също е юни и въпреки че горе долу с всичко сме готови ми става все по-напрегнато, за което немалко допринасят разни гости с техните претенции.
Просто думи нямам.. от хора, от които най-малко очакваш какви неща можеш да чуеш, все едно за тях я правим тази сватба, а не за нас.

Вече съжалих многократно, че не я направихме само с родителите и после за някое ексзотично място, а се заимавам с някакви несъобразителни, уж близки роднини.

А относно ковид мерките, нямам какво да кажа, това е доста абсурдно при положение, че падат мерки, а ковид даже в новините не го споменават вече Neutral Face

# 625
Слава богу, с 90% от гостите се оправя свекървата, а тя е много на наша страна, сериозна подкрепа е. Миналата седмица ѝ подарихме рокля за сватбата, обясних ѝ за ритуала по посрещането в ресторанта. Така се развълнува тази 70 годишна жена, като абитурентка пред бала, пробва пет шала и наметки с роклята, извади официална чанта, нова с етикет, пазила си я.💖 Много мило ми стана, вярно, че е напрежение тая сватба, но пък толкова позитивни емоции. И Майк ме изненада приятно, наехме го като аниматор, ще води сватбата, ще бъде ДЖ и хореограф на сватбения танц, всичко в цената, облекчи ми задачите много.🥰

# 626
Ако не се лъжа Лейди Рамкин е в чужбина, надали навсякъде са съвсем забравили за Ковида както в БГ.

# 627
Mokka, така е, не са забравили Grin
Аз също съм в чужбина и то в една от по-консервативните страни относно ковид, но дори тук останаха само маските и то не във всички райони.

лейди Рамкин, завиждам благородно. Вече какво ли не чух и със всички гостите си се оправяме ние. Последното беше от хора, които живеят на 30 мин от мястото - искали да спят там, да не се прибират след сватбата. Това няма как да стане, защото гостите са повече от стаите и сме предвидили да остават определени хора, а не всички и съответно има цупещи се. Искам да кажа, че и транспорта на връщане сме осигурили, така че не е проблемът в разходите за гостите.
Имаше и други неща, от типа на защо било поляна, защо небето е синьо.. много нелепи неща.
Извинете ме, ама тука поне мога да се оплача Grin

# 628
С кумата искаме да изненадаме младоженеца и кума с някаква смешна игра, в която да участват те двамата, без да са подготвени. Имате ли някакви идеи?

# 629
Като ви чета, ние може и да не стигнем до голяма сватба 😆

Ние сме готови с почти всичко, освен моите дрехи за подписването. Втора пола връщам вече и не мога да нацеля това, което искам. Писала съм, че ще е кежуъл подписване само с кумовете. Направили сме си тематични тениски с младоженеца, искам да съм с пола с тюл и кецове, но не мога да намеря подходящата и вече започва да ме хваща нервата. Като изключим това, ни остават само изследванията и едно шампанско да вземем. Дано тая пуста пола се появи до юни 😆

Общи условия

Активация на акаунт